Εύκολη σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εύκολη σπιτική τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μια νόστιμη και απλή συνταγή για την πιο αγαπημένη πίτα με γέμιση φέτας.

Αφράτη, νόστιμη και χορταστική, η τυρόπιτα είναι ίσως η πιο αγαπημένη πίτα που επιλέγουμε για πρωινό, ως σνακ, σαν κύριο γεύμα αλλά και στα οικογενειακά τραπέζια. Η λαχταριστή ζύμη σε συνδυασμό με την φέτα χαρίζουν στιγμές απόλυτης ευχαρίστησης στους γευστικούς μας κάλυκες και παρόλο που συνήθως αισθανόμαστε “ενοχικά” καταναλώνοντας ένα κομμάτι αυτής, αδυνατούμε να της αντισταθούμε όταν βρεθούμε και πάλι μπροστά της.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται, αφού η τυρόπιτα, όπως και οι περισσότερες πίτες αποτελούν μέρος μια ισορροπημένης διατροφής, αρκεί να δίνεται προσοχή στα συστατικά που εμπεριέχονται. Και επειδή συνήθως την επιλογή αυτή έχεις όταν βάζεις και εσύ το χεράκι σου, παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη και απλή συνταγή για homemade τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

Υλικά:
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
200 γρ. γιαούρτι ελληνικού τύπου
4 αυγά
250 γρ. τριμμένη φέτα και 250 γρ. ανθότυρο ή 250 γρ. φέτα και 250 γρ. οποιοδήποτε άλλο σκληρό, εύθρυπτο, λευκό τυρί από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα.
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
125 γραμμάρια βούτυρο (ή μαργαρίνη)

Εκτέλεση:
Χτύπησε το βούτυρο με το μίξερ χειρός, έπειτα πρόσθεσε τα αυγά και σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Πρόσθεσε και το γιαούρτι. Τώρα σταμάτα να ανακατεύεις και πρόσθεσε τα τυριά, ανακάτεψε απαλά με ένα κουτάλι της σούπας. Μετά άλειψε ένα ταψί με το βούτυρο και άπλωσε το μείγμα στο ταψί. Ψήσε για περίπου 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

www.shape.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr