Γιατί δεν πρέπει να λούζετε τα μαλλια σας μόνο 1 φορά την εβδομάδα; Ακόμα και αν δείχνουν καθαρά

Γιατί δεν πρέπει να λούζετε τα μαλλια σας μόνο 1 φορά την εβδομάδα; Ακόμα και αν δείχνουν καθαρά

Ένας ειδικός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το συχνό λούσιμο των μαλλιών είναι απαραίτητο.

Ανήκετε στις γυναίκες με ξηρά μαλλιά που τα λούζουν μόνο μια φορά την εβδομάδα; Ακόμα και αν τα μαλλιά σας δείχνουν καθαρά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που το λούσιμο

Τα πολυ ξηρά μαλλιά καθώς δεν εμφανίζουν τάση λιπαρότητας, δείχνουν πως δεν χρειάζονται συχνό λούσιμο. Ωστόσο αυτο μπορεί να κλείσει τους θυλακες της τρίχας καθώς δεν οξυγονώνονται, σύμφωνα με τον hair stylist Rosi Fernández, διευθυντή του Ananda Ferdi.

Όχι και τόσο καθαρά
Η stylist των Kardashian σε συνέντευξή της είχε δηλώσει πως μπορεί να περάσει 4 με 5 ημέρες χωρίς λούσιμο και πως μόνο την τελευταία ίσως χρειαστεί να πιάσει τα μαλλιά της σε updo. Αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλές γυναίκες, ειδικά όταν έχουν ξηρά μαλλιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως όλους αυτούς τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία των μαλλιών μας και του τριχωτού της κεφαλής.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Αρχικά τα μαλλιά μας εκτίθενται καθημερινά σε περιβαλλοντική μόλυνση που τα ρυπαίνει, ακόμα και αν δεν γίνεται εμφανές. Ο ιδρώτας, ο καπνός από τσιγάρα, είναι δύο ακόμα παράγοντες που μας επιβαρύνουν.

Οι συνέπειες
Όταν λούζουμε τα μαλλιά μας μια μόνο φορά την εβδομάδα, οι θύλακες της τρίχας φράζουν με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνονται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής όπως ξηροδερμία, κνησμός, πιτυρίδα, ακόμα και τριχόπτωση. Ακόμα λοιπόν και αν έχετε χοντρή τρίχα ή πολύ ξηρά μαλλιά, η συμβουλή των ειδικών είναι να λούζεστε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

©UNSPLASH
Ο τρόπος ζωής
Δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας που να ισχύει για όλους όσον αφορά το λούσιμο, καθώς θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη και το μέρος όπου ζείτε αλλα και το lifestyle σας. Στις μεγάλες πόλεις τα μαλλιά εκτίθενται σε έντονη ρύπανση σε σχέση με την εξοχή. Άλλοι παράγοντες είναι το νερό με το οποίο λούζεστε, το αν μετακινείστε με μέσα μεταφοράς ή αυτοκίνητο, το εάν ασκείστε. Όλα τα παραπάνω συσσωρεύουν ρύπους και σκόνη στα μαλλιά, εξασθενώντας την τρίχα.

Το σωστό λούσιμο παίζει επίσης μεγάλο ρόλο για να διατηρηθούν τα μαλλιά σας καθαρά. Θα πρέπει να ρίχνετε το σαμπουάν στις παλάμες σας και να τις τρίβετε μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί. Στη συνέχεια το εφαρμόζετε στα μαλλιά. Η χρήση conditioner είναι επίσης απαραίτητη σε κάθε λούσιμο.

vogue.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr