Φτιάξτε στο σπίτι το εύκολο (και όσο νόστιμο φαντάζεστε)… κέικ πίτσας

Φτιάξτε στο σπίτι το εύκολο (και όσο νόστιμο φαντάζεστε)… κέικ πίτσας

Αγαπάμε την πίτσα και παρότι δεν είναι η πιο υγιεινή διατροφική αλλαγή, την απολαμβάνουμε που και που. (Και πολύ σωστά κάνουμε αφού οι στερήσεις δεν είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να ακολουθήσει κανείς υγιεινή διατροφή.

Η σπιτική πίτσα, δε, είναι σίγουρα πιο υγιεινή και δεν είναι καθόλου δύσκολη. Η σπιτική πίτσα είναι γρήγορη στην προετοιμασία, μπορεί να την φτιάξουμε με πολλούς ευφάνταστους και μη συνδυασμούς, είναι μια απ’ τις πιο εύκολες συνταγές που ο καθένας μπορεί να φτιάξει στο σπίτι. Και από τις πιο νόστιμες.

Φτιάξτε κέικ πίτσας!
Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για σπιτική πίτσα και σε μόλις 30’ θα απολαύσετε μια μοναδική και ιδιαίτερη εκδοχή του πιο αγαπημένου φαγητού όλων!

Υλικά
4 πακέτα ζύμη πίτσας (Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας και τη ζύμη θα χρειαστεί συνολικά περισσότερος χρόνος αλλά η πίτσα σας θα είναι ακόμη πιο υγιεινή. Θα χρειαστείτε νερό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι και ελάχιστο ελαιόλαδο.)
1 συσκευασία σάλτσα για πίτσα ή σπιτική σάλτσα ντομάτας
200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
200 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
2 πράσινες πιπεριές (κομμένες σε κομμάτια)
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες και ελαφρώς σοταρισμένο
12 φέτες πεπερόνι
1 αυγό (χτυπημένο)

Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε τρεις δίσκους-βάσεις που θα ψήσουμε για 10 λεπτά στους 220 βαθμούς. Η διάμετρος της κάθε βάσης πρέπει να είναι όση η διάμετρος μιας στρογγυλής φόρμας για γλυκό – κατά προτίμηση με αποσπώμενο τσέρκι.

Λαδώνουμε το εσωτερικό της φόρμας και “ντύνουμε” τα πλαϊνά του με ωμή ζύμη. Στο κάτω μέρος της φόρμας βάζουμε τη μία ψημένη βάση καλύπτοντας τυχόν κενά με την ωμή ζύμη που έχει περισσέψει.
Καλύπτουμε τη βάση με σάλτσα για πίτσα, έπειτα προσθέτουμε τα τυριά, κρεμμύδι, τέσσερις φέτες πεπερόνι και πιπεριά.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο βάσεις και πάνω από την τελευταία μοιράζουμε ρίχνουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, διπλώνουμε τη ζύμη, την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr