Έρευνες συστήνουν Γιόγκα για το Άγχος και το Μολυσμένο απο το Στρες σώμα. Θεραπεύστε τα Όργανα σας.

Έρευνες συστήνουν Γιόγκα για το Άγχος και το Μολυσμένο απο το Στρες σώμα. Θεραπεύστε τα Όργανα σας.

Πώς η γιόγκα βοηθάει στο στρες;

Η γιόγκα είναι ένα εξαιρετικό αντίδοτο στο στρες.
Συνδυάζει πολλές δημοφιλείς τεχνικές μείωσης του στρες που περιλαμβάνουν άσκηση, έλεγχο της αναπνοής, καθαρισμό του νου και χαλάρωση του σώματος. Με τη διάδοση της γιόγκα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη που προσφέρει αυτή η αρχαία πρακτική για τη μείωση του στρες στη ζωή τους.

Για να βιώσετε τη διαφορά, ο καλύτερος τρόπος είναι να εξασκείτε τη γιόγκα με συνέπεια και να την κάνετε ρουτίνα για εσάς. Αυτή η λεγόμενη ρουτίνα γιόγκα διαχείρισης άγχους είναι κατάλληλη για αρχάριους και ο καθένας μπορεί να την εξασκήσει.

Asanas
Αν ψάχνετε για ανακούφιση από το άγχος, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στυλ γιόγκα που πρέπει να εξασκήσετε. Θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο επίπεδο φυσικής κατάστασης και στην προσωπικότητά σας. Κάθε στάση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες απελευθερώνοντας ενδορφίνες, φυσικές ορμόνες που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Όταν είστε αγχωμένοι, η ένταση αποθηκεύεται στο σώμα, γεγονός που σας κάνει να είστε σφιγμένοι και συχνά προκαλεί πόνο. Οι έντονες διατάσεις στη γιόγκα απελευθερώνουν την ένταση από τις προβληματικές περιοχές και σας κάνουν να χαλαρώνετε συνειδητά και να αποτινάσσετε το άγχος.

Έλεγχος της αναπνοής
Ο έλεγχος της αναπνοής αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε πρακτικής γιόγκα. Με την εξάσκηση της γιόγκα, θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε και να ελέγχετε την αναπνοή σας ως εργαλείο χαλάρωσης του σώματός σας. Αν και η αναπνοή είναι μια ακούσια πράξη, μπορείτε να επιλέξετε να τη ρυθμίσετε και να εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτήν. Η απλή εκμάθηση βαθιών αναπνοών και η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος μπορεί να είναι ένας γρήγορος τρόπος για την καταπολέμηση των αγχωτικών καταστάσεων.

Καθαρίστε το μυαλό
Το μυαλό των ανθρώπων είναι διαρκώς ενεργό, πετάγεται από τη μια σκέψη στην άλλη, καταστρώνει πιθανά σενάρια για το μέλλον, αναπολεί περιστατικά του παρελθόντος, φόβους ή απλώς σκέφτεται παρούσες ή μελλοντικές ενέργειες. Όλη αυτή η δουλειά είναι κουραστική και αγχωτική.

Και πόσο ωραίο θα ήταν να το δαμάσουμε και να το ηρεμήσουμε, να αφήσουμε τη σύγχυση να κατακάτσει στον πάτο και να έχουμε ένα καθαρό και ξεκάθαρο μυαλό που θα μας βοηθάει στην καθημερινή μας ζωή;

Η γιόγκα προσφέρει πολλές τεχνικές για να κυριαρχήσει ο λεγόμενος “μαϊμού” νους και μια σειρά από διαλογισμούς. Μία από τις κυριότερες είναι η εργασία με την αναπνοή, όπως επισημάναμε παραπάνω. Κάθε αναπνοή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρούσα στιγμή. Συγκεντρώνοντας κάθε εισπνοή και εκπνοή στον αποκλεισμό άλλων σκέψεων. Μερικοί από τους διαλογισμούς αφορούν πρακτικές με την αναπνοή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας. Αυτή είναι επίσης η βασική τεχνική διαλογισμού. Επιπλέον, η εκτέλεση ασάνων γιόγκα θα εμβαθύνει το διαλογισμό. Οι στάσεις πρέπει να εκτελούνται με μεγάλη συγκέντρωση, έτσι οι σκέψεις και οι ανησυχίες θα παραμεριστούν, επιτρέποντας στον εγκέφαλό σας την ξεκούραση που χρειάζεται.

Κάθε συνεδρία γιόγκα τελειώνει με πέντε ή δέκα λεπτά σε χαλαρωτικές στάσεις. Αυτό λειτουργεί ως πλήρης απελευθέρωση τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό και σας αφήνει να αισθάνεστε ανανεωμένοι και φορτισμένοι για να καταπολεμήσετε το άγχος της καθημερινής ζωής.

 

 

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr