Καστορέλαιο για τα μαλλιά—Λειτουργεί; Οι ειδικοί εξηγούν τα οφέλη, τις χρήσεις και τις πιθανές παρενέργειες

Καστορέλαιο για τα μαλλιά—Λειτουργεί; Οι ειδικοί εξηγούν τα οφέλη, τις χρήσεις και τις πιθανές παρενέργειες

Δείτε τι κάνει πραγματικά το λάδι για τα μαλλιά μας.

Χρησιμοποιήσαμε την πιστοποιημένη δερματολόγο Michele Green, MD και τη Sophia Emmanuel , πιστοποιημένη τριχολόγο και κομμώτρια από το IAT, για να φτάσουμε στη ρίζα  του θέματος. Οι ειδικοί, μας αποκαλύπτουν τα πραγματικά οφέλη του καστορέλαιου για τα μαλλιά, πώς να το ενσωματώσετε (και αν πρέπει) στη ρουτίνα σας και αν το καστορέλαιο για την ανάπτυξη των μαλλιών λειτουργεί στα αλήθεια ή είναι μόνο φήμη.

Οφέλη από καστορέλαιο για τα μαλλιά
Είναι διάσημο για την ανάπτυξη σε μάκρος και πάχος της τρίχας αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πλεονέκτημα του.  Υπάρχουν και πολλοί άλλοι καταπληκτικοί λόγοι για να προσθέσετε αυτό το λάδι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Τόσο ο Dr. Green όσο και ο Emmanuel εντοπίζουν και ξεχωρίζουν τις ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες του λαδιού.

«Το καστορέλαιο λειτουργεί καλά ως ενυδατικός παράγοντας όταν βρίσκεται ως συστατικό σε κοντίσιονερ και σαμπουάν. Βοηθά στην απαλότητα και την ενυδάτωση των μαλλιών και του δέρματος ότανβρίσκεται ως συστατικό στα καλλυντικά σας», λέει ο Emmanuel.

Τα περισσότερα οφέλη του καστορέλαιου για τα μαλλιά, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι:

Μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του ξηρού τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών
Διεγείρει την κυκλοφορία, επιτρέποντας την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών

Μπορεί να προσθέσει λάμψη στα μαλλιά

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες βοηθούν στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ακτίνες UV και τις περιβαλλοντικές τοξίνες όπως η ρύπανση

Καστορέλαιο για την ανάπτυξη των μαλλιών – λειτουργεί;
Δεν υπάρχουν επίκαιρα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο, ο Δρ Γκριν επιμένει ότι υπάρχουν στοιχεία ότι το καστορέλαιο μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των μαλλιών.

«Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την κυκλοφορία και διεγείρει τους θύλακες των τριχών. Η βελτίωση της κυκλοφορίας επιτρέπει την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών για τη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών», εξηγεί.

Η τριχόπτωση είναι μια πολύ περίπλοκη κατάσταση που μπορεί να προκληθεί από μυριάδες πράγματα. Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση, σας συνιστούμε να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν πιστοποιημένο δερματολόγο που ειδικεύεται στην τριχόπτωση και τις παθήσεις του τριχωτού. Ένας δερματολόγος θα σας βοηθήσει να διαγνώσετε την αιτία της τριχόπτωσης σας και να καταλήξετε σε ένα σχέδιο θεραπείας που θα σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε τα μαλλιά σας και την υγεία τους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο στα μαλλιά
Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λάδι για τις ενυδατικές του ιδιότητες είτε θέλετε να αμφισβητήσετε τους ισχυρισμούς ανάπτυξης για τον εαυτό σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε το καστορέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Προτού αγοράσετε ένα λίτρο καστορέλαιο, σκεφτείτε να αναζητήσετε προϊόντα μαλλιών που έχουν παρασκευαστεί με αυτό το ξεχωριστό έλαιο ώστε να έχετε μια αίσθηση για το εάν τα μαλλιά σας ανταποκρίνονται καλά.

Ενώ το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τύπους μαλλιών, ο Δρ Γκριν λέει ότι υπάρχουν ορισμένοι που ωφελούνται περισσότερο. «Το καστορέλαιο είναι το καλύτερο για όσους έχουν ξηρό τριχωτό της κεφαλής και εύθραυστα, φριζαρισμένα μαλλιά. Όσοι έχουν λιπαρά μαλλιά μπορεί να βρουν το καστορέλαιο πολύ λιπαρό και βαρύ. “

Αν θέλετε να προσθέσετε αγνό καστορέλαιο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, ο Dr. Green προτείνει να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία πριν το σαμπουάν.

«Το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία διάρκειας 20 λεπτών μία φορά την εβδομάδα, απλώνοντας το μέσα από τις ρίζες και βουρτσίζοντας το προς τα άκρα. Αφήστε το για 20 λεπτά και μετά χρησιμοποιήστε σαμπουάν για να το ξεπλύνετε», εξηγεί.

Επειδή το καστορέλαιο είναι τόσο παχύρρευστο, ο Δρ Γκριν προτείνει να αραιώσετε το καστορέλαιο με ένα λάδι φορέα όπως το λάδι καρύδας ή το λάδι jojoba. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το κανονικό σας σαμπουάν με μια διαυγαστική φόρμουλα, για να εξασφαλίσετε ότι θα πλένετε καλά το καστορέλαιο από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας.

www.prevention.com

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr