2 DIY λύσεις για την ξηρή επιδερμίδα

2 DIY λύσεις για την ξηρή επιδερμίδα

Χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, μπορείς να κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει στα καλύτερά του

από την Ειρήνη Διαμαντακίδου

Καθημερινά, η υγεία της επιδερμίδας επηρεάζεται αρνητικά από πολλούς παράγοντες που την κάνουν να χάνει σταδιακά τη λαμπερή, υγιή, δροσερή της όψη, ενώ μπορεί να εμφανίζει ακόμη και ξηρότητα. Σημάδια που το μαρτυρούν είναι η σκασμένη, τραχιά επιφάνεια, καθώς και η αίσθηση τραβήγματος.

Η ξηρή επιδερμίδα χαρακτηρίζεται από την έλλειψη θρεπτικών συστατικών και, πιο συγκεκριμένα, την έλλειψη λιπιδίων. Μια πλούσια ενυδατική κρέμα μακράς διάρκειας, ενισχύει το προστατευτικό στρώμα τους και αποτρέπει την αφυδάτωση.

Είναι σημαντικό να αναζητείς προϊόντα με υποαλλεργικές συνθέσεις και συστατικά όπως το βούτυρο καριτέ, τα οποία ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σου.

Υπάρχουν βέβαια κι άλλες αποτελεσματικές λύσεις, τις οποίες μπορείς να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς. Αφιέρωσε τον απαιτούμενο χρόνο και δημιούργησε στο σπίτι, 2 DIY μάσκες προσώπου που θα ανακουφίσουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σου.

Hydrating Mask 1

Θα χρειαστείς: 1/2 αβοκάντο χτυπημένο στο μπλέντερ / 1 κ.γ γιαούρτι χωρίς λιπαρά / ι κ.γ μέλι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο. Ενυδατώνει και ανανεώνει κατ’ ευθείαν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Άφησε την να δράσει για 10-15 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε το πρόσωπο σου.

Hydrating Mask 2

Θα χρειαστείς: 3 κουταλιές της σούπας βρώμη / 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό αγγουριού / 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά, άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπο και άφησε τη μέχρι να στεγνώσει τελείως. Έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

www.marieclaire.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr