Πολυτελείς Θεραπείες Ομορφιάς Στο Σπίτι Για Πάντα Άψογη επιδερμίδα.

Πολυτελείς Θεραπείες Ομορφιάς Στο Σπίτι Για Πάντα Άψογη επιδερμίδα.

Πολυτελείς Θεραπείες Ομορφιάς: Δείτε Τι Μπορείτε Να Χρησιμοποιήσετε Για Να Απολαύσετε Τον Εαυτό Σας Στο Σπίτι

Γίνεται η εμφάνιση σας να είναι ακριβή και το δέρμα σας μοναδικό στην όψη ή τα μαλλιά σας να θυμίζουν φροντίδα σε ακριβό κομμωτήριο. Αρκούν απλώς τα σωστά απλά σπιτικά προιόντα αλλά και τα στοχευμένα.

Οι θεραπείες σπα δεν είναι απλώς «περιποιήσεις πολυτέλειας», αλλά προϋπόθεση για τη διαχείριση του άγχους και την πλήρη ευεξία.

Αν μιλάμε για πολυτελείς θεραπείες στον κλάδο ευεξίας και περιποίησης, δεν αναφερόμαστε μόνο στο κόστος που συνεπάγεται για προϊόντα ή υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Δεν πρόκειται επίσης για τις διασημότητες που χρησιμοποιούν ή υποστηρίζουν τέτοια προϊόντα.

Στην πραγματικότητα, η ευαισθητοποίηση είναι τόσο υψηλή στις μέρες μας που αφορά κυρίως τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Για παράδειγμα, τα high-end σαλόνια στη Δύση χρησιμοποιούν πολυτελή συστατικά όπως το χαβιάρι, τα αυγά του ψαριού οξύρρυγχου. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα και λιπίδια, χρησιμοποιείται σε πολυτελείς συσκευασίες για να θρέψει δυναμικά το δέρμα και τα μαλλιά. Ένα από τα πιο ακριβά συστατικά, που χρησιμοποιείται στην Ινδία, είναι το σαφράν. Όπως και τα αιθέρια έλαια, είναι εξαιρετικά ακριβά, γιατί απαιτείται τεράστια ποσότητα λουλουδιών για να ληφθούν μερικά νήματα σαφράν. Η τάση σήμερα αφορά τις  θεραπείες πολυτελείας και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας που πρέπει να έχουν βιολογικά συστατικά.

ΧΡΗΣΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΑΣ
Πολλά έλαια χρησιμοποιούνται επίσης σε θεραπείες πολυτελείας, όπως το έλαιο από πυρήνα βερίκοκου, το έλαιο Macadamia και το λάδι Argan.

Λάδι Macadamia
Είναι πλούσιο σε λιπίδια και χρησιμοποιείται στη θεραπεία εύθραυστων και κατεστραμμένων μαλλιών.

Αργανέλαιο
Εξάγεται από τους πυρήνες του δέντρου argan και βρίσκεται κυρίως στο Μαρόκο. Λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων ομορφιάς του, αναφέρεται ως «υγρός χρυσός». Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα και χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, βοηθά στην απαλότητα των τραχιών και φριζαρισμένων μαλλιών . Μπορεί ακόμη και να εφαρμοστεί σαν ορός μαλλιών για να δαμάσει τα μαλλιά. Μερικές σταγόνες από το λάδι πρέπει να τρίβονται πάνω από τις παλάμες. Στη συνέχεια λειάνετε τις παλάμες πάνω από τα μαλλιά ή απλώστε ελαφρά στα μαλλιά.

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ
Πολλά φρούτα, που κάποτε θεωρούνταν σπάνια, χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δέρματος, καθώς και για θεραπείες στα ράφι της κουζίνας.

Αβοκάντο
Περιέχει περίπου 20 βιταμίνες και μέταλλα. Όχι μόνο αυτό, περιέχει το μονοακόρεστο λίπος, το ελαιϊκό οξύ, όπως το ελαιόλαδο. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν βιταμίνες A, E, C και B6, μαζί με μέταλλα όπως κάλιο και ασβέστιο. Γίνεται σε βούτυρο μαλλιών για να θρέψει τα μαλλιά αλλά και σε υπέροχες μάσκες προσώπου.

Για φροντίδα στο σπίτι : Πολτοποιήστε το αβοκάντο, προσθέστε μέλι και λίγο χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε αυτό στα μαλλιά ως ακριβό καλλυντικό. Επίσης εφαρμόστε το ίδιο μείγμα και στο πρόσωπο.

Ακτινίδια
Αυτό το φρούτο χρησιμοποιείται για πολυτελείς συσκευασίες προσώπου. Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο από τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο είναι διαθέσιμο παντο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κιτρικό οξύ. Καθαρίζει σε βάθος και αναζωογονεί την επιδερμίδα.

Για φροντίδα στο σπίτι : Φτιάξτε έναν πολτό από τα φρούτα και στη συνέχεια προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και αυγό. Απλώστε στο πρόσωπο και ξεπλύνετε μετά από μισή ώρα.

Υβίσκος
Τα αφεψήματα ιβίσκου δημιουργούν επίσης υπέροχα αναζωογονητικά μαλλιών. Πλύνετε τα μαλλιά με σαμπουάν, ξεβγάζοντας καλά με νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά με έγχυμα ιβίσκου . Προετοιμάστε το εκ των προτέρων. Αφήστε τα άνθη και τα φύλλα όλη τη νύχτα σε κρύο νερό, σε αναλογία ένα προς έξι. Διαβρώστε τα λουλούδια. Στραγγίστε και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής και ξεπλύνετε τα μαλλιά.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
Αυτά, μάλιστα, είναι πανάκριβα και αποτελούν είδη πολυτελείας.

Ενσωματώνοντας το απαλό θεραπευτικό άγγιγμα της φύσης, αντιπροσωπεύουν επίσης τις απόλυτες θεραπείες πολυτελείας κομμωτηρίου και σπα.

Οι θεραπείες με αυτά τα αιθέρια έλαια περιλαμβάνουν καθαριστικό,  ανακουφιστικό και αναζωογονητικό μασάζ και γυάλισμα σώματος. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τις θεραπείες βασίζονται στην πλούσια  φυτική κληρονομιά και τα βιολογικά συστατικά που είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους επιδράσεις στο σώμα και το μυαλό.

Ωστόσο, οι θεραπείες σπα δεν είναι απλώς «περιποιήσεις πολυτέλειας περιποίησης», αλλά προϋπόθεση για τη διαχείριση του άγχους και την πλήρη ευεξία. Στην πραγματικότητα, με τον σημερινό ανταγωνιστικό κόσμο της σταδιοδρομίας, η συνάφεια τέτοιων θεραπειών έχει σίγουρα αυξηθεί. Πράγματι, σήμερα, η καλή εμφάνιση και η υπέροχη αίσθηση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

(Σε αυτό το άρθρο είναι συγγραφέας ο Shahnaz Husain, αποδέκτης του βραβείου Padma Shri και πρωτοπόρος του κινήματος ομορφιάς της Αγιουρβέδα καθώς και επικεφαλής ενός παγκόσμιου δικτύου επιχειρήσεων franchise αλλά και 375 σκευασμάτων.)

Μακαντάμια το λάδι των σαράντα και κάτι…

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr