Αβοκάντο: Η αυξημένη κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια του χειμώνα καταπολεμά την ξηροδερμία

Αβοκάντο: Η αυξημένη κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια του χειμώνα καταπολεμά την ξηροδερμία

Επαναφέρει τη λάμψη στην επιδερμίδα σας
Αβοκάντο: Η αυξημένη κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια του χειμώνα καταπολεμά την ξηροδερμία

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι το αβοκάντο θεωρείται ως υπερτροφή λόγω της περιεκτικότητάς του σε υγιεινά λιπαρά. Ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους διαθέτει πάνω από 19 γραμμάρια ακόρεστων λιπαρών οξέων και 13 γραμμάρια υδατανθράκων, συμπεριλαμβανομένων 10 γραμμαρίων φυτικών ινών, όπως αναφέρει η Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ.

Επιπλέον, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέος, καλίου και αντιοξειδωτικών. Το ελαϊκό οξύ, ένα από τα πιο άφθονα λίπη στο αβοκάντο, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, προστατεύοντας από καρδιακές παθήσεις. Οι φυτικές ίνες, από την άλλη πλευρά, ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη.

Ψωμί με αβοκάντο και σολομό
Αυτό το κρεμώδες φρούτο, όμως, κάνει καλό και στα μάτια σας. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, δύο καροτενοειδή στο αβοκάντο, μπορούν να προστατεύσουν την όρασή σας καθώς μεγαλώνετε, λέει η Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ. Επιπλέον, η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους παρά την υψηλή περιεκτικότητά του σε θερμίδες, σημειώνει πρόσφατη ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients. Όπως φαίνεται, το αβοκάντο μπορεί να προκαλέσει θετικές αλλαγές στον εντερικό μικροβιόκοσμο, διευκολύνοντας την επίτευξη ενός υγιούς βάρους.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να απολαμβάνετε το αβοκάντο όλο το χρόνο και να το χρησιμοποιείτε σε αμέτρητες συνταγές. Ανακατέψτε το σε smoothies, απλώστε το σε τοστ, προσθέστε το σε σαλάτες ή σερβίρετε το με αυγά για ένα θρεπτικότατο ξεκίνημα ημέρας.

Αβοκάντο και ξηροδερμία: Ποια τα οφέλη του για την αντιμετώπισή της
Αβοκάντο
Υπάρχει, όμως, ακόμη ένας εκπληκτικός λόγος για τον οποίο πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση αβοκάντο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι το αβοκάντο μπορεί να καταπολεμήσει την ξηροδερμία του χειμώνα και να επαναφέρει τη λάμψη στην επιδερμίδα σας.

Ο κρύος καιρός μπορεί να επιβαρύνει το δέρμα σας, προκαλώντας ξηρότητα, απολέπιση ή φαγούρα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα και άλλες δερματικές διαταραχές, προειδοποιεί το Intermountain Healthcare. Οι κρέμες και οι οροί μπορεί να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό, αλλά το τι τρώτε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Γεμάτο με υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα, το αβοκάντο μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την ξηροδερμία του χειμώνα και να επαναφέρετε τη λάμψη σας.

«Τα υγιή λιπαρά είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε το πρόσωπο και τα χέρια σας υγιή και να τα αποτρέψετε από το να ξηραίνονται τους κρύους χειμερινούς μήνες», δήλωσε η αισθητικός γιατρός Rekha Tailor σε συνέντευξή της στο Byrdie.

Αβοκάντο
Η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί, επίσης, να αυξήσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος σε μόλις οκτώ εβδομάδες, σύμφωνα με κλινική έρευνα που παρουσιάστηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology. Τα μονοακόρεστα λιπαρά, οι πολυφαινόλες και άλλα θρεπτικά συστατικά αυτού του φρούτου μπορεί να επιβραδύνουν τη γήρανση και να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος, εξηγούν οι συγγραφείς της μελέτης.

Επιπλέον, το αβοκάντο είναι γεμάτο βιταμίνη C, μια θρεπτική ουσία που προάγει τη σύνθεση κολλαγόνου. Αυτή η ένωση έχει, επίσης, αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, προτείνει μια ανασκόπηση του 2017 που παρουσιάστηκε στο περιοδικό Nutrients.

Η βιταμίνη Ε, ένα άλλο βασικό θρεπτικό συστατικό του αβοκάντο, καταπολεμά τη φλεγμονή και προστατεύει το δέρμα σας από οξειδωτικές βλάβες. Ταυτόχρονα, επιταχύνει την επούλωση των πληγών και μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό ρυτίδων. Τέλος, αυτό το εξωτικό φρούτο περιέχει και βιταμίνη Α, μια λιποδιαλυτή θρεπτική ουσία που βοηθά στην πρόληψη της διάσπασης του κολλαγόνου και του ξηρού δέρματος.

αβοκάντο – avocado oil. Η τροφή της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr