4 αποκλειστικές συνταγές με βότανα για να δώσετε στα φρύδια σας τέλεια απόχρωση

4 αποκλειστικές συνταγές με βότανα για να δώσετε στα φρύδια σας τέλεια απόχρωση

Τα φρύδια και η περιποιήση τους είναι ένα απόλυτο μυστικό ομορφιάς στις ημέρες μας και φαντάζει σχεδόν υποχρεωτικό. Τα ωραία σχηματισμένα και φροντισμένα φρύδια υπογράφουν και σχεδιάζουν το πρόσωπο. Είναι όχι μόνο μυστικό ομορφιάς αλλά και μυστικό νεότητας καθώς χαρίζει τουλάχιστον 5 χρόνια μικρότερης εμφάνισης.

Ένα ζευγάρι καλοσχηματισμένα, με καλή υφή και καλά βαμμένα φρύδια έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν την εμφάνισή σας σε μεγάλο βαθμό. Ενώ μπορείτε πάντα να κάνετε επαγγελματικό βάψιμο φρυδιών σε ένα κομμωτήριο, είναι πάντα καλύτερο να εξοικονομείτε κάποια χρήματα αλλά και ανεξαρτησία και να το κάνετε εύκολα στο σπίτι με τα φυσικά συστατικά που έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Επιτρέψτε μας να σας πούμε για τις μυστικές συνταγές και τα κόλπα με βότανα, μαζί με τους λόγους για τους οποίους είναι πιο ωφέλιμο να βάφετε τα φρύδια σας.

Τι είναι η Βαφή φρυδιών;
Η βαφή φρυδιών είναι μια μέθοδος βελτίωσης που χρησιμοποιείται για την επίτευξη ελκυστικών φρυδιών χωρίς μεγάλη δέσμευση. Σε αυτή τη διαδικασία, μια βαφή στην επιθυμητή απόχρωση χρησιμοποιείται για το χρωματισμό των φρυδιών, η οποία συνδυάζεται εξ ολοκλήρου με το φυσικό χρώμα του τόξου και φωτίζει το πρόσωπο. Χαρίζει πυκνά και πλούσια φρύδια σκουρύνοντας όλες τις τρίχες (ανοιχτόχρωμα , λεπτά, ακόμη και γκρίζα ) και κάνοντας τα πιο έντονα.

Αν σας ενδιαφέρει το βάψιμο των φρυδιών, υπάρχουν δύο επιλογές για να διαλέξετε. Δείτε τα παρακάτω:

Προσωρινή απόχρωση: Αν θέλετε ένα προσωρινό χρώμα για τα φρύδια σας, το να τα βάζετε σε καθημερινή βάση είναι ο τρόπος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάψετε τα φρύδια σας με τη βοήθεια ενός απλικατέρν. Ως προσωρινή λύση, αυτή η απόχρωση είναι ασφαλής και μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα.

Ημιμόνιμος χρωματισμός:  Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό δεν χρειάζεται να γίνεται κάθε μέρα. Αντίθετα, παραμένει ανέπαφο για περισσότερες από εβδομάδες και σιγά σιγά αρχίζει να ξεθωριάζει. Μπορείτε είτε να το δοκιμάσετε στο σπίτι με συνταγές DIY είτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία κομμωτηρίου.

Πλεονεκτήματα του DIY βαφής φρυδιών


Αν και η επαγγελματική απόχρωση ακούγεται πιο αξιόπιστη, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε με θεραπείες στο σπίτι. Το να τονίσετε τα φυσικά φρύδια με συνταγές DIY έχει πολλαπλά οφέλη. 

Περιλαμβάνει πλήρως φυσικά συστατικά που είναι πιο ασφαλή από τις χημικές βαφές που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές θεραπείες βαφής φρυδιών. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ανεπιθύμητες ενέργειες όπως εξανθήματα, αλλεργίες και λοιμώξεις.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις DIY συνταγές βαφής φρυδιών ανάλογα με την άνεσή σας, τροποποιώντας τα συστατικά. Με άλλα λόγια, σας αφήνει αρκετό χώρο για να πειραματιστείτε με τις συνταγές και να φορέσετε την απόχρωση της επιλογής σας.

Όλα τα συστατικά που απαιτούνται για τις συνταγές DIY είναι φθηνά και άμεσα διαθέσιμα

Ενώ οι θεραπείες χρωματισμού κομμωτηρίου χρειάζονται πολύ χρόνο, μπορείτε να δοκιμάσετε DIY συνταγές στο σπίτι και να κάνετε ρετούς εύκολα σε μόλις 15-20 λεπτά, από την άνεση του σπιτιού σας.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χρώματα τροφίμων για να βάψουν τα φρύδια τους. Ωστόσο, χρειάζεται απλά να αναμειχθεί με μια παχιά λοσιόν, όπως το body butter για ομαλή εφαρμογή. Σήμερα, πολλά φυσικά κιτ βαφής φρυδιών είναι επίσης διαθέσιμα στην αγορά. Σας επιτρέπουν επίσης να επιλέξετε από διαφορετικές αποχρώσεις για να κάνουν τα φρύδια σας να φαίνονται πιο ελκυστικά.

5 DIY φυσικές συνταγές για βαφή φρυδιών
Λοιπόν, πώς να βάψετε τα φρύδια στο σπίτι με ασφάλεια και φυσικά; Παρακάτω δίνονται οι καλύτερες DIY συνταγές με βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε για αυτό το σκοπό:

1. Χέννα και γιαούρτι
Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να βάψετε τα μαλλιά των φρυδιών φυσικά, ειδικά για γυναίκες με αραιά φρύδια. Επιπλέον, η χέννα δημιουργεί μια υπέροχη σκιά στο δέρμα κάτω από τα φρύδια για να διορθώσει το ελάττωμα οπτικά.

Συστατικά:

Χέννα σε σκόνη – 2 κουταλιές της σούπας
αμύγδαλο – μια χούφτα
Απλό γιαούρτι – 2 κουταλάκια του γλυκού
Νερό – 1 μπολ
Τρόπος:
Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα σε νερό για τουλάχιστον μία ώρα και τα αλέθουμε καλά σε μια λεία, ομοιόμορφη πάστα. Προσθέστε σε αυτό 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να προετοιμάσετε τα φρύδια για βάψιμο, απολεπίζοντας την περίσσεια τρίχας γύρω τους και παρέχοντας θρέψη στις ρίζες των τριχών. Τώρα, συνδυάστε το υπόλοιπο γιαούρτι με τη σκόνη χέννας και δημιουργήστε ένα ημί-υγρό μείγμα. Εφαρμόστε το στα φρύδια σας ως φυτική βαφή.

2. Τζελ Aloe Vera και ενεργός άνθρακας
Αυτή η συνταγή χρωματισμού μπορεί να είναι η καλύτερη λύση όταν παλεύετε με ανοιχτά ή γκρίζα φρύδια. Ο ενεργός άνθρακας θα δώσει στα φρύδια σας μια φυσική σκούρα απόχρωση, ενώ το τζελ αλόης θα τα διατηρήσει απαλά και λεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συστατικά:
Τζελ αλόης βέρα – 1 κουταλιά της σούπας
ενεργός άνθρακας σε σκόνη – 1 κουταλιά της σούπας

Μέθοδος:


Προσθέστε τζελ αλόης βέρα σε σκόνη ενεργού άνθρακα και ανακατέψτε τα καλά για να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Απλώστε το στα φρύδια σας με ένα βαμβάκι και αφήστε το να στεγνώσει για 30 έως 40 λεπτά. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κακάο και την περιεκτικότητα μιας κάψουλας βιταμίνης Ε σε αυτή τη συνταγή για να δώσετε στο χρώμα απόδοση και απαλότητα μια επιπλέον ώθηση.

3. Καστορέλαιο και χέννα
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η χέννα μπορεί να σκουρύνει τα φρύδια φυσικά για μια υπέροχη και νεανική εμφάνιση. Από την άλλη πλευρά, το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των μαλλιών σε πιο λεπτά φρύδια για μια πιο καθορισμένη εμφάνιση.

Συστατικά:
Καστορέλαιο – 2 κουταλιές της σούπας
φύλλα κάρυ – 4 έως 5
σκόνη χέννας – 1 κουταλιά της σούπας

Μέθοδος:
Σε ένα μικρό μεταλλικό ταψί βάζετε τη σκόνη χέννας και τα φύλλα κάρυ . Ρίξτε καστορέλαιο σε αυτό και βάλτε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Φέρτε το μείγμα να πάρει μια βράση. Μετά από 10 λεπτά, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορείτε επίσης να ρίξετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι και να το φυλάξετε στο ψυγείο.

4. Χέννα και μαύρος καφές
Τόσο η χέννα όσο και ο μαύρος καφές έχουν ισχυρές ιδιότητες λεκέδων που βοηθούν στο να δώσουν μια σκούρα απόχρωση στα φρύδια. Επιπλέον, η απόχρωση γίνεται τόσο τέλεια που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ξεθωριάζει.

Συστατικά:
σκόνη χέννας – 1 κουταλιά της σούπας
μαύρος καφές σε σκόνη – 1 κουταλιά της σούπας
νερό – 1 μεγάλο φλιτζάνι

Μέθοδος:
Ξεκινήστε με βράσιμο μαύρου καφέ σε σκόνη σε νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Πρέπει να ετοιμάσετε ένα δυνατό αφέψημα και μετά να το κρυώσετε εντελώς. Τώρα, προσθέστε τη σκόνη χέννας σε αυτό και ανακατέψτε σωστά με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Απλώστε αυτό το μείγμα στα φρύδια σας και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά.

5. Καφές και σκόνη κακάο
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για φρέσκα τσιμπιδωμένα ή κερωμένα φρύδια καθώς καταπραΰνει υπέροχα το ακατέργαστο δέρμα αντί να φουσκώνει τα ανοιχτά ωοθυλάκια. Τόσο ο καφές όσο και το κακάο βοηθούν στο χρωματισμό των τόξων, ενώ το λάδι καρύδας, το μέλι και το τζελ αλόης βέρα κάνουν το δέρμα κάτω από τα φρύδια υγιές.

Συστατικά:


Χρησιμοποιημένος ή υγρός – κατακάθι καφέ – 2 κουταλιές της σούπας
κακάο σε σκόνη – 1 κουταλάκι του γλυκού
λάδι καρύδας – 2 κουταλιές της σούπας
τζελ αλόης βέρα – λίγες σταγόνες
μέλι – (1/2) κουτ.

Μέθοδος:
Ανακατέψτε καλά το χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ και τη σκόνη κακάο σε ένα μπολ. Ρίξτε λάδι καρύδας σε αυτό. Επίσης, προσθέστε τζελ αλόης βέρα και μέλι. Τώρα, ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε μια ομοιόμορφη πάστα και αφήστε τη να καθίσει για 5 λεπτά πριν την απλώσετε.

Αν και οι θεραπείες με βότανα DIY είναι ασφαλείς στη χρήση, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ επίθεμα πριν τις χρησιμοποιήσετε απευθείας στα φρύδια σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κανένα από τα συστατικά, αποφεύγοντας έτσι ανεπιθύμητες ενέργειες όπως εξανθήματα και ερυθρότητα. Πρέπει επίσης να προετοιμάσετε τα φρύδια σας διαμορφώνοντάς τα σωστά τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για DIY βαφή φρυδιών
Μόλις είστε έτοιμοι με τη σπιτική φυσική απόχρωση των φρυδιών σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συνεχίσετε τη διαδικασία:

Καθαρίστε το πρόσωπό σας με απαλότητα καιμε χλιαρό νερό εστιάζοντας στην περιοχή των φρυδιών σας.
Στεγνώστε το και χτενίστε τα φρύδια με ένα πινέλο spoolie.
Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση βαζελίνης γύρω από τα φρύδια για να αποφύγετε τον λεκέ του γειτονικού δέρματος.

Ξεκινήστε να εφαρμόζετε την απόχρωση από το πιο πυκνό εσωτερικό μέρος των φρυδιών και απλώστε την σιγά σιγά στο λεπτότερο εξωτερικό μέρος.
Μην ξεχάσετε να επιστρέψετε και να βάψετε τις αδέσποτες τρίχες κατά μήκος των άκρων των φρυδιών.
Αφήστε την απόχρωση να παραμείνει στα φρύδια σας για τουλάχιστον 15 έως 20 λεπτά για να δράσει. Για πιο σκούρες αποχρώσεις, περιμένετε για μεγαλύτερη περίοδο.
Μόλις πετύχετε την επιθυμητή απόχρωση, αφαιρέστε την απόχρωση από τα φρύδια με ένα βρεγμένο βαμβάκι, εφαρμόζοντας μια μικρή κίνηση μπρος-πίσω.
Τέλος, εφαρμόστε ένα τζελ για τα φρύδια για να διατηρήσετε το σωστό σχήμα.

Η φυσική γοητεία των τονισμένων φρυδιών.


Το βάψιμο φρυδιών είναι μια μέθοδος βελτίωσης των φρυδιών κατά την οποία χρησιμοποιείται μια βαφή στην επιθυμητή απόχρωση για να χρωματίσουν τα φρύδια για να γίνουν πιο πυκνά και  πλούσια. Βελτιώνει το σχήμα των φρυδιών και τα ορίζει όμορφα, σκουρύνοντας όλες τις τρίχες. Η γρήγορη περιποίηση ανακουφίζει από το γέμισμα ή το styling των φρυδιών καθημερινά. Μπορείτε είτε να βάψετε τα φρύδια σας σε καθημερινή βάση με ένα προσωρινό χρώμα είτε να επιλέξετε ημιμόνιμη απόχρωση που διαρκεί για περισσότερο χρόνο. Αν και η επαγγελματική απόχρωση ακούγεται πιο αξιόπιστη, η δοκιμή συνταγών DIY με αποκλειστικά φυσικά συστατικά είναι πολύ καλύτερη, καθώς προσφέρουν γρήγορα και προσαρμόσιμα αποτελέσματα με ασφάλεια και προσιτή τιμή. Η σκόνη χέννας, τα κατακάθια μαύρου καφέ, ο ενεργός άνθρακας σε σκόνη, η σκόνη κακάο, το γιαούρτι, το καστορέλαιο, το τζελ αλόης, το μέλι κ.λπ., είναι συστατικά που χρησιμοποιούνται ευρέως για το σκοπό αυτό.

Επίσης….
Μπορεί να εφαρμοστεί ο χυμός κρεμμυδιού στα φρύδια;
Ναι, μπορείτε να απλώνετε χυμό κρεμμυδιού στα φρύδια σας κάθε δεύτερη μέρα για να ενισχύσετε τους θύλακες των τριχών και να βελτιώσετε την παραγωγή κολλαγόνου για καλύτερη ανάπτυξη των τριχών των φρυδιών.

Το ελαιόλαδο σκουραίνει τα φρύδια;
Το ελαιόλαδο κάνει τις τρίχες των φρυδιών υγιείς και υποστηρίζει την ανάπτυξή τους, κάνοντας τα φρύδια να φαίνονται πιο γεμάτα και πιο πυκνά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ότι σκοτεινιάζει φυσικά.

Το καστορέλαιο σκουραίνει τα φρύδια;
Το καστορέλαιο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αναγέννηση των μαλλιών, κάνοντας τα φρύδια πιο πυκνά και γεμάτα με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, έχει επίσης βρεθεί ότι σκουραίνει σημαντικά τις τρίχες των φρυδιών στη διαδικασία.

Η βαζελίνη κάνει τα φρύδια σας πιο σκούρα;
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η βαζελίνη βοηθά στο να γίνουν πιο σκούρα φρύδια. Αντίθετα, διατηρεί τα φρύδια υγιή ενυδατώνοντας ολόκληρη την περιοχή.

Ζωή Κυροπούλου

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr