Πώς να φροντίσετε, φυσικά, το πιο σημαντικό νεύρο στο σώμα σας

Πώς να φροντίσετε, φυσικά, το πιο σημαντικό νεύρο στο σώμα σας

Μπορεί ένα μόνο νεύρο του σώματός μας να επηρεάσει την ηρεμία και την ευεξία μας;

Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, όλοι έχουμε μια συλλογή από τεχνικές συναισθηματικής ρύθμισης στις οποίες βασιζόμαστε όταν νιώθουμε αγχωμένοι και εξουθενωμένοι. Γνωρίζατε όμως ότι ένα νεύρο στο σώμα σας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο ανθεκτικοί, ήρεμοι και συμπονετικοί;

Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα μέρος του σώματος που αγνοοεί το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκοσμίου πληθυσμού. Κι όμως, σας επιτρέπει να μεταβείτε από μία διαρκή διάθεση «μάχης ή φυγής» σε μία πιο ξεκούραστη φυσική κατάσταση παρατήρησης και αναστοχασμού.

Παράλληλα, μειώνει το στρες και ενισχύει την ευεξία σας, βελτιώνει τη φυσική και συναισθηματική σας κατάσταση, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση και οδηγεί σε καλύτερη ψυχική υγεία, ενώ διατηρέι ένα υγιές και ισορροπημένο βάρος.

Πώς θα διεγείρετε όμως το πνευμονογαστρικό σας νεύρο για να καρπωθείτε όλα αυτά τα απίστευτα οφέλη;

«Ψυχρό σοκ»
Το κρύο νερό μπορεί να διεγείρει έμμεσα το πνευμονογαστρικό νεύρο επιβραδύνοντας τον καρδιακό σας ρυθμό. Βοηθά να αποκαταστήσετε τα συναισθηματικά σας επίπεδα μετά από αγχωτικές δραστηριότητες.

Ένα ερευνητικό πρόγραμμα διαπίστωσε ότι το παγωμένο νερό μπορεί να ανακατευθύνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Strength and Conditioning Research διαπίστωσε ότι οι αθλητές χρησιμοποιούσαν κρύο νερό στο πρόσωπό τους για να ενισχύσουν το αίσθημα χαλάρωσης.

Μασάζ
Διάφορες μορφές μασάζ όπως στις αντανακλαστικές περιοχές στα πόδια και τα χέρια μας μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της δραστηριότητας του πνευμονογαστρικού νεύρου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Alternative Therapies in Health and Medicine.

Δονήσεις
Οι δονήσεις χαμηλής συχνότητας, όπως αυτές που δημιουργούνται όταν σιγοτραγουδάτε μπορούν να βοηθήσουν στη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου. Αυτά τα νεύρα συνδέονται με τις φωνητικές μας χορδές.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες δείχνουν ότι το τραγούδι, ακόμη και δυνατά, μπορεί να ενεργοποιήσει το αυτόνομο νευρικό μας σύστημα κάνοντας μασάζ στους μύες στο πίσω μέρος του λαιμού και των αυτιών μας.

Το τραγούδι αυξάνει επίσης τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού. Αυτή συνδέεται με τη χαλάρωση, την καλύτερη αντοχή και προσαρμογή στο στρες και την υψηλότερη δραστηριότητα ανάπαυσης και πέψης.

Γέλιο
Δεν είναι λίγες οι μελέτες που δείχνουν τα οφέλη του γέλιου για την υγεία. Το γέλιο βοηθά στην αποκατάσταση ενός υγιούς πνευμονογαστρικού τόνου, συστέλλοντας το διάφραγμα και ωθώντας τον αέρα έξω από τους πνεύμονες. Ακόμη και δέκα λεπτά γέλιου την ημέρα είναι αρκετά για να παράγουν οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία.

www.vita.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr