Οι τακτικές που ακολουθούν όσοι δεν έχουν καθόλου λίπος στο σώμα… και καίνε ακόμη και στον ύπνο τους.

Οι τακτικές που ακολουθούν όσοι δεν έχουν καθόλου λίπος στο σώμα… και καίνε ακόμη και στον ύπνο τους.

Αυτές οι υγιεινές συνήθειες μπορεί να βοηθήσουν στο σώμα σας να καίει θερμίδες.

Για χρόνια, τα προϊόντα κυκλοφορούν στο εμπόριο με την υπόσχεση να σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αλλά υπάρχει πραγματικά κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα σας κάθε μέρα;

 Η αλήθεια φαίνεται να είναι ότι ο Νο. 1 τρόπος για να κάψετε περισσότερες θερμίδες είναι ο παλιομοδίτικος τρόπος — μετακινώντας το σώμα σας περισσότερο.

«Ουσιαστικά, δεν γνωρίζουμε κανέναν άλλο τρόπο να κάψουμε περισσότερες θερμίδες ή να βελτιώσουμε το μεταβολισμό μας πέρα από το να κινούμαστε περισσότερο», λέει ο Barry M. Popkin, PhD, διευθυντής του Διεπιστημονικού Προγράμματος Παχυσαρκίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, Chapel Hill.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε την καύση θερμίδων. Ακολουθούν οκτώ απο αυτούς ώστε να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να καταπολεμήσετε το λίπος:

1. Ασκηθείτε για να κάψετε θερμίδες
Ο Christopher Wharton, PhD, πιστοποιημένος personal trainer και ερευνητής στο Rudd Center for Food Policy and Obesity στο Πανεπιστήμιο Yale, το έθεσε απλά:

«Όσο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στην άσκηση και όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίγονται».

Πράγματι, ο ειδικός σε θέματα παχυσαρκίας George Bray, MD, με το Pennington Biomedical Research Center στο Baton Rouge, La., πιστεύει ότι το να κάνεις ένα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή για όποιον θέλει να κάψει περισσότερες θερμίδες.

Προφανώς, όταν ασκείστε, το σώμα σας καίει θερμίδες για να τροφοδοτήσει τη δραστηριότητά σας. Αλλά η άσκηση είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και μετά το τέλος της προπόνησής σας, το σώμα σας καίει περισσότερες θερμίδες.

Αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο καιρό διαρκεί αυτό το αποτέλεσμα (διαφέρει ανάλογα με τη σύσταση του σώματος και το επίπεδο προπόνησης), «είναι ασφαλές να πούμε ότι ο μεταβολικός ρυθμός μπορεί να αυξηθεί με αερόβια άσκηση για τουλάχιστον 24 ώρες», λέει ο Wharton.

Εάν θέλετε να παρατείνετε αυτό το αποτέλεσμα καύσης θερμίδων, ο Wharton συμβουλεύει να ασκηθείτε για μεγαλύτερες περιόδους.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι με την αύξηση του χρόνου άσκησης, η αύξηση του μεταβολικού ρυθμού ηρεμίας παρατείνεται», λέει.

2. Κάντε προπόνηση δύναμης για να χτίσετε μυς
Όταν ασκείσαι, χρησιμοποιείς μυς. Αυτό βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και ο μυϊκός ιστός καίει περισσότερες θερμίδες – ακόμα και όταν είστε σε ηρεμία – από το σωματικό λίπος. Σύμφωνα με τον Wharton, 10 κιλά μυών θα έκαιγαν 50 θερμίδες σε μια μέρα που ξοδεύονταν σε ηρεμία, ενώ 10 κιλά λίπους θα έκαιγαν 20 θερμίδες.

“Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε το μεταβολισμό και να κάψετε περισσότερες θερμίδες είναι η αερόβια άσκηση και η προπόνηση δύναμης . Και τα δύο είναι σημαντικά”, λέει σε ένα email η Megan A. McCrory, PhD, ερευνήτρια στη Σχολή Επιστήμης Διατροφής και Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Bastyr. συνέντευξη.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης γίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς μεγαλώνουμε, όταν ο μεταβολισμός μας τείνει να επιβραδύνει. Ένας τρόπος για να το σταματήσετε αυτό είναι να προσθέσετε λίγη προπόνηση δύναμης στην προπόνησή σας τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα. Οι μεγαλύτεροι μύες (και επομένως οι μεγαλύτεροι καυστήρες θερμίδων) βρίσκονται στους μηρούς, την κοιλιά , το στήθος και τα χέρια.

 

3. Πιείτε πράσινο ή μαύρο τσάι με καφεΐνη


Η καφεΐνη είναι διεγερτικό και τα διεγερτικά τείνουν να αυξάνουν τις θερμίδες που καίτε. Ένας πιθανός λόγος είναι ότι σας δίνουν τη βραχυπρόθεσμη εντύπωση ότι έχετε περισσότερη ενέργεια, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι κινείστε περισσότερο. Η καφεΐνη μπορεί επίσης να προκαλέσει μεταβολικές αλλαγές στο σώμα που μπορεί να οδηγήσουν σε καύση περισσότερων θερμίδων.

«Ακόμη και παλαιότερες μελέτες έχουν προτείνει ότι 250 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης που καταναλώνονται με ένα γεύμα μπορούν να αυξήσουν τις θερμίδες που δαπανώνται στο μεταβολισμό του γεύματος κατά 10%,» λέει ο Jamie Pope, MS, RD, LDN, λέκτορας διατροφής στο Vanderbilt University School of Nursing. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό, λέει ο Pope σε μια συνέντευξη μέσω email: «Περίπου 75 θερμίδες την ημέρα μεταφράζονται σε περισσότερες από 2.100 θερμίδες σε ένα μήνα».

Τα τελευταία χρόνια, ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι το πράσινο ή το μαύρο τσάι μπορεί να έχει οφέλη πέρα ​​από την καφεΐνη που περιέχουν.

Μια μελέτη σημείωσε μείωση της πρόσληψης τροφής σε αρουραίους στους οποίους χορηγήθηκε πολυφαινόλη που βρέθηκε στο πράσινο τσάι. Μια άλλη μελέτη, σε ανθρώπους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πράσινο τσάι είχε ιδιότητες παραγωγής θερμότητας και καύσης θερμίδων πέρα ​​από αυτό που μπορεί να εξηγηθεί από την καφεΐνη. Όταν σε 31 υγιείς νεαρούς άνδρες και γυναίκες δόθηκαν τρεις μερίδες ροφήματος που περιείχε κατεχίνες πράσινου τσαγιού, καφεΐνη και ασβέστιο για τρεις ημέρες, η ενεργειακή τους δαπάνη για 24 ώρες αυξήθηκε κατά 4,6%, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Λωζάνης στην Ελβετία.

Η κατανάλωση τσαγιού με τα γεύματα μπορεί να έχει ένα άλλο αποτέλεσμα καταπολέμησης του λίπους. Το εκχύλισμα τσαγιού μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των υδατανθράκων από το σώμα όταν καταναλώνεται στο ίδιο γεύμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2006 του American Journal of Clinical Nutrition .

Αν και όλες αυτές οι πιθανές επιπτώσεις είναι μικρές, υπάρχει ένα ακόμη πλεονέκτημα στην κατανάλωση τσαγιού. Το να πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι με μηδενικές θερμίδες αντί για ένα ρόφημα με θερμίδες (όπως μια σόδα) σίγουρα θα μειώσει τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνετε.

4. Τρώτε μικρότερα, πιο συχνά γεύματα
Κάθε φορά που τρώτε ένα γεύμα ή ένα σνακ, ο γαστρεντερικός σας σωλήνας ενεργοποιείται, ας πούμε, και αρχίζει να χωνεύει τα τρόφιμα και να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Κοστίζει θερμίδες για να ενεργοποιηθεί η ανθρώπινη μηχανή πέψης, επομένως είναι λογικό ότι όσο περισσότερα μικρά γεύματα ή σνακ τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε.

Δεν υπάρχουν πολλά ισχυρά στοιχεία για αυτό το αποτέλεσμα, σημειώνει ο McCrory . Αλλά πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι, σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός ή δύο πολύ μεγάλων γευμάτων, αυτός είναι ούτως ή άλλως ένας πιο υγιεινός τρόπος διατροφής. Και αν οδηγεί σε καύση έστω και λίγων επιπλέον θερμίδων, ακόμα καλύτερα!

5. Μην παραλείπετε το πρωινό


Τα στοιχεία που υποστηρίζουν τη σχέση μεταξύ της παράλειψης πρωινού και του αυξημένου σωματικού βάρους αυξάνονται, σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στο Journal of the American Dietetic Association .

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό , τείνουν να τρώνε περισσότερες θερμίδες μέχρι το τέλος της ημέρας. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η παράλειψη πρωινού σχετίζεται με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος στους εφήβους.

Αν και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε περισσότερη έρευνα σε αυτόν τον τομέα, η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού σίγουρα έχει νόημα ως συνήθεια στον τρόπο ζωής.

6. Τρώτε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Το ασβέστιο από τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά δεν βοηθά συγκεκριμένα στην καύση περισσότερων θερμίδων, αλλά μπορεί να κάνει μερικά πράγματα για να αποθαρρύνει το σωματικό λίπος. Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης στη Δανία δείχνουν ότι μπορεί να απορροφήσουμε λιγότερες θερμίδες λίπους από ένα γεύμα όταν καταναλώνουμε ασβέστιο από γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Σε άλλη πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε ασβέστιο – συμπεριλαμβανομένων γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών λιπαρών – φάνηκε να συνδέεται με χαμηλότερες ποσότητες λίπους στην κοιλιά, ιδιαίτερα σε νεαρούς ενήλικες λευκούς άνδρες.

7. Πίνετε 8 φλιτζάνια νερό την ημέρα
«Σχεδόν ό,τι καλείτε το σώμα σας να κάνει καίει θερμίδες, συμπεριλαμβανομένης της απορρόφησης και χρήσης του νερού διατηρώντας παράλληλα την ισορροπία των υγρών (μερικές φορές αποβάλλοντας την περίσσεια)», λέει ο Pope.

Η κατανάλωση σχεδόν οκτώ φλιτζανιών νερό (2 λίτρα) μπορεί να βοηθήσει να κάψετε σχεδόν 100 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης από τη Γερμανία, σημειώνει ο Πάπας.

Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά θα μπορούσε να προσθέσει έως και 700 θερμίδες την εβδομάδα ή 2.800 θερμίδες το μήνα. Και αυτό είναι κάνοντας κάτι που πρέπει να κάνουμε ούτως ή άλλως για να διατηρήσουμε τα έντερα και τα νεφρά μας ευτυχισμένα και να μας βοηθήσουν να μην μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα . (Ο Πόουπ προσθέτει μια προσοχή να μην το παρακάνετε· είναι δυνατόν να πίνετε επικίνδυνες ποσότητες νερού.)

8. Φίτζετ
Οποιοσδήποτε τύπος κίνησης απαιτεί ενέργεια και η ταραχή σίγουρα χαρακτηρίζεται ως κίνηση.

«Παλαιότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορούν να καούν πρόσθετες θερμίδες κάθε μέρα με αναστατώσεις ή ταραχές μέσα στην διάρκεια της ημέρας», λέει ο Pope.

Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι οι ανεπίσημες κινήσεις, μπορεί να είναι πιο σημαντική από τις επίσημες προπονήσεις για τον προσδιορισμό του ποιος είναι αδύνατος και ποιος είναι παχύσαρκος.

Η διατροφή και η άσκηση είναι καλά θέματα για να συζητήσετε με το γιατρό σας. Πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης ή συμπληρώσετε τη διατροφή σας, καλό θα ήταν να το συζητήσετε με το γιατρό σας. Εάν έχετε ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή παίρνετε ορισμένα φάρμακα , μπορεί να υπάρχουν δραστηριότητες ή συμπληρώματα διατροφής που πρέπει να αποφεύγετε.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr