Oi 7 τροφές που ενισχύουν τους μυς για να καεί το λίπος (& χτίσιμο μυικής μάζας).

Oi 7 τροφές που ενισχύουν τους μυς για να καεί το λίπος (& χτίσιμο μυικής μάζας).

Κορυφαίες 7 τροφές που ενισχύουν τους μυς που θα σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος

Η οικοδόμηση μυϊκής μάζας δεν αφορά μόνο το χτύπημα στο γυμναστήριο και την άρση βαρών. έχει πολλά οφέλη για τη γενική υγεία και ευεξία. Ένα αδύνατο και τονωμένο σώμα βελτιώνει τη φυσική εμφάνιση και αυξάνει τη δύναμη, την αντοχή και τα συνολικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και υγείας.

Επιπλέον, η υψηλότερη μυϊκή μάζα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους, να βελτιώσει την οστική πυκνότητα και ακόμη και να επηρεάσει θετικά την ψυχική υγεία. Η άρση βαρών και η προπόνηση με αντιστάσεις έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση, μειώνουν το άγχος και την κατάθλιψη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι ο μυϊκός ιστός είναι ένας απαραίτητος προστατευτικός παράγοντας για χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Ορισμένες ασθένειες και καταστάσεις μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά από την αυξημένη μυϊκή μάζα για την υποστήριξη υγιών καρδιαγγειακών, αναπνευστικών και άλλων συστημάτων του σώματος. Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσετε το σημείο εκκίνησης και την κατάσταση της υγείας σας.

Αναλύστε το αίμα σας και αποκλείστε ορμονικές ανισορροπίες, διαταραχές λιπιδίων ή άλλες καταστάσεις. Εάν τα αποτελέσματά σας είναι μη φυσιολογικά, μιλήστε με το γιατρό σας για τυχόν προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα και πρόγραμμα άσκησης.

Πόνο στους μυς.

Το τι τρώτε είναι εξίσου σημαντικό. Μια διατροφή πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μυών. Αυξήστε ένα σημαντικό μέρος της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σας.

Από την άλλη, οι σύνθετοι υδατάνθρακες παρέχουν στο σώμα την ενέργεια που χρειάζεται για μια έντονη προπόνηση και τα υγιή λίπη βοηθούν στην παραγωγή ορμονών και υποστηρίζουν τη συνολική υγεία. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα θερμίδων, ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας, τους στόχους μυϊκής μάζας και τη σύσταση του σώματός σας. Ένα πλεόνασμα θερμίδων (καταναλώνοντας περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε) είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση μυών.

Ωστόσο, το να γνωρίζετε ποιες τροφές πρέπει να φάτε μπορεί να είναι συντριπτικό ως προς το αποτέλεσμα της λέπτυνσης του κορμιού. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τις κορυφαίες 7 τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε μυϊκή μάζα και να πετύχετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση.

Είτε είστε νέος στο γυμναστήριο είτε είστε έμπειρος αρσιβαρίστας, η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν συνοδεύεται από τακτική προπόνηση ενδυνάμωσης.

1. Στήθος κοτόπουλου – Το στήθος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, απαραίτητη για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Μία μερίδα 3 ουγκιών στήθος κοτόπουλου περιέχει 26 γραμμάρια πρωτεΐνης. Το στήθος κοτόπουλου είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αποκτήσουν μυϊκή μάζα, διατηρώντας παράλληλα το σωματικό λίπος σε απόσταση.

2. Ψάρια – Τα ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και η ιππόγλωσσα είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν την ανάπτυξη των μυών. Τα ωμέγα 3 έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, με αποτέλεσμα πολλά οφέλη, όπως η πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και η βελτίωση της συνολικής υγείας. Επιπλέον, το ψάρι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D, απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών οστών και σχετίζεται με αυξημένη ενέργεια.

3. Άπαχα κρέατα – Τα κρέατα όπως το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, η γαλοπούλα και το χοιρινό είναι καλές πηγές πρωτεΐνης απαραίτητες για την οικοδόμηση μυϊκής μάζας. Περιέχουν επίσης άλλα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μυών.

4. Αυγά – Τα αυγά είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12 και η χολίνη. Ο κρόκος ενός αυγού περιέχει όλο το λίπος και τη χοληστερόλη που μπορεί να βελτιώσει τη ρύθμιση των ορμονών σε άτομα χωρίς περιορισμούς χοληστερόλης.

5. Σύνθετοι υδατάνθρακες – Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως το καστανό ρύζι, η κινόα και οι γλυκοπατάτες, είναι απαραίτητοι για να παρέχουν στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για να σηκώσει βάρη και να χτίσει μυς. Έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες από τους κανονικούς λευκούς ομολόγους τους, επομένως θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου και τη συνολική υγεία. Αυτοί οι υδατάνθρακες βοηθούν επίσης στην αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου, που είναι οι αποθήκες ενέργειας στους μύες σας που εξαντλούνται κατά τη διάρκεια της άσκησης.

6. Φρούτα – Φρούτα όπως τα μούρα, τα μήλα και οι μπανάνες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του μυϊκού πόνου και της φλεγμονής και να υποστηρίξουν την αποκατάσταση μετά από μια προπόνηση. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και υδατανθράκων, που παρέχουν ενέργεια για την άσκησή σας.

7. Λαχανικά – Λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και οι πιπεριές είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και περιέχουν αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του μυϊκού πόνου και της φλεγμονής. Ορισμένα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι περιέχουν μια καλή πηγή φυτικών ινών, υποστηρίζοντας την πέψη και βελτιώνοντας το ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό σας σύστημα .

Συμπερασματικά, η οικοδόμηση μυϊκής μάζας δεν έχει να κάνει μόνο με το να πηγαίνεις στο γυμναστήριο και να σηκώνεις βάρη για να δείχνεις ωραία. Η αύξηση της μυϊκής μάζας έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών και βελτίωση της συνολικής υγείας. Πριν ξεκινήσετε μια νέα δίαιτα ή πρόγραμμα άσκησης, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε το σημείο εκκίνησης όσον αφορά την υγεία και τη σωματική ικανότητα. Κάντε μια εξέταση αίματος και μιλήστε με το γιατρό σας για την κατάστασή σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr