Πώς θα στεγνώσεις γρήγορα τα νύχια σου χωρίς να φοβάσαι αν θα χαλάσει το μανικιούρ σου

Πώς θα στεγνώσεις γρήγορα τα νύχια σου χωρίς να φοβάσαι αν θα χαλάσει το μανικιούρ σου

Είσαι και εσύ σαν εμάς που βαριόμαστε να περιμένουμε να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών; Αυτές οι συμβουλές των ειδικών μπορούν να σε βοηθήσουν, και να καταφέρεις να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια, χωρίς τον φόβο ότι θα χαλάσουν στο επόμενο λεπτό.

Είσαι και εσύ σαν εμάς που βαριόμαστε να περιμένουμε να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών; Αυτές οι συμβουλές των ειδικών μπορούν να σε βοηθήσουν, και να καταφέρεις να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια, χωρίς τον φόβο ότι θα χαλάσουν στο επόμενο λεπτό.

Πιστεύουμε ότι είναι σωστό να πούμε ότι η αναμονή για να στεγνώσει το βερνίκι νυχιών μπορεί να είναι μια αρκετά εξαντλητική εμπειρία. Για οποιονδήποτε λόγο, είναι εκείνες οι στιγμές που πρέπει να μείνεις ακίνητη όταν δέχεσαι ένα σημαντικό τηλεφώνημα ή έχεις μια φαγούρα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή.

Ωστόσο, πολλές από εμάς υπομένουμε την πολύωρη περίοδο αναμονής γιατί, αν και μπορεί να είναι βαρετή, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα χειρότερο από το να κάνεις ένα φρέσκο μανικιούρ και αυτό να καταστρέφεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Για όσες από εμάς αγχωνόμαστε ιδιαίτερα περιμένοντας να τελειώσει το μανικιούρ, να είσαι σίγουρη ότι μερικά hacks μπορούν να βοηθήσουν να στεγνώσουν τα νύχια σου πιο γρήγορα. Βέβαια, δεν θα κάνουν το μανικιούρ σου να στεγνώσει εντελώς σε δευτερόλεπτα, εκτός αν κάνεις μανικιούρ σε τζελ, αλλά μπορούν να μειώσουν τον χρόνο αναμονής.

Από τα topcoats που στεγνώνουν γρήγορα μέχρι τη χρήση σπρέι μαγειρικής, εδώ είναι μερικές συμβουλές και κόλπα που σύμφωνα με τους επαγγελματίες nail artists μπορούν να βοηθήσουν στο γρήγορο στέγνωμα του βερνικιού νυχιών.

1. Εφάρμοσε λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις βερνικιού
Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι τα νύχια σου θα στεγνώσουν πιο γρήγορα όταν κάνεις ένα DIY μανικιούρ είναι να εφαρμόζεις λεπτές, ομοιόμορφες στρώσεις. Τα παχιά στρώματα θα χρειάζονται πάντα περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, συν το ότι το φινίρισμα μπορεί να φαίνεται ανομοιόμορφο και κολλώδες. Συγκεκριμένα συνιστάται να εφαρμόζεις το βερνίκι με τρεις κινήσεις, μία στη μέση και δύο σε κάθε πλευρά.

2. Στέγνωσε κάθε στρώση βερνικιού νυχιών
Εκτός από τη χρήση λεπτών στρώσεων, κάλο είναι να στεγνώνεις τα νύχια σου μετά από κάθε στρώση βερνικιού. Για παράδειγμα, μετά την εφαρμογή της πρώτης στρώσης βερνικιού, της βασικής στρώσης, στέγνωσε τα νύχια σου με τον ανεμιστήρα για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το χρώμα της επιλογής σου με μία στρώση και επαναλάβετε τη διαδικασία στεγνώματος με ανεμιστήρα 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία μετά τη δεύτερη στρώση και το topcoat μέχρι τα νύχια να στεγνώσουν πλήρως.

3. Προμηθεύσου έναν ανεμιστήρα
Πολλοί λένε ότι το να φυσήξεις τα νύχια σου με ένα πιστολάκι στη ψυχρή ρύθμιση μπορεί να στεγνώσει το μανικιούρ πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μειώσει τη λάμψη και ακόμη και να μετακινήσει το βερνίκι, αφήνοντάς το ανομοιόμορφο. Συνιστάτε από τους ειδικούς να χρησιμοποιήσεις έναν ανεμιστήρα για να βοηθήσει το βερνίκι να σταθεροποιηθεί και να στεγνώσει πιο γρήγορα. Ένας απαλός ανεμιστήρας μπορεί να βοηθήσει τους διαλύτες στο βερνίκι νυχιών να εξατμιστούν γρηγορότερα χωρίς να μετακινηθεί το βερνίκι. Απλά φροντίστε να μην το κάνεις πολύ κοντά γιατί μπορεί να οδηγήσει σε φυσαλίδες.

4. Χρησιμοποίησε ένα topcoat που στεγνώνει γρήγορα.
Ένα topcoat που στεγνώνει γρήγορα είναι κάτι που αλλάζει το παιχνίδι για κάθε μανικιούρ. Δοκίμασε ένα που η σύνθεσή του είναι φτιαγμένη με μια ειδική ρητίνη που σφραγίζει την κορυφή και βοηθά στο γρηγορότερο στέγνωμα των νυχιών.

5. Πρόσθεσε σταγόνες στεγνώματος
Αυτές είναι συνήθως σχεδιασμένες με κάποιο είδος μείγματος ελαίου και σιλικόνης που απορροφούν τους διαλύτες στο βερνίκι νυχιών για να επιταχύνουν τη διαδικασία στεγνώματος. Ορισμένες έχουν και πρόσθετα οφέλη ενυδάτωσης των νυχιών.

6. Ψέκασε με σπρέι μαγειρικής
Η εφαρμογή ενός σπρέι μαγειρικής ή οποιουδήποτε άλλου λαδιού -καρύδας, ελιάς ή ακόμα και βρεφικού λαδιού- λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο – που θα λειτουργήσουν και οι σταγόνες στεγνώματος- και βοηθά στην ταχύτερη απορρόφηση του διαλύτη, οδηγώντας σε ένα στεγνό μανικιούρ πιο γρήγορα.

7. Βάλε τα νύχια σου κάτω από κρύο νερό
Το να βάλεις τα νύχια σου κάτω από κρύο νερό βοηθάει τις πυκνώσεις του βερνικιού να στεγνώσουν πιο γρήγορα. Αν επιλέξεις αυτή τη μέθοδο, να είσαι προσεκτική, καθώς μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για το στέγνωμα των κατώτερων στρώσεων του βερνικιού και μπορεί να κάνει το μανικιούρ σου να φαίνεται ανομοιόμορφο ή να σπάσει πιο γρήγορα. Αν όμως είσαι σε δύσκολη θέση και βιάζεσαι, αυτό το hack είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση.

8. Παράλειψε την πάνω και τη βασική στρώση
Οι στρώσεις βάσης και τελειώματος (top coat) είναι επιπλέον στρώσεις, που σημαίνει επιπλέον χρόνο στεγνώματος. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, ένα βερνίκι ενός βήματος, όπως μπορεί να σε βοηθήσει, καθώς δεν χρειάζεστε βάση ή top coat.

www.theissue.gr

Ρυζέλαιο. Το έλαιο της Ιαπωνικής ομορφιάς.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr