Οι αναπάντεχοι λόγοι για τους οποίους οι πιο κοντοί άνθρωποι και οι γυναίκες ζουν περισσότερο

Οι αναπάντεχοι λόγοι για τους οποίους οι πιο κοντοί άνθρωποι και οι γυναίκες ζουν περισσότερο

Κι ας ανήκουν στους κοινωνικά αδικημένους, η κάθε ομάδα για τους δικούς της λόγους.

Κάτι που εδώ και χρόνια υποστηρίζεται από την επιστήμη, είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Ωστόσο πλέον, ξεκινάνε συζητήσεις που εκτός από το φύλο συνδέουν με τη μακροζωία και τον παράγοντα του ύψους. Συγκεκριμένα, οι μελέτες προωθούν την άποψη ότι οι πιο κοντοί άνθρωποι ενδέχεται να ζουν περισσότερο από τους ψηλότερους.

Σύμφωνα με μελέτη του 2003, διαπιστώθηκε αρνητική συσχέτιση μεταξύ του μεγαλύτερου ύψους και της μακροζωίας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι τα κοντύτερα και πιο μικροσκοπικά σώματα έχουν χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας και λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από χρόνιες ασθένειες που προκύπτουν από την κακή διατροφή, ειδικά μετά τη μέση ηλικία.

Έτσι, η διάρκεια ζωής των πιο κοντών ανθρώπων φαίνεται να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους ψηλότερους. Η βιολογική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο είναι πιθανότατα το γεογνός ότι όταν κανείς είναι ψηλότερος, χρειάζεται περισσότερες κυτταρικές αντιγραφές για να επανδρώσει το σώμα του και όλη αυτή η διαδικασία παραγωγής νέων κυττάρων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξαντλήσει τον οργανισμό.

Αυτή είναι και η απάντηση στο γιατί οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Επομένως, καθώς ο μέσος όρος γυναικών είναι κοντύτερες από τις γυναίκες, ίσως αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες ζουν περισσότερο, χωρίς να είναι ο μόνος. Ίσως το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής των γυναικών οφείλεται και στο γεγονός ότι οι γυναίκες εκτός από τον εαυτό τους, μπορεί να αισθάνονται υπεύθυνες και για τη ζωή των παιδιών τους. Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτό τις ωθεί στο να είναι πιο δυνατές και ανθεκτικές απέναντι στις δυσκολίες.

Πηγή: CNBC

www.huffingtonpost.gr

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr