5 diy μάσκες ματιών που πρέπει να δοκιμάσεις!

5 diy μάσκες ματιών που πρέπει να δοκιμάσεις!

Η φροντίδα του προσώπου μας δεν είναι ανάγκη να γίνεται να μόνο με ακριβά προϊόντα. Υπάρχουμε και εμείς που εκτιμάμε τα προϊόντα της φύσης και τα προτιμάμε όταν πρόκειται για skincare. Δεν είναι απαραίτητο, λοιπόν, όταν θέλεις να φροντίσεις τα μάτια σου να διαθέτεις επεξεργασμένες κρέμες και μάσκες.

Μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα και να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα των φυσικών υλικών δημιουργώντας diy μάσκες ματιών! Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να ανακαλύψεις 5 diy μάσκες ματιών που πρέπει να δοκιμάσεις!

5 υπέροχες diy μάσκες ματιών!

Mάσκα με αγγούρι και ροδόνερο
Σίγουρα σου ακούγεται κλισέ, αλλά και όμως δουλεύει! Υπάρχει λόγος που σε κάθε διαφήμιση και ταινία δείχνουν αγγούρι όταν πρόκειται για περιποίηση. Το αγγούρι βοηθάει με το πρήξιμο κάτω από τα μάτια ενώ ενισχύει στην σύσφιγξη της επιδερμίδας. Απομακρύνει, επίσης, τις τοξίνες.

Θα χρειαστείς:

Μισό αγγούρι
30 ml ροδόνερο
Ένα μπλέντερ
Δίσκους από βαμβάκι

Βάλε το αγγούρι και το ροδόνερο στο μπλέντερ και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόψε τους δίσκους σε μισοφέγγαρα και βύθισέ τους στο μείγμα. Στη συνέχεια, βάλε τους στο ψυγείο για 10 λεπτά, καθώς θα βοηθήσει με το πρήξιμο. Αφού τους βγάλεις, εφάρμοσε τους στα μάτια σου για 10-15 λεπτά. Μπορείς να αποθηκεύσεις το μείγμα που απέμεινε για μελλοντική χρήση στην κατάψυξη!

Μάσκα από καφέ
akatergastos kafesΕνώ πίνεις τον πρωινό σου καφέ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο και για την περιποίηση των ματιών σου. Οι κόκκοι καφέ είναι γνωστό πως βοηθούν με το πρήξιμο ενώ, αν τους συνδυάσεις με ασπράδι αβγού μπορείς να ενισχύσεις την σύσφιγξη.

Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές κόκκους καφέ
1 ασπράδι αβγού
Ανακάτεψε τα υλικά σου καλά για 1 λεπτό με πιρούνι και άπλωσε το μείγμα με καθαρά χέρια γύρω από τα μάτια σου. Αφαίρεσέ το με μια μαλακή πετσέτα με απαλές κινήσεις.

Μάσκα από χαμομήλι
xΑν δεν σου αρέσει ο καφές, υπάρχει και άλλη εναλλακτική, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις φακελάκια χαμομηλιού. Βοηθάει με την καταπράϋνση και ενυδατώνει.

Θα χρειαστείς:

Δύο φακελάκια χαμομηλιού
Μια κούπα ζεστό νερό
Μια πετσέτα
Βύθισε τα φακελάκια μέσα στο ζεστό νερό για 3 λεπτά. Αφού τα αφαιρέσεις, άστα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, εφάρμοσέ τα σε κλειστά μάτια. Μπορείς να τοποθετήσεις μια κρύα πετσέτα από πάνω, ώστε να διατηρηθούν υγρά. Άφησέ τα να δράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια εφάρμοσε την ενυδατική σου.

Μάσκα από ασπράδι αυγού
Αν χρειάζεσαι κάτι για τα βλέφαρά σου κια για την καταπολέμιση των ρυτίδων, είσαι στο σωστό μέρος! Μπορείς να αξιοποιήσεις το ασπράδι αβγού για απίστευτα αποτελέσματα.

Θα χρειαστείς:

1 ασπράδι αβγού
μισό κουταλάκι μέλι
μισό κουταλάκι λάδι καρύδας σε στερεά μορφή
Ανακάτεψε τα υλικά καλά σε ένα μπολ και στη συνέχεια άπλωσε το μείγμα στα μάτια σου με λίγο βαμβάκι. Όταν το ασπράδι στεγνώσει ξέπλυνέ το καλά.

Μάσκα με μαϊντανό
kafe pagosΜπορείς να αξιοποιήσεις τον πλούσιο σε βιταμίνες μαϊντανό για τους μαύρους κύκλους. Βοηθάει με τα σημάδια του χρόνου και είναι εξαιρετικά οικονομικός!

Θα χρειαστείς:

ένα ματσάκι μαϊντανό
μια κουταλιά σούπας γιαούρτι
Ψιλόκοψε τον μαϊντανό αρκετά, μέχρι να αρχίζει να βγάζει χυμούς και στην συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανακάτεψε. Άπλωσε στα μάτια και άφησε το μείγμα να δράσει για 10-15 λεπτά.

www.ediva.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr