Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος – Γνωρίστε τα οφέλη

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος – Γνωρίστε τα οφέλη

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος – Γνωρίστε τα οφέλη – Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ δημοφιλές συστατικό στον κόσμο της φροντίδας του δέρματος. Θα διαπιστώσετε την παρουσία της βιταμίνης Ε σχεδόν σε όλα, ξεκινώντας από πλύσεις προσώπου μέχρι κρέμες, λοσιόν, ορούς και όλα.

Η βιταμίνη Ε παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της υγείας και της εμφάνισης του δέρματός μας. Στην πραγματικότητα, οι μαλακές κάψουλες βιταμίνης Ε σε σχήμα οβάλ που παίρνουμε στα φαρμακεία είναι ίσως το πιο δημοφιλές beauty hack στο οποίο ορκίζεται κάθε αισθητικός.

Η βιταμίνη Ε έχει πολλαπλά οφέλη για το δέρμα μας. Ξεκινώντας από την ακμή μέχρι την αντιγήρανση, αυτή η βιταμίνη μπορεί να τα λύσει όλα. Ακολουθεί ένα ειδικό άρθρο για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας μάθουμε τα οφέλη και τους διάφορους τρόπους χρήσης της βιταμίνης Ε για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος.

Οφέλη από τη χρήση της βιταμίνης Ε για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος –
Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή ως «βιταμίνη ομορφιάς» και είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την πρόληψη και την αποκατάσταση της γήρανσης του δέρματος. Έχει εκπληκτικά θρεπτικά οφέλη για το δέρμα μας, το οποίο βοηθά στην αναζωογόνηση του θαμπού και κατεστραμμένου δέρματος.

Η βιταμίνη Ε, ως αντιοξειδωτικό, έχει την ικανότητα να επιταχύνει τη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων. Αυτό βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και στην αποκατάσταση της νεανικής όψης του δέρματος.

Γνωρίζουμε ότι οι ελεύθερες ρίζες είναι η κύρια αιτία πίσω από την πρόωρη γήρανση και μπορεί να προκληθούν από την υπεριώδη ακτινοβολία. Τα καλά νέα είναι ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς και να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες για να αποτρέψει τη γήρανση του δέρματος.

Η βιταμίνη Ε έχει την ικανότητα να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, βελτιώνοντας περαιτέρω τη μεταφορά σημαντικών θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό, βοηθά στην εξομάλυνση της εμφάνισης των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Μαζί με το κολλαγόνο, η ελαστίνη είναι μια άλλη σημαντική δομική πρωτεΐνη για το δέρμα μας, η οποία βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην εξομάλυνση των ρυτίδων. Η βιταμίνη Ε υποστηρίζει επίσης την παραγωγή ελαστίνης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος
1. Απλή θεραπεία με βιταμίνη Ε για την αντιγήρανση
Πώς να χρησιμοποιήσετε;
Πάρτε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε και τρυπήστε τις χρησιμοποιώντας μια καθαρή βελόνα. Εκχυλίστε το υγρό και συλλέξτε το σε στεγνό δοχείο. Πάρτε μερικές σταγόνες από αυτό το έλαιο βιταμίνης Ε και κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπο καθώς και στο λαιμό.

Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Εφαρμόστε ξανά αυτό το απλούστερο αντιγηραντικό φάρμακο με έλαιο βιταμίνης Ε κάθε βράδυ.

2. Βιταμίνη Ε και γάλα για την αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε και το γάλα για την αντιγήρανση;
Πάρτε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε και ανοίξτε τρύπες σε καθεμία από αυτές χρησιμοποιώντας μια καθαρή, στεγνή βελόνα. Εκχυλίστε το υγρό και συλλέξτε το σε στεγνό δοχείο.

Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας γάλα και ανακατέψτε. Κάντε προσεκτικά μασάζ με το μείγμα που προκύπτει σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας με κυκλικές κινήσεις.

Κρατήστε το για 20-30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Εφαρμόστε ξανά αυτή τη μάσκα προσώπου με βιταμίνη Ε και γάλα για αντιγήρανση δύο φορές την εβδομάδα.

Οφέλη –
Το γάλα είναι η πηγή πολλών βιταμινών, μετάλλων και πρωτεϊνών που συνεργάζονται για να θρέψουν το δέρμα από μέσα και να αποτρέψουν τις βλάβες του δέρματος, εμποδίζοντας έτσι τη γήρανση.

Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο είναι ένας τύπος AHA. Το γαλακτικό οξύ απολεπίζει το δέρμα και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το οποίο με τη σειρά του διατηρεί το δέρμα υγιές και λειαίνει τις ρυτίδες και τις γραμμές.

Μαζί με την απολέπιση, το γαλακτικό οξύ ενυδατώνει και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ παράλληλα προσθέτει μια ώθηση θρέψης.

Γνωρίζουμε ότι το ξηρό δέρμα είναι πιο ευάλωτο στη γήρανση του δέρματος. Η βιταμίνη Α που υπάρχει στο γάλα είναι ευεργετική για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος και στην πρόληψη της εμφάνισης σημαδιών γήρανσης.

Το γάλα περιέχει βιταμίνη Β6, η οποία μπορεί να ενισχύσει το σχηματισμό νέων κυττάρων και έτσι να ελαφρύνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Η βιταμίνη D στο γάλα έχει αντιοξειδωτικά οφέλη. Προστατεύει το δέρμα μας από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι συχνά ο κύριος ένοχος πίσω από τη γήρανση του δέρματος. Επίσης, η βιταμίνη D προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στο ξεθώριασμα των κηλίδων γήρανσης.

Το γάλα περιέχει βιοτίνη ή βιταμίνη Β7, η οποία είναι ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την καταπολέμηση της γήρανσης του δέρματος. Βοηθά στην αναζωογόνηση της θαμπής και ξηρής επιδερμίδας και έτσι αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Μαζί με τις βιταμίνες, το γάλα περιέχει επίσης μια σειρά από μέταλλα. Περιέχει ασβέστιο, το οποίο βοηθά στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και επίσης αποτρέπει τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Το μαγνήσιο που υπάρχει στο γάλα βοηθά στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματός μας.

Φυσικές θεραπείες για την αντιγήρανση, Σπιτικές θεραπείες για την αντιγήρανση, Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την περιποίηση του δέρματος, DIY θεραπεία αντιγήρανσης με βιταμίνη Ε, Σπιτική αντιγηραντική μάσκα προσώπου

Επιπλέον, το γάλα συνοδεύεται από σελήνιο, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματός μας. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος καθώς και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου.

Η έκθεση στον ήλιο είναι επιβλαβής για το δέρμα μας και μπορεί να προκαλέσει «φωτογήρανση». Επιπλέον, οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο γάλα βοηθούν επίσης στην αντιγήρανση του δέρματός μας.

3. Βιταμίνη Ε και Κουρκουμάς για αντιγηραντική περιποίηση του δέρματος
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε και τον κουρκουμά για την αντιγήρανση;
Πάρτε 3-4 κάψουλες βιταμίνης Ε και τρυπήστε τις χρησιμοποιώντας μια καθαρή βελόνα. Βγάλτε το λάδι και μαζέψτε το σε ένα μπολ. Πάρτε μια γενναιόδωρη πρέζα σκόνης κουρκουμά σε ένα μπολ και προσθέστε το λάδι βιταμίνης Ε σε αυτό.

Ανακατεύουμε και ετοιμάζουμε μια πάστα. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο καθώς και στον λαιμό κάνοντας απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Αφήστε το να μείνει στο δέρμα για 15-20 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Εφαρμόστε ξανά την αντιγηραντική μάσκα προσώπου με βιταμίνη Ε και κουρκουμά 2-3 φορές την εβδομάδα για νεανικό δέρμα.

Οφέλη –
Ο κουρκουμάς έχει μεγάλα αντιοξειδωτικά οφέλη που βοηθούν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Περιέχει βιταμίνη C που βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα και στη διατήρηση της φυσικής ελαστικότητας και σύσφιξης του δέρματος. Αυτό με τη σειρά του κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο σε σημάδια γήρανσης όπως ρυτίδες, γραμμές κ.λπ.

Μαζί με τη βιταμίνη C, ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη – το βασικό συστατικό για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η κουρκουμίνη βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και αποτρέπει την καταστροφή των υγιών κυττάρων του δέρματος, εμποδίζοντας έτσι την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Η υπεριώδης ακτινοβολία αυξάνει την παραγωγή του MMP-2 , ενός ενζύμου που μειώνει την περιεκτικότητα σε κολλαγόνο μεταξύ του εξωτερικού και του μεσαίου στρώματος του δέρματος.

Ως αποτέλεσμα, το δέρμα μας γίνεται ευαίσθητο σε ρυτίδες, παχύ δέρμα, απώλεια ελαστικότητας κ.λπ. Ο κουρκουμάς μπορεί να αναστείλει την αύξηση αυτού του ενζύμου και να προστατεύει το δέρμα από τη φθορά της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Η βιταμίνη Β6 στον κουρκουμά ενισχύει το σχηματισμό νέων κυττάρων που βοηθούν στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των γραμμών και στη διατήρηση ενός υγιούς και νεανικού δέρματος.

Η υπερμελάγχρωση είναι άλλο ένα σημάδι γήρανσης του δέρματος. Ο κουρκουμάς έχει εκπληκτικά οφέλη λεύκανσης και λάμψης του δέρματος. Η κουρκουμίνη στον κουρκουμά προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν περαιτέρω στην αναζωογόνηση του θαμπού δέρματος.

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορούν επίσης να αρχίσουν να αναπτύσσονται με τη γήρανση. Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του κουρκουμά μαζί με τις ιδιότητες λεύκανσης του δέρματος βοηθούν στην ανακούφιση από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Επίσης, ο κουρκουμάς μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία, η οποία βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και του σκοταδισμού κάτω από τα μάτια που προκαλούνται από την κακή κυκλοφορία.

Το ξηρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στο να αναπτύξει σημάδια γήρανσης πολύ πριν από την πραγματικότητα. Ο κουρκουμάς περιέχει κάλιο και ασβέστιο – δύο ζωτικά μέταλλα για την αποκατάσταση της ξηροδερμίας. Επίσης, τα λιπαρά οξέα και οι φυτοστερόλες στον κουρκουμά βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος.

Ο κουρκουμάς έχει φυσικές ιδιότητες απολέπισης. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην αποκατάσταση της νεανικής λάμψης στο δέρμα.

4. Βιταμίνη Ε και Αλόη Βέρα για Αντιγηραντική Περιποίηση του Δέρματος
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε και την αλόη βέρα για την αντιγήρανση;
Πάρτε 3-4 κάψουλες βιταμίνης Ε και τρυπήστε τις χρησιμοποιώντας μια καθαρή βελόνα. Βγάλτε το λάδι και μαζέψτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας καθαρό τζελ αλόης βέρα στο έλαιο βιταμίνης Ε.

Ανακατέψτε και εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό. Κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας για λίγα λεπτά. Αφήστε τη μάσκα προσώπου να δράσει για 20-30 λεπτά και μετά σκουπίστε με μια βρεγμένη πετσέτα.

Εφαρμόστε ξανά αυτό το σπιτικό αντιγηραντικό φάρμακο με βιταμίνη Ε και αλόη βέρα κάθε μέρα.

Συμβουλές περιποίησης δέρματος κατά της γήρανσης, Σπιτικές θεραπείες για την αντιγήρανση, Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την περιποίηση του δέρματος, DIY θεραπεία αντιγήρανσης με βιταμίνη Ε, Σπιτική αντιγηραντική μάσκα προσώπου

Οφέλη –
Η αλόη βέρα λειτουργεί για όλους τους τύπους δέρματος και είναι μια εξαιρετική θεραπεία για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το ξηρό δέρμα έχει τον μέγιστο κίνδυνο να αναπτύξει σημάδια γήρανσης πολύ νωρίτερα.

Η αλόη βέρα έχει εξαιρετικά ενυδατικά οφέλη. Μπορεί να διεισδύσει σε βαθιά στρώματα του δέρματός μας και να ενυδατώσει το ίδιο, θεραπεύοντας έτσι την ξηρότητα και αναζωογονώντας το δέρμα.

Καθώς δεν είναι φαγεσωρογόνος, η αλόη βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ευαίσθητου δέρματος. Μπορεί να μαλακώσει το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους.

Η αλόη βέρα έχει και απολεπιστικά οφέλη. Μπορεί να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην αποκάλυψη πιο φωτεινό και υγιές δέρμα.

Η αλόη βέρα περιέχει «γιμπερελίνη», μια αυξητική ορμόνη και έναν πολυσακχαρίτη γνωστό ως «γλυκομαννάνη». Και τα δύο μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, διατηρώντας έτσι το δέρμα σφριγηλό, λείο και νεανικό.

Τα φυσικά στυπτικά οφέλη της αλόης βέρα βοηθούν στη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος.

Τα αντιοξειδωτικά οφέλη της αλόης βέρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που την καθιστά εξαιρετικό συστατικό για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, Β, C καθώς και Ε, που θρέφουν το δέρμα και ενισχύουν τους ιστούς του δέρματος για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Έχουμε ήδη πει ότι η αλόη βέρα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Ωστόσο, έχει επίσης την ικανότητα να αποτρέπει τη διάσπαση του υπάρχοντος κολλαγόνου αναγεννώντας τα κύτταρα ινοβλαστών.

Το μηλικό οξύ που υπάρχει στην αλόη βέρα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος.

Οι βλεννοπολυσακχαρίτες, που είναι ένα μόριο ζάχαρης μακράς αλυσίδας που βρίσκεται στην αλόη βέρα, βοηθούν στην προστασία του επιπέδου υγρασίας του δέρματος. Και επίσης ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου, διατηρώντας έτσι υγιές και νεανικό δέρμα.

Η αλόη βέρα περιέχει πολυσακχαρίτες, οι οποίοι διεγείρουν την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης, η τακτική εφαρμογή της αλόης βέρα βοηθά στην επούλωση των βλαβών από την έκθεση στον ήλιο.

Επιπλέον, το gel aloe vera περιέχει 96% νερό και έχει πάνω από 200 θεραπευτικά φυτοθρεπτικά συστατικά και 18 αμινοξέα που μπορούν να λύσουν σχεδόν όλα τα δερματικά προβλήματα.

5. Βιταμίνη Ε και Έλαιο Τριαντάφυλλου για Αντιγηραντική Περιποίηση του Δέρματος
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε και το έλαιο τριανταφυλλιάς για αντιγήρανση;
Πάρτε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε και σκεπάστε τις με μια παραμάνα. Βγάλτε το λάδι και μαζέψτε το σε ένα μπολ. Προσθέστε ίση ποσότητα λαδιού τριανταφυλλιάς σε αυτό και ανακατέψτε μαζί.

Απλώστε αυτό το μείγμα λαδιού σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλά σας. Αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα και τέλος ξεπλύνετε με σκέτο νερό.

Εφαρμόστε ξανά αυτό το φάρμακο με βιταμίνη Ε και λάδι τριανταφυλλιάς για αντιγήρανση δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Οφέλη –
Εμπλουτισμένο με βιταμίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς κάνει θαύματα για να αναζωογονήσει το κουρασμένο και γερασμένο δέρμα. Αυτό το λάδι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό και καταπολεμά αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες για να αποτρέψει τις βλάβες των κυττάρων.

Επίσης, αυτή η βιταμίνη ενισχύει τον ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, επιδιορθώνοντας έτσι τα σημάδια γήρανσης και αποκαθιστώντας το υγιές δέρμα.

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια καλή πηγή βήτα καροτίνης, η οποία, μαζί με τη βιταμίνη C και E, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επίσης αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων. Αυτό οδηγεί σε υγιές και νεανικό δέρμα.

Γνωρίζουμε ότι το ξηρό δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην πρόωρη γήρανση, επομένως η ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς έχει εξαιρετική ποιότητα ενυδάτωσης, χάρη στην παρουσία μεγάλης ποσότητας θρεπτικών λιπαρών οξέων.

Περιέχει περισσότερο από 40% λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα ζωτικό λιπαρό οξύ για το δέρμα μας. Η έλλειψη λινολεϊκού οξέος συχνά οδηγεί σε ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα.

Το λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι γνωστό ως «ξηρό λάδι», λόγω της ικανότητάς του να απορροφάται γρήγορα. Μπορεί να φτάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να επιδιορθώσει τις βλάβες. Ενυδατώνει όμορφα την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει πίσω της λιπαρά υπολείμματα.

Οφέλη για το δέρμα της βιταμίνης Ε, Σπιτικές θεραπείες για την αντιγήρανση, Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε για την περιποίηση του δέρματος, DIY θεραπεία αντιγήρανσης με βιταμίνη Ε, Σπιτική αντιγηραντική μάσκα προσώπου

Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς έχει την ικανότητα να ελαφρύνει τις κηλίδες γήρανσης. Όταν το δέρμα μας παραμένει εκτεθειμένο στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σώμα μας αρχίζει να παράγει περίσσεια μελανίνης και αυτό οδηγεί στον σχηματισμό κηλίδων ηλικίας και μαύρισμα.

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο έλαιο τριανταφυλλιάς βοηθούν στη μείωση της υπερβολικής παραγωγής μελανίνης, προστατεύοντας έτσι το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου.

Τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο έλαιο τριανταφυλλιάς βοηθούν στην ελάφρυνση των ραγάδων. Η τακτική εφαρμογή του ελαίου τριανταφυλλιάς βοηθά στην απαλότητα του δέρματος και στην προσθήκη ενυδάτωσης.

Τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε αυτό το λάδι μετατρέπονται σε προσταγλανδίνες, οι οποίες διεγείρουν την αναγεννητική δύναμη του δέρματός μας και προστατεύουν από τις ραγάδες.

Οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια θεωρούνται συχνά ως σημάδια γήρανσης και το έλαιο τριανταφυλλιάς μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους.

Τα αντιοξειδωτικά καθώς και τα αντιφλεγμονώδη οφέλη αυτού του ελαίου βοηθούν στη μείωση των μαύρων κύκλων. Επίσης, η βιταμίνη Ε που υπάρχει σε αυτό το λάδι βοηθά στην αποκατάσταση των ιστών και στο φωτισμό των μαύρων κύκλων.

6. Βιταμίνη Ε και παπάγια για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βιταμίνη Ε και την παπάγια για την αντιγήρανση;
Βάλτε λίγους ώριμους κύβους παπάγιας σε ένα μπλέντερ και ετοιμάστε τον πολτό παπάγιας. Πάρτε 2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε και τρυπήστε τις. Αφαιρέστε το λάδι και κρατήστε το σε ένα καθαρό στεγνό μπολ.

Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας πολτό παπάγιας σε λάδι βιταμίνης Ε και ανακατέψτε μαζί. Εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει σε όλο το πρόσωπο καθώς και στο λαιμό. Περιμένετε 15-20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Εφαρμόστε ξανά αυτή τη σπιτική θεραπεία με βιταμίνη Ε και παπάγια για αντιγήρανση δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Οφέλη –
Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας. Η παπάγια λειτουργεί ως εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό για το δέρμα.

Είναι πηγή παπαΐνης. Η παπαΐνη απολεπίζει το δέρμα και αφαιρεί τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος και άλλους ρύπους.

Προωθεί την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος, που βοηθούν στην εξομάλυνση των σημαδιών γήρανσης.

Η παπάγια είναι μια εξαιρετική πηγή AHA, τα οποία παρέχουν επίσης εξαιρετική απολέπιση στο δέρμα και διαλύουν την ανενεργή πρωτεΐνη και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό βοηθά στην λείανση της υφής του δέρματός μας και στην αποκατάσταση της λείας, νεανικής επιδερμίδας.

Η παπαΐνη είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Κάνει θαύματα σε ξηρές επιδερμίδες.

Έχοντας εμπλουτιστεί με αντιοξειδωτικά, η παπάγια θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική για την ενίσχυση της αντιγηραντικής θεραπείας. Περιέχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες καθώς και την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, τα οποία συχνά επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

Το κολλαγόνο, μαζί με την ελαστίνη , είναι το δομικό στοιχείο του δέρματός μας. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αρχίζει να χάνει την περιεκτικότητά του σε κολλαγόνο και γίνεται χαλαρό και εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Η παπάγια συνοδεύεται από βιταμίνη C, ένα άλλο αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα. Αυτό βοηθά περαιτέρω στην καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων, των λεπτών γραμμών, των ποδιών της χήνας και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Το ξηρό δέρμα διατρέχει πάντα υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξει σημάδια γήρανσης σε πρόωρη ηλικία. Η παπάγια περιέχει μια ωραία ποσότητα καλίου, ένα ζωτικό μέταλλο για το δέρμα μας.

Βοηθά στην ενυδάτωση και την ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και το κάνει απαλό, ελαστικό και λείο με την πάροδο του χρόνου, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Η παπάγια περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι ένα άλλο ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Η βιταμίνη Α βοηθά στην επούλωση του ξηρού δέρματος προάγοντας τη φυσική παραγωγή σμήγματος του δέρματός μας.

Επιπλέον, υποστηρίζει  την υγιή κυτταρική αναγέννηση , εξομαλύνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης και κάνει το δέρμα απαλό, λείο και λαμπερό. Αυτή η βιταμίνη βοηθά επίσης στο ξεθώριασμα των κηλίδων ηλικίας.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr