Μυστικά για σφριγηλό λαιμό.

Μυστικά για σφριγηλό λαιμό.

Τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις ο λαιμός σου να διατηρηθεί σφριγηλός

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να περιποιούμαστε καθημερινά το λαιμό μας

Είναι ήδη γνωστό πως ο λαιμός φανερώνει την ηλικία μας, πολύ πιο νωρίς από το πρόσωπό μας, καθώς το δέρμα σε αυτό το σημείο είναι ακόμη πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου, κάτι που σημαίνει ότι η φροντίδα του είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Το πάχος του δέρματος στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ είναι αρκετά μικρό, εξαιτίας της μειωμένης ποσότητας κολλαγόνου, αναφέρει πλαστικός χειρουργός.

Λόγω της ανατομίας της περιοχής, οι περισσότεροι μύες δε στηρίζονται από κάποιο οστό. Συνεπώς, είναι αναμενόμενο ότι με τη χαλάρωση των μυών θα χαλαρώσει και το δέρμα, χάνοντας προοδευτικά την ελαστικότητά του.

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα είναι, ότι στην περιοχή υπάρχει μικρότερος αριθμός σμηγματογόνων αδένων και μελανινοκυττάρων.

Η έλλειψη λίπανσης δυσχεραίνει την ανθεκτικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία οδηγώντας στην εμφάνιση ρυτίδων και δυσχρωμιών.

Στο λαιμό δεν υπάρχει οστεώδης επιφάνεια ούτε και υποστήριξη από κολλαγόνο, με αποτέλεσμα οι βλάβες από τον ήλιο να είναι ακόμη χειρότερες συγκριτικά με το πρόσωπο.

Ακόμη, η ελαστικότητα στην περιοχή του λαιμού χάνεται νωρίτερα και τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται εκεί γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν αγγεία σε μικρότερο αριθμό από ότι στο υπόλοιπο σώμα με αποτέλεσμα το δέρμα εκεί να μη τρέφεται καλά.

Τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις ο λαιμός σου να διατηρηθεί σφριγηλός

Καθάρισε καθημερινά, πρωί και βράδυ, τη περιοχή του λαιμού όπως καθαρίζεις και το πρόσωπο σου.
Χρησιμοποίησε καλλυντικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το δέρμα του λαιμού.
Χρησιμοποίησε αντιηλιακή κρέμα και στο λαιμό όπως κάνεις και για το πρόσωπο, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και ιδιαίτερα το καλοκαίρι και κατά την ηλιοθεραπεία.
Ένταξε στη καθημερινότητα σου μερικές εύκολες ασκήσεις γυμναστικής (face yoga), που θα βοηθήσουν στην εκγύμναση της περιοχής.

Έξτρα συμβουλές:

Απέφυγε να χρησιμοποιησείς απολεπιστικά προιόντα στον λαιμό διότι τα scrub είναι σκληρά για το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Απέφυγε τις υπερβολές με το άρωμα στη περιοχή του λαιμού ειδικότερα στους ζεστούς μήνες του χρόνου, γιατί ο ψεκασμός στο λαιμό σε συνδυασμό με τον ήλιο, μπορεί να οδηγήσει στον αποχρωματισμό της περιοχής και να προκαλέσει φωτοαλλεργικές αντιδράσεις λόγω του ότι το άρωμα περιέχει αλκοόλ. Μπορείς λοιπόν να ψεκάσεις λίγο άρωμα πίσω από κάθε αυτί παρά στο λαιμό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr