Η μάσκα απο βρασμένη κολοκύθα κάνει δραστικό μπότοξ στο δέρμα. Πως θα την φτιάξεις

Η μάσκα απο βρασμένη κολοκύθα κάνει δραστικό μπότοξ στο δέρμα. Πως θα την φτιάξεις

Αντιγήρανση και λάμψη στην επιδερμίδα με κολοκύθα: Τα οφέλη και η σωστή χρήση της

Αν είσαι λάτρης των pumpkin spice lattes και γενικότερα της κολοκύθας, έχω να σου πω ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Γιατί η κολοκύθα δεν είναι απλά το τέλειο συστατικό για τα φθινοπωρινά ροφήματά σου, αλλά είναι άκρως ευεργετική και για την επιδερμίδα.

Τα οφέλη της κολοκύθας στο δέρμα

Τι οφέλη έχει; Η κολοκύθα περιέχει αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα Β- καροτίνη, που μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από την οξειδωτική βλάβη. Δηλαδή, «θωρακίζει» την επιδερμίδα από τη γήρανση, καθώς επίσης και από την έκθεση σε τοξίνες και στον ήλιο.

Οι ευεργετικές ιδιότητές της, όμως, δεν σταματούν εδώ. Αξίζει να γνωρίζεις ότι η κολοκύθα είναι πλούσια σε ένζυμα που βοηθούν στη φωτεινότητα και την απολέπιση του δέρματος. Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για το τέλειο συστατικό που καταπολεμά τη γήρανση, κάνει φυσικό scrub και χαρίζει λάμψη στο δέρμα.

Πώς θα επωφεληθεί η επιδερμίδα σου από την κολοκύθα

Εύλογα θα αναρωτιέσαι πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κολοκύθα για να επωφεληθεί η επιδερμίδα σου από τις ευεργετικές ιδιότητές της. Είναι απλό! Μπορείς μόνη σου στο σπίτι να φτιάξεις μια μάσκα προσώπου και να δεις πραγματικά το δέρμα σου να αναγεννάται και να λάμπει.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής: 2 κουταλιές της σούπας βρώμη, 1 κουταλάκι μέλι, 1 κουταλιά μαγειρεμένη κολοκύθα, 1 κουταλάκι γάλα πλήρες.

Ξεκίνα μουλιάζοντας τη βρώμη σε νερό για 5 λεπτά. Αυτή η διαδικασία θα ενισχύσει τα ενυδατικά και καταπραϋντικά οφέλη της βρώμης. Στη συνέχεια, ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καθάρισε καλά το πρόσωπό σου και άπλωσε τη μάσκα που μόλις έφτιαξες. Άσε τη να δράσει για 15 λεπτά στην επιδερμίδα σου και ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr