Φυσική μάσκα για λεία πυκνά και πολλά μαλλιά με βιταμίνη Ε

Φυσική μάσκα για λεία πυκνά και πολλά μαλλιά με βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι σημαντική για τη δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το φράγμα βοηθά στο κλείδωμα της υγρασίας. Το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα μπορεί να είναι σημάδι ανεπάρκειας βιταμίνης Ε .

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τα έλαια που περιέχουν βιταμίνη Ε μπορούν να εξισορροπήσουν την παραγωγή λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής. Τα έλαια συγκεκριμένα που περιέχουν βιταμίνη Ε -(όπως το λάδι αβοκάντο) μπορεί να βοηθήσουν στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη της υπερβολικής παραγωγής λαδιού .

 

Προσθέστε λάμψη
Τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται θαμπά και φριζαρισμένα όταν είναι κατεστραμμένα. Σύμφωνα με την Ακαδημία Δερματολογίας όταν αφαιρείται το προστατευτικό στρώμα λίπους στο εξωτερικό της επιδερμίδας της τρίχας, χάνει τη λάμψη της και γίνεται δύσκολο να τα διαχειριστεί κανείς ή να τα φορμάρει. Ένα π.χ. έλαιο πλούσιο σε βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση αυτού του προστατευτικού στρώματος και να επαναφέρει τη λάμψη. Το λάδι βοηθάει επίσης και σφραγίζει την υγρασία, μειώνει το σπάσιμο και προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά.

Μάσκα μαλλιών με γιαούρτι και βιταμίνη Ε

Πάρτε μισό φλιτζάνι φρέσκο ​​και χωρίς γεύση γιαούρτι και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι βιταμίνης Ε . Ανακατέψτε μαζί για να προετοιμάσετε τη μάσκα . Απλώστε σε όλα τα μαλλιά την μάσκα σας καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε την να καθίσει για μια ώρα, πριν ξεπλυθείτε με ένα απαλό σαμπουάν. Εφαρμόστε ξανά αυτή τη μάσκα μαλλιών με βιταμίνη Ε, δύο φορές την εβδομάδα.

Οφέλη –
Το γιαούρτι έχει υπέροχα οφέλη για τα μαλλιά μας. Ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά και τα κάνει πιο απαλά και λεία. Λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό και η τακτική χρήση του στην τρίχα είναι εξαιρετικά ευεργετική για το πάχος και την δομή της. Αυτό φαίνεται στο τέλος απο την λάμψη των μαλλιών και την λεία επιφάνεια τους.

Τα μαλλιά μας είναι φτιαγμένα από κερατίνη, η οποία είναι ένα είδος πρωτεΐνης. Οποιοδήποτε είδος απώλειας πρωτεΐνης επηρεάζει άσχημα τις τρίχες και προκαλεί βλάβες με αποτ΄έλεσμα θαμπά, άτονα και απείθαρχα μαλλιά. Τα πρωτεϊνικά συστατικά που υπάρχουν στο γιαούρτι, βοηθούν στην κάλυψη της ανεπάρκειας και στην αποκατάσταση των υγιών μαλλιών.

Το γιαούρτι περιέχει επίσης και άλλα φιλικά θρεπτικά συστατικά. Έχει ένα σύμπλεγμα βιταμινών Α, B, D, κ.α.. Οι βιταμίνες αυτές παρέχουν υγιεινή τροφή καθώς και θεραπευτική βελτίωση στην υφή των μαλλιών.

Ως υποπροϊόν του γάλακτος, το γιαούρτι περιέχει μια καλή ποσότητα γαλακτικού οξέος, το γαλακτικό οξύ (AHA), βοηθά στην απολέπιση του τριχωτού. Τα προϊόντα styling μαλλιών και οι ακαθαρσίες δημιουργούν συχνά συσσώρευση στο τριχωτό και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μαλλιών μας προκαλώντας την πτώση τους. Η βιταμίνη Ε έρχεται με δύναμη να ενισχύσει την φροντίδα και την συντήρρηση της υγείας των μαλλιών. Είναι σαν άγγιγμα στο δέρμα του κρανίου προωθώντας την επούλωση και την αποκατάσταση στο δέρμα του κρανίου που φιλοξενεί τις αδύναμες ρίζες. Βιταμίνη Ε και γιαούρτι είναι ένα δυναμικό καλλυντικό δίδυμο για τα μαλλιά μας. Απολαύστε όγκο δύναμη και υγεία στο πιο έντονο κομμάτι της θηλυκότητας μας. Τα μαλλιά!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr