Το ασιατικό μυστικό ομορφιάς. Απέκτησε ασιατική γοητεία, δέρμα και μαλλιά, με λάδι απο πίτουρο ρυζιού

Το ασιατικό μυστικό ομορφιάς. Απέκτησε ασιατική γοητεία, δέρμα και μαλλιά, με λάδι απο πίτουρο ρυζιού

Ας μάθουμε γιατί και πώς τα οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού το έχουν κάνει περιποίηση ομορφιάς σε όλο τον κόσμο.
Έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ως παραδοσιακό συστατικό ομορφιάς σε όλα τα κορεατικά σχήματα περιποίησης δέρματος.

Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί στη Νοτιοανατολική Ασία εδώ και αιώνες επειδή περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυσικά μαλακτικά. Ιστορικά οι Γιαπωνέζες έχουν χρησιμοποιήσει επίσης λάδι από πίτουρο ρυζιού στο πρόγραμμα ομορφιάς τους για να μαλακώσουν το δέρμα τους και να προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά τους. 

Τι είναι το έλαιο πίτουρου ρυζιού;
Αν είστε λάτρης του K-beauty, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ακούσει για το μυστικό της λαμπερής επιδερμίδας των Κορεατών. Χρησιμοποιούν έλαιο από πίτουρο ρυζιού στο πρόγραμμα περιποίησης του δέρματός τους και συχνά επαινούνται με την ομορφιά του εγκεφάλου ρυζιού από πολλούς. Τι είναι όμως το έλαιο από πίτουρο ρυζιού και πώς παράγεται;

Το λάδι πίτουρου ρυζιού (Oryza sativa) εξάγεται από το εξωτερικό στρώμα του ρυζιού, που ονομάζεται πίτουρο. Το τελευταίο παράγεται κατά την επεξεργασία του ρυζιού. Είναι ένα λεπτό στρώμα που βρίσκεται κάτω από το φλοιό. Μετά τη συγκομιδή, το πίτουρο είτε συμπιέζεται και συμπιέζεται με το χέρι είτε συμπιέζεται ψυχρής μέσω μηχανημάτων για να ληφθεί το λάδι από πίτουρο ρυζιού για το δέρμα και τα μαλλιά.

Το υψηλό του σημείο καπνίσματος το κάνει πιο κατάλληλο και ως μαγειρικό λάδι. Επιπλέον, είναι ένα από τα χρυσά συστατικά που μπορούμε να φάμε και να χρησιμοποιήσουμε ολιστικά για να βελτιώσουμε την υγεία του δέρματος και των μαλλιών με τοπικές εφαρμογές.

Το λάδι έχει υψηλότερη συγκέντρωση ωμέγα-3 και ω-9 λιπαρών οξέων, καθιστώντας το μια απαιτούμενη λύση στην ομορφιά. Δεν είναι περίεργο που οι Κορεάτισσες και οι Γιαπωνέζες χρησιμοποιούν αυτή τη λύση αντιγήρανσης για να αποκτήσουν νεανική εμφάνιση. Άλλωστε έχει και εντυπωσιακή ποσότητα βιταμίνης Ε, εξασφαλίζοντας βαθιά ενυδάτωση μαλλιών και δέρματος.

Διατροφική σύνθεση συστατικών ελαίου πίτουρου ρυζιού:

– Βιταμίνη Β : Πλούσια σε διάφορους τύπους Βιταμίνης Β, συμπεριλαμβανομένης της Νιασίνης (Β3), της Θειαμίνης (Β1) και της Βιταμίνης Β5 (Παντοθενικό Οξύ) και Β6. Βοηθά στη θεραπεία του χαλαρωμένου δέρματος, διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και προωθεί την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

– Βιταμίνη Ε : Η βιταμίνη Ε απορροφά την ενέργεια από τις ακτίνες UV. Είναι ένα φυσικό SPF για το δέρμα και τα μαλλιά. Αυτή η ευέλικτη βιταμίνη διατηρεί επίσης την επιδερμίδα σφριγηλή και λαμπερή.

– Squalene : Βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων, κλειδώνει την υγρασία και ανακουφίζει από ερεθισμούς στο δέρμα.

– Γάμμα (γ)-ορυζανόλη : Αυτό το μείγμα φυτικών εστέρων, στερολών, αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονώδους Γάμμα-ορυζανόλης σταματά τις υπεριώδεις ακτίνες. Αυτό τους εμποδίζει να πάνε κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

– Φερουλικό οξύ : Υπάρχει σε διάφορα φυτά, αυτό το αντιοξειδωτικό προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UV.

– Λιπαρά οξέα : Είναι τα δομικά στοιχεία της μεμβράνης του δέρματός μας. Για παράδειγμα, το πίτουρο ρυζιού ωφελεί το δέρμα επειδή είναι πλούσιο σε λινολεϊκά και ελαϊκά λιπαρά οξέα.

– Ελαϊκό οξύ : Ένα Ωμέγα-9 λιπαρό οξύ που αφήνει το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του, επιτρέποντας πιο νεανικό δέρμα.

– Λινολεϊκό Οξύ : Μια μορφή βιταμίνης F που το σώμα μας δεν παράγει φυσικά. Το έλαιο από πίτουρο ρυζιού έχει απαραίτητο λιπαρό οξύ ωμέγα-6 (EFA).

Οφέλη από έλαιο πίτουρου ρυζιού για τα μαλλιά
Χρησιμοποιημένο στα μαλλιά, το έλαιο πίτουρου ρυζιού βοηθά στην αποκατάσταση των ξηρών, κατεστραμμένων και εύθραυστων μαλλιών. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αποκαθιστώντας τα μαλλιά από μέσα προς τα έξω. Επίσης, συμβάλλει στην απαλότητα και την ενυδάτωση των μαλλιών χωρίς να αφήνει σημάδια λιπαρότητας.

Εδώ είναι μερικά άλλα οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού για τα μαλλιά :

– Προωθεί την ταχύτερη και καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών

Το έλαιο πίτουρου ρυζιού είναι κορεσμένο με ενώσεις λινολεϊκού οξέος και υ-ορυζανόλης, οι οποίες βοηθούν στην τόνωση της παραγωγής νέων τριχοθυλακίων. Προωθεί επίσης τη μετάβαση των τριχοθυλακίων στο στάδιο της αναγέννησης, τη φάση ανάπτυξης της τρίχας.

Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία επανορθώνει και κατασκευάζει τους ιστούς. Η τακτική εφαρμογή λαδιού μαλλιών από πίτουρο ρυζιού στο τριχωτό της κεφαλής μειώνει τη φλεγμονή, δημιουργώντας ένα υγιές περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής.

– Καταπολεμά την πιτυρίδα και ενυδατώνει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής

Αυτό το χρυσοκίτρινο έλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος, φέρνει περισσότερη θρέψη στο στέλεχος της τρίχας και ελέγχει την πιτυρίδα. Επιπλέον, βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες και των βακτηρίων που προκαλούν ερεθισμό και δυσφορία. (Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκαλέσουν κνησμό στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος). Αυτό το λάδι είναι επίσης εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν τα κύτταρα της τρίχας να επουλωθούν και να επανορθωθούν πολύ πιο γρήγορα.

– Προστατεύει από τις βλάβες UV

Η έκθεση στον ήλιο είναι καλή, αλλά η υπερβολική έκθεση για πολύ καιρό μπορεί επίσης να βλάψει το δέρμα και τα τριχωτά κύτταρα. Το έλαιο πίτουρου ρυζιού βοηθά στην προώθηση της σύνθεσης κολλαγόνου, η οποία μπορεί να αναστρέψει τη βλάβη που προκαλείται από τις ακτίνες UV-B. Ως αποτέλεσμα, τα κατεστραμμένα από τον ήλιο μαλλιά φαίνονται ξηρά, εύθραυστα και άτονα. Αλλά το έλαιο πίτουρου ρυζιού είναι διατροφικά ισχυρό για την αντιστροφή των κατεστραμμένων από την υπεριώδη ακτινοβολία μαλλιών.

– Πυκνώνει τα μαλλιά

Καθώς είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και ελαϊκό οξύ, το έλαιο πίτουρου ρυζιού λειτουργεί εξαιρετικά και για τα σχέδια περιποίησης των μαλλιών σας. Σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικά, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στα σημεία που αραιώνουν τα μαλλιά, αναζωογονώντας τους θύλακες της τρίχας και δημιουργώντας μια πιο δυνατή και υγιή χαίτη. Το λάδι από πίτουρο ρυζιού μπορεί επίσης να αναμιχθεί με άλλο λάδι ανάπτυξης μαλλιών για να ενισχύσει τα οφέλη του.

– Αποτρέπει τις ξηρές άκρες

Οι σχισμένες και ξηρές άκρες είναι κοινά σημάδια που τα μαλλιά σας ζητούν λίγο TLC. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να τελειώσετε αυτές τις ξηρές άκρες από το να τις κόψετε, αλλά μειώνει σημαντικά το μήκος των μαλλιών. Έτσι, ένας τρόπος για να αποφευχθεί η σχισμή είναι η καλλιέργεια ενός σχήματος περιποίησης μαλλιών που αποτελεί ένα προστατευτικό φράγμα έναντι των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων.

Για παράδειγμα, το υψηλό σημείο καπνίσματος το καθιστά ένα φυσικό προστατευτικό θερμότητας, που δεν επιτρέπει στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν στο τριχωτό της κεφαλής.

– Επιβραδύνει τα σημάδια πρόωρου γκριζαρίσματος

Το λάδι από πίτουρο ρυζιού μπορεί επίσης να θεραπεύσει σημάδια πρόωρου γκριζαρίσματος. Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν το οξειδωτικό στρες στα μαλλιά. Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τα άτομα με κακή διατροφή επειδή εμποδίζει τη μελανίνη να φτάσει στις ρίζες των μαλλιών. Το λάδι από πίτουρο ρυζιού για τα οφέλη για τα μαλλιά μπορεί να ξεπλύνει τις τοξίνες και να μειώσει το οξειδωτικό στρες. Αυτό μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τη σύνθεση μελανίνης.

Οφέλη από έλαιο πίτουρου ρυζιού για το δέρμα
Το δέρμα σας αγαπά τη βιταμίνη Ε και τα αντιοξειδωτικά όσο και τα μαλλιά σας, και αυτό είναι το ελάχιστο από τα οφέλη που παρέχει το λάδι από πίτουρο ρυζιού. Ας ρίξουμε λοιπόν μια πιο προσεκτική ματιά στις χρήσεις του λαδιού από πίτουρο ρυζιού .

– Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Το έλαιο πίτουρου ρυζιού βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, διατηρώντας το δέρμα υγιές και χαρίζοντας σας νεανική λάμψη. Το δέρμα είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες, οι οποίοι προκαλούν οξειδωτικό στρες και αναστέλλουν τη σύνθεση μελανίνης. Περιέχει τοκοφερόλη και τοκοτριενόλη που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπουν τα σημάδια γήρανσης του δέρματος. Ο εμπλουτισμός με ορυζανόλη το κάνει ακόμα καλύτερο γιατί αυτή η ένωση βοηθά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος.

– Λειτουργεί ως φυσική ενυδατική κρέμα

Το έλαιο μεταφοράς πίτουρου ρυζιού απορροφάται επίσης από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρότητα ή κατάλοιπα. Ως αποτέλεσμα, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι ιδανικό για λιπαρούς τύπους δέρματος καθώς περιέχει σκουαλένιο, που βρίσκεται στο σμήγμα, το λάδι που διατηρεί φυσικά το δέρμα ενυδατωμένο και ενυδατωμένο.

Σημείωση: Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του ελαίου από πίτουρο ρυζιού για το δέρμα είναι ότι βοηθά στη διατήρηση ενός προστατευτικού φραγμού έναντι των σκληρών καιρικών συνθηκών.

– Επιβραδύνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης

Η περιεκτικότητα σε φερουλικό οξύ στο έλαιο μεταφοράς πίτουρου ρυζιού είναι κορεσμένη με ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος, τις σκούρες κηλίδες και την υπερμελάγχρωση. Επιπλέον, ενισχύει το κολλαγόνο και φωτίζει τον τόνο του δέρματος, αποτρέποντας τις σακούλες στα μάτια ή τους μαύρους κύκλους.

– Επουλώνει πληγές και ακμή

Αυτό το ιδιαίτερα εκτιμώμενο συστατικό έχει συστατικά που θεραπεύουν τις βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από τον ήλιο. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτικά για να επιταχύνει τη ροή του αίματος στο δέρμα και να θεραπεύσει τις φλεγμονές. Πιστεύεται επίσης ότι είναι κατάλληλο για λιπαρό δέρμα, αποτρέποντας έτσι την επιδείνωση της ακμής λόγω της περίσσειας σμήγματος.

– Ντεμακιγιάζ

Ένα άλλο όφελος από το έλαιο πίτουρου ρυζιού για το δέρμα είναι η ικανότητά του να αφαιρεί το μακιγιάζ χωρίς να διαταράσσει το pH του δέρματος. Αντίθετα, η βιταμίνη Ε κατεβαίνει βαθύτερα στο δέρμα. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας δεν γίνεται ξηρό ή φαγούρα αφού σκουπίσετε το μακιγιάζ. Αφαιρεί επίσης απαλά τις χημικές ουσίες από την επιφάνεια, αφήνοντάς σας απαλό και ελαστικό δέρμα.

mamaearth.in

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr