6 απλά κόλπα που κάνουν ένα μικρό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο

6 απλά κόλπα που κάνουν ένα μικρό σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο

Τα μικρά σπίτια πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε αποπνικτικά και πιεσμένοι. Νιώθουμε ότι μας «πλακώνουν» και δεν είναι μια ωραία αίσθηση. Φυσικά, ακόμα κι αν είναι πρακτικό το μικρό σπίτι και έχουμε βολευτεί στους χώρους του, σίγουρα δεν μας αρέσει οπτικά.

Μπορούμε όμως να κάνουμε μερικά απλά κόλπα που θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου. Αυτά τα tips περιλαμβάνουν το παιχνίδι με το φως, το χρώμα και τις ρυθμίσεις επίπλων για να μεγιστοποιήσουμε τον διαθέσιμο χώρο και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση άπλας.

Περιορίζω και απλοποιώ
Το πρώτο βήμα για να κάνουμε οποιονδήποτε χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος είναι να απαλλαγούμε από κάθε περιττή ακαταστασία. Ξεκινάμε να αδειάζουμε από οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε ή δεν χρησιμοποιούμε πλέον και βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις αποθήκευσης για τα υπόλοιπα. Απλοποιώντας τον χώρο μας, θα δημιουργήσουμε μια αίσθηση άπλας και χαλαρότητας.

Χρησιμοποιούμε ανοιχτά χρώματα
Τα ανοιχτά χρώματα όπως το λευκό, το κρεμ και τα παστέλ μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου. Τα σκούρα χρώματα τείνουν να κάνουν ένα δωμάτιο μικρότερο και πιο στενό. Χρησιμοποιούμε ανοιχτόχρωμα χρώματα σε τοίχους και οροφές και επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα έπιπλα και αξεσουάρ για να δημιουργήσουμε μια συνεκτική εμφάνιση.

Μεγιστοποιούμε το φυσικό φως
Το φυσικό φως είναι ο καλύτερος φίλος μας όταν πρόκειται να κάνουμε έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Αφαιρούμε βαριές κουρτίνες ή περσίδες που εμποδίζουν το φυσικό φως και προσθέτουμε καθρέφτες για να αντανακλούν το φως γύρω από το δωμάτιο. Προστατεύουμε την ιδιωτική μας ζωή, χρησιμοποιώντας διάφανες κουρτίνες ή περσίδες που επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα.

Επιλέγουμε τα έπιπλα με σύνεση
Όσον αφορά τα έπιπλα, επιλέγουμε κομμάτια που έχουν την κατάλληλη κλίμακα στο μέγεθος του δωματίου. Αποφεύγουμε τα μεγάλα ή ογκώδη έπιπλα που καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Επιλέγουμε πολυλειτουργικά κομμάτια, όπως έναν καναπέ-κρεβάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δωμάτιο επισκεπτών.

Κρεμάμε τις κουρτίνες από ψηλά
Οι κρεμαστές κουρτίνες κοντά στην οροφή μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των ψηλότερων οροφών και να κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται ψηλότερο. Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική εμφάνιση και αίσθηση ενός χώρου.

Δημιουργούμε οπτικό ενδιαφέρον
Χρησιμοποιούμε τέχνη, αξεσουάρ και μοτίβα για να δημιουργήσουμε οπτικό ενδιαφέρον σε ένα δωμάτιο. Ένα πρωτότυπο έργο τέχνης ή ένα τολμηρό χαλί με σχέδια μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα και να δημιουργήσει ένα εστιακό σημείο, αποσπώντας την προσοχή από το μέγεθος του δωματίου.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα απλά tips, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ευρύχωρο και φιλόξενο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουμε σε ακριβές αλλαγές ή ανακαινίσεις. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορούμε να μεταμορφώσουμε ακόμα και τον πιο μικρό χώρο σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι.

www.thatslife.gr

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr