Φυσικά Αντιβιοτικά: Απαλλαγείτε Από Βακτηριακές Λοιμώξεις Με Αυτές Τις Τροφές

Φυσικά Αντιβιοτικά: Απαλλαγείτε Από Βακτηριακές Λοιμώξεις Με Αυτές Τις Τροφές

Υπάρχουν πολλές οικιακές θεραπείες και τροφές που λειτουργούν ως φυσικά αντιβιοτικά. Έτσι, αντί να πηγαίνετε για φάρμακα, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας διατροφή για να είστε ασφαλείς από βακτηριακές λοιμώξεις.
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στα αντιβιοτικά για την καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων. Εδώ παραθέτουμε μερικές σπιτικές θεραπείες και τροφές που λειτουργούν ως φυσικά αντιβιοτικά.

Τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων.

Αλλά λόγω της κατάχρησης και της λανθασμένης χρήσης, σήμερα πολλά βακτήρια έχουν γίνει ανθεκτικά σε αυτά τα φάρμακα. Επιπλέον, πολλά αντιβιοτικά έχουν επίσης παρενέργειες που μερικές φορές μπορεί να βλάψουν όργανα όπως το ήπαρ και τα νεφρά. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι σήμερα αναζητούν φυσικές εναλλακτικές λύσεις σε αυτά τα φάρμακα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές οικιακές θεραπείες και τροφές που λειτουργούν ως φυσικά αντιβιοτικά.

Έτσι, αντί να καταφεύγετε  στα φάρμακα, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε αυτές τις τροφές στην καθημερινή σας διατροφή για να είστε ασφαλείς από πολλές βακτηριακές λοιμώξεις. Αυτά δεν μπορούν μόνο να αποτρέψουν τις βακτηριακές λοιμώξεις αλλά και να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα εισβάλλοντα παθογόνα εάν έχετε ήδη μολυνθεί.

Αυτά τα φυσικά αντιβιοτικά θα μειώσουν τη φλεγμονή και αυξάνουν την παρουσία καλών, προστατευτικών βακτηρίων. Ακολουθούν μερικές σπιτικές θεραπείες που λειτουργούν ως φυσικά αντιβιοτικά.

Τζίντζερ
Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη τρόφιμα που μπορείτε να βρείτε. Περιέχει τζιντζερόλη, τερπενοειδή, shogaol, zerumbone και zingerone καθώς και ισχυρά φλαβονοειδή με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά πολλά στελέχη βακτηρίων.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ο καλύτερος τρόπος για να το καταναλώσετε είναι ωμό. Μπορείτε να το μασάτε μετά τα γεύματά σας ως αποσμητικό στόματος. Τρίψτε λίγο στις σαλάτες και τις σούπες σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο στο πρωινό σας φλιτζάνι τσάι.

Λάδι ρίγανης
Έχει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ενώσεις με τη μορφή καρβακρόλης και θυμόλης. Αυτό το λάδι μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πολλά στελέχη βακτηρίων, μερικά ακόμη και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά . Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία του E. coli. Αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το καθαρό λάδι και να το αγοράσετε από μια επαληθευμένη πηγή.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Απλώς ανακατέψτε 1 έως 2 σταγόνες από αυτό το λάδι σε νερό ή λάδι και πιείτε. Μην το παίρνετε για περισσότερο από 2 εβδομάδες κάθε φορά και συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε, καθώς μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα.

Κρεμμύδι
Αυτά είναι μια πλούσια πηγή θεραπευτικών ενώσεων θείου που ονομάζονται σουλφοξείδια κυστεΐνης, εκτός από το ότι περιέχουν φλαβονοειδή που έχουν εκπληκτικά αντιβιοτικά αποτελέσματα.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Μπορείτε και ωμό. Φροντίστε να το κόψετε και να το αφήσετε για λίγη ώρα. Αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητά του σε φυτοθρεπτικά συστατικά. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε μαγειρευτά και σούπες ή απλά να σοτάρετε μερικά. Για να το κάνετε πιο ισχυρό, προσθέστε λίγο σκόρδο σε αυτό.

Σκόρδο
Περιέχει αλισίνη, η οποία μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά πολλά πολλά στελέχη βακτηρίων. Αλλά να  με μέτρο. Τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν το χρησιμοποιήσουν και δεν προορίζεται για παιδιά. Το σκόρδο μπορεί να σκοτώσει παθογόνα που ευθύνονται για κοινές αλλά και σπάνιες λοιμώξεις. Έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και καταναλώνεται καλύτερα ωμό.

Πώς να το καταναλώσετε

Απλώς κόψτε μια σκελίδα σκόρδο σε μικρά κομμάτια ή θρυμματίστε και αφήστε τη να καθίσει για λίγη ώρα. Αυτό θα απελευθερώσει ένζυμα που μετατρέπονται σε αλισίνη. Φάτε το μετά από λίγο. Μπορείτε να το ξεπλύνετε με ένα ποτήρι νερό εάν η γεύση δεν είναι της αρεσκείας σας. Ξεκινήστε με ένα γαρίφαλο και αυξήστε  σταδιακά στα 3.

Μέλι Manuka
Όλα τα μέλια είναι καλά για την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών. Αλλά το μέλι Manuka είναι πιο ισχυρό από άλλες ποικιλίες. Αυτό το μέλι είναι εγγενές στη Νέα Ζηλανδία. Έχει εκπληκτικές αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ακόμη και στη θεραπεία του MRSA. Αλλά δεν πρέπει να χορηγείται σε βρέφη. Μπορεί ακόμη και να αναστείλει πολλαπλά παθογόνα ανθεκτικά στα φάρμακα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Απλώς πιείτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι Manuka κάθε μέρα. Αποφύγετε τη θέρμανση γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τη θεραπευτική του αξία. Φροντίστε να το αγοράσετε από μια γνήσια πηγή για να πάρετε την καθαρή μορφή αυτού του μελιού.

www.thehealthsite.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr