Μυϊκή μάζα: Καθημερινές δραστηριότητες που την αυξάνουν

Μυϊκή μάζα: Καθημερινές δραστηριότητες που την αυξάνουν

Αν θέλετε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα και να τονώσετε τον μεταβολισμό σας, η γυμναστική δεν είναι πάντα… απαραίτητη.

Το να βρείτε χρόνο για γυμναστική μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο. Ευτυχώς, πολλές από τις καθημερινές δραστηριότητες που κάνετε—όπως το να μεταφέρετε τα ρούχα σας από πάνω κάτω στις σκάλες—μπορούν να συμβάλουν στους στόχους σας για αυξημένη σωματική δραστηριότητα αλλά και να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα.

Αν το να πάτε γυμναστήριο σήμερα (ή οποιαδήποτε ημέρα) είναι εκτός πλάνου, μία από τις ακόλουθες δραστηριότητες είναι βέβαιο ότι θα μετρήσει ως προπόνηση.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις καθημερινές δραστηριότητες για να χτίσετε μυς και να παραμείνετε δραστήριοι:

Περπάτημα ή ποδήλατο μέχρι την δουλειά
Εφόσον το σπίτι σας βρίσκεται σε λογική απόσταση από την δουλειά σας, το περπάτημα ή το ποδήλατο μέχρι εκεί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε κάτι για την υγεία σας και την φυσική σας κατάσταση.

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από το περπάτημα ή το ποδήλατο στη δουλειά. Για παράδειγμα, βελτιώνει τη διάθεση, προάγει την ανακούφιση από το στρες, συμβάλλει σε ένα υγιές σωματικό βάρος ενώ μπορεί να βελτιώσει και την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Τα σκαλιά «χτίζουν» μυϊκή μάζα
Εάν δεν έχετε σκάλες στο σπίτι σας ή δεν τις ανεβαίνετε τακτικά, είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι αποτελούν πραγματική πρόκληση. Το να ανεβείτε τις σκάλες όπου είναι δυνατόν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε λίγη άσκηση χωρίς να διακόψετε τη μέρα σας.

Εκτός από τις θερμίδες που «καίτε» καθώς τις ανεβαίνετε, θα επωφεληθείτε από τη βελτίωση της δύναμης των ποδιών και την καρδιαγγειακή οφέλη που σχετίζονται με την αναρρίχηση σκαλοπατιών.

Μαγειρέψτε
Το να μαγειρεύετε μόνοι σας το φαγητό είναι καλύτερο για τον οργανισμό σας, καθώς προσλαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις φρέσκες τροφές. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάψετε επιπλέον θερμίδες, να προάγετε την υγεία των οστών και να αυξήσετε το μέγεθος και τη δύναμη των μυών.

Τα βαριά μαγειρικά σκεύη, όπως τα μαντεμένια τηγάνια, παρέχουν μια προπόνηση στο πάνω μέρος του σώματος στοχεύοντας τους ώμους, τα χέρια και τον κορμό σας.

Αν τα σηκώνετε από μια χαμηλότερη θέση σε όρθια στάση, θα μιμηθείτε την κίνηση του καθίσματος (squat), ενδυναμώνοντας πόδια και γλουτούς.

www.vita.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr