Για να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου αυτή τη ρίζα πρέπει να τρως κάθε πρωί

Για να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου αυτή τη ρίζα πρέπει να τρως κάθε πρωί

Υπάρχει μια τροφή που αν την τρως κάθε πρωί θα σε βοηθήσει να επιταχύνεις τον μεταβολισμό σου.

Ο μεταβολισμός είναι ο όρος ο οποίος εννοεί όλες τις βιοχημικές διαδικασίες που συμβαίνουν στο σώμα μας. Αυτές είναι χημικές αντιδράσεις που είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή των τροφών σε ενέργεια στο σώμα. Με τη λέξη μεταβολισμός εννοούμε και τον μεταβολικό ρυθμό και κατ’ επέκταση μιλάμε για τον αριθμό των θερμίδων που καίμε.

Όσο υψηλότερος είναι ο μεταβολικός ρυθμός, τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε και τόσο πιο εύκολο είναι να χάσουμε βάρος ή να διατηρήσουμε το μειωμένο βάρος μας. Όμως τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε σε μεγάλες ποσότητες για να έχει το σώμα μας ενέργεια είναι τα μακροθρεπτικά συστατικά. Και όταν μιλάμε γι’ αυτά, αναφερόμαστε στα λίπη, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες.

Μακροθρεπτικά συστατικά και ωφέλειες
Σύμφωνα με το shefinds.com, τα μακροθρεπτικά συστατικά στα τρόφιμα μετασχηματίζονται ή χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση κυτταρικής εργασίας. Ο μεταβολισμός μετασχηματίζει τα μακροθρεπτικά πράγματα σε ουσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα κύτταρο για να αναπτυχθεί και να αναπαραχθεί. Πίνοντας για παράδειγμα το σωστό τσάι με μακροθρεπτικές ουσίες, μας βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού μας, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία απώλειας βάρους. Και, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουμε έναν καλό μεταβολισμό είναι το πρωινό. Εάν παραλείπουμε το πρωινό, συνήθως καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες αργότερα μέσα στην ημέρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μακροεντολή είναι ιδανική. Όταν υπάρχει ισορροπία με τους υδατανθράκων, το λίπος και τις πρωτεΐνες, η μακροοικονομική διατροφή είναι γεμάτη με φιλικά προς τη διατροφή γεύματα. Ο Edibel Quinteral, MD και ιατρικός σύμβουλος στο HealthInsider και ο Dr. Carrie Lam, συμφωνούν ότι η σημαντική μακροεντολή για να επιταχύνει το μεταβολισμό μας στο πρωινό μας είναι οι γλυκοπατάτες.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι ένα από τα πιο πυκνά , διατροφικά μακροθρεπτικά συστατικά που θα μπορούσε να περιλαμβάνει το πρωινό μας τη διάρκεια που προσπαθούμε να χάσουμε κιλά. Είναι πλούσιες σε ίνες, βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Προσθέτοντας γλυκοπατάτες στο πρωινό μας θα μας δώσει μια συνεπή ώθηση ενέργειας που πρέπει να έχουμε μέσα στην ημέρα μας. Δεν μας κρατούν απλά χορτάτες αλλά μας βοηθούν να ξυπνήσουμε κιόλας.

«Οι γλυκοπατάτες μπορούν να περιγραφούν ως αργοί υδατάνθρακες, άφθονοι σε ίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά», εξηγεί ο Quintero. «Επιπλέον βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα».

Απλοί υδατάνθρακες όπως το λευκό ρύζι χωρίζονται γρήγορα στο σώμα και προσφέρουν μόνο μια σύντομη «ακίδα» ενέργειας που γρήγορα μας αφήνει. Αυτό μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε λήθαργο. Οι γλυκοπατάτες, από την άλλη πλευρά, είναι υδατάνθρακες αργής επεξεργασίας που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων της ινσουλίνης, ώστε το σάκχαρο του αίματος μας να μην πέσει γρήγορα.

Γνωρίζουμε ότι οι υδατάνθρακες έχουν κερδίσει «κακή φήμη» τα τελευταία χρόνια. Αλλά, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι υδατάνθρακες παρέχουν μόνο κενές θερμίδες. Τα chips, τα δημητριακά και η βρώμη διαθέτουν πυκνούς υδατάνθρακες. Η υποκατάσταση του λευκού τοστ με γλυκοπατάτες μπορεί να μας βοηθήσει να χορτάσουμε αλλά και να αξιοποιήσουμε τις θερμίδες σωστά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα νιώσουμε πεινασμένες ή σε λήθαργο μετά την ολοκλήρωση του πρωινού μας.

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα νόστιμο veggie υλικό και είναι υψηλό σε ίνες, που θα σε κάνει να νιώσεις πλήρης μετά από ένα γεύμα . Επίσης, οι ίνες απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα και διατηρούν το έντερο σε καλή κατάσταση καθώς και τα δύο μειώνουν τη φλεγμονή και το βάρος.

Αν ψάχνεις για μια γρήγορη, απλή, αλλά νόστιμη επιλογή τι καλύτερο από μερικές ψημένες γλυκοπατάτες. Ένας νόστιμος τρόπος για να περιλαμβάνει γλυκοπατάτες στο πρωινό σου είναι να τις συνδυάσεις με αυγά στο πρωινό σου.

www.theissue.gr

Έλαιο Σπόρων  Ροδιού: (Το Ελιξίριο Της Νιότης – Ειδική Τιμή).

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr