Καύση λίπους: Τα καλύτερα superfoods για το πρωινό σου

Καύση λίπους: Τα καλύτερα superfoods για το πρωινό σου

Υψηλής διατροφικής αξίας πρωινό ίσον με διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους.

 

Ένα πρωινό που περιλαμβάνει superfoods μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την απώλεια βάρους και την καύση λίπους. Σύμφωνα με το WebMD η κατανάλωση τροφών υψηλής διατροφικής αξίας το πρωί μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι και μειώνει τις πιθανότητες να κάνεις ανθυγιεινές επιλογές γευμάτων.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σου και είναι ιδανικές για να τις εντάξεις στο πρωινό σου γεύμα;

Berries

Στην κατηγορία των berries ανήκουν τα σμέουρα, τα μούρα, τα μύρτιλα, οι φράουλες. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ανθοκυανίνες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι μύρτιλα έχει μόλις 80 θερμίδες και περιέχει το 25% των φυτικών ινών που χρειάζεται καθημερινά. Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού και μειώνουν τα τσιμπολογήματα.

Μπορείς να προσθέσεις berries σε ένα μπολ με βρόμη ή στο smoothies σου.

Σπόροι chia

Oι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά ωμέγα-3, ασβέστιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες και διαλυτές φυτικές ίνες. Έρευνες δείχνουν ότι οι διαλυτές φυτικές ίνες έχουν συσχετιστεί με την απώλεια βάρους, ενώ παράλληλα, οι πρωτεΐνες μειώνουν την αίσθηση της πείνας.

Αυγά

Ένα μεγάλο αυγό έχει μόλις 78 θερμίδες και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Μπορείς να τα μαγειρέψεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τα φας σε τοστ, scrambled ή ομελέτα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο παρά την αυξημένη θερμιδική του αξία, είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και θεωρείται «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητας ε καλά μονοακόρεστα λιπαρά βοηθάει στη μείωση του λίπους και ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Έρευνα στο Penn State έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 40 gr καλά λιπαρά σε καθημερινή βάση για τέσσερις εβδομάδες μείωσαν το κοιλιακό λίπος τους κατά 1,6%.

Mothersblog 

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr