Γιατί αξίζει να βάλετε τον ανανά στη ζωή σας

Γιατί αξίζει να βάλετε τον ανανά στη ζωή σας

Ο ανανάς είναι ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό φρούτο. Τον βρίσκουμε εύκολα και είναι πολύ οικονομικός.

Περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι και μια εξαιρετική επιλογή ως αποξηραμένο σνακ, είτε με ζάχαρη είτε χωρίς. Μπορούμε να προσθέσουμε ανανά στα smoothies, στα κοκτέιλ, στις σάλτσες, ή να τον ψήσουμε στη σχάρα.

Όπως και αν τον καταναλώσετε, περιέχει πολλά διατροφικά οφέλη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Οι ανανάδες είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και βρομελίνη, που ενισχύει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνουν την παραγωγή βλεννογόνου.

Υγεία των οστών: Ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών τενόντων, συνδέσμων, οστών, αρθρώσεων και συνδετικών ιστών. Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη C και το μαγγάνιο που περιέχει. Μπορεί να βοηθήσει στη φλεγμονή και στους πόνους των αρθρώσεων και να ανακουφίσει από τους πόνους.

Βελτιώνει τη μνήμη: Η βιταμίνη Β1 και το μαγγάνιο που περιέχει ο ανανάς βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης και παίζουν βασικό ρόλο στις γνωστικές λειτουργίες.

Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών: Η κατανάλωση ανανά μπορεί να βοηθά το σώμα μας να απορροφήσει άλλα θρεπτικά συστατικά πιο αποτελεσματικά. Με τη βιταμίνη C απορροφάται πιο εύκολα ο σίδηρος, και με το μαγγάνιο απορροφώνται οι άλλες βιταμίνες.

Καρδιαγγειακή υγεία: Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη ορισμένων καρδιαγγειακών παθήσεων. Βοηθά επίσης στη διατήρηση των υγιών αιμοφόρων αγγείων.

Υγιές δέρμα: Είναι εξαιρετικός για την υγεία του δέρματός και για την επούλωση βλαβών, όπως γρατσουνιές ή πληγές. Η βιταμίνη C ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, απαραίτητο για υγιές δέρμα και το μαγγάνιο επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης του δέρματος.

Πεπτικό σύστημα: Η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) που περιέχει ο ανανάς, παράγει υδροχλωρικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για την πέψη, ενώ και η βρομελίνη βελτιώνει την πέψη.

Η ένταξη του ανανά στη διατροφή μας είναι ένας εύκολος και γευστικός τρόπος για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Είτε τον καταναλώνουμε ως σνακ, είτε τον προσθέτουμε στα γεύματά μας, ο ανανάς είναι το κατάλληλο φρούτο για κάθε είδος διατροφής.

Olivemagazine.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr