Διατροφή για σύσφιξη του δέρματος

Διατροφή για σύσφιξη του δέρματος

Αλεξάνδρα Ταμπάκη – Επιστημονική Επιμέλεια:

Δρ. Γιάννης Β. Σίμος – Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Τι ρόλο παίζει μια διατροφή για σύσφιξη στην επιδερμίδα
Τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που γερνάμε, αλλά οι συντελεστές του τρόπου ζωής όπως η διατροφή επηρεάζουν αρκετά. Εάν επιθυμείτε να αποφύγετε τις ρυτίδες ή να συσφίξετε μια ήδη ρυτιδιασμένη επιδερμίδα, κάντε υγιεινές διατροφικές αλλαγές οι οποίες θα περιλαμβάνουν την προσθήκη ορισμένων τροφίμων και ποτών και αναψυκτικών, και την αποφυγή αυτών που προωθούν την γήρανση.

Όποτε είναι εφικτό, επιλέξτε φρέσκα τρόφιμα, ολικής άλεσης, οργανικά προϊόντα ή τοπικά προϊόντα αντί των επεξεργασμένων και συσκευασμένων τροφίμων. Εάν έχετε σοβαρά προβλήματα με την επιδερμίδα σας, τότε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Προτεινόμενες τροφές για σύσφιξη της επιδερμίδας
Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας και αποκτήστε μια υγιή λάμψη καταναλώνοντας άφθονες ποσότητες από μια ποικιλία λαχανικών και φρούτων. Τα φυτικά προϊόντα περιέχουν αντιοξειδωτική, τα οποία βοηθάνε στην προστασία του σώματος από τα κατάλοιπα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τα έντονα χρώματος φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλή συγκέντρωση σε συστατικά που τείνουν να συσφίγγουν και να θεραπεύουν την επιδερμίδα.

Τα σκούρα πράσινα λαχανικά όπως η λαχανίδα, ανανεώνουν την επιδερμίδα ώστε να δείχνει αλλά και να την αισθάνεστε πιο σφιχτή.

Οι φακές, τα φασόλια και τα υπόλοιπα όσπρια μπορούν να εμποδίσουν την καταστροφή της επιδερμίδας σας και να σας κάνουν να φαίνεστε πιο νέα.

Καταναλώστε μικρές μερίδες από λιπαρό ψάρι ώστε να βελτιώσετε την κατάσταση των κυτταρικών μεμβρανών, που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο μιας υγιούς επιδερμίδας.

Τροφές που πρέπει να αποφύγετε
Η επιλογή φρέσκων τροφών και μη επεξεργασμένων τροφίμων προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα στην επιδερμίδα σας.

Μια διατροφή που αποτελείτε από μεγάλες ποσότητες fast food, τηγανητά σνακ, έτοιμα και συσκευασμένα φαγητά συνήθως περιέχουν ανθυγιεινές ποσότητες αλατιού, ζάχαρης, σιροπιού και κεκορεσμένων και ακόρεστων λιπαρών. Αυτά τα τρόφιμα πλήττουν την επιδερμίδα.

Τρόφιμα με επεξεργασμένη ζάχαρη σε αντίθεση με την φρουκτόζη των φρέσκων φρούτα, μπλοκάρουν την λειτουργία του κολλαγόνου και εμποδίζουν την επιδερμίδα να είναι σφιχτή και απαλή.

Ροφήματα και αναψυκτικά στη διατροφή σύσφιξης
Όταν είστε ενυδατωμένοι η επιδερμίδα δείχνει και αισθάνεται υπέροχα. Ωστόσο, όταν πίνετε ροφήματα υψηλά σε ζάχαρη όπως αρωματισμένους χυμούς, συσκευασμένα σμουδι, καφέ με αρωματικά σιρόπια, ροφήματα πρωτεΐνης και αναψυκτικά, δεν προσφέρετε κανένα συστατικό για σύσφιξη της επιδερμίδας αλλά συμβάλλετε στην δημιουργία ρυτίδων.

Πίνετε αρκετά ποτήρια νερού κάθε μέρα. Πρέπει να πίνετε επιπλέον νερό όταν εξασκείστε ή όταν κινείστε σε υψηλές θερμοκρασίες.

Φτιάξτε τα δικά σας σμουδι και χυμούς στο σπίτι, χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Δίαιτα και τρόπος ζωής
Για την αποφυγή των ρυτίδων και την βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας σας προτείνονται οι εξής ενέργειες:

Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α,Β3, C και Ε. Ωστόσο η διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετή ώστε να ισοφαρίσει τις φτωχές επιλογές στον τρόπο ζωής.
Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μην καπνίζετε.
Φορέστε αντηλιακό, προστατευτικά ρούχα ή καπέλα κατά την διάρκεια της ημέρας, ή αποφύγετε τον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, όπου οι ακτίνες είναι πιο βλαβερές.

e-diatrofi.org/

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr