Μαλλιά καθρέφτης.Πως θα κάνετε με Φυσικούς τρόπους τα Μαλλιά σας να Γυαλίζουν!

Μαλλιά καθρέφτης.Πως θα κάνετε με Φυσικούς τρόπους τα Μαλλιά σας να Γυαλίζουν!

Πώς να αποκτήσετε εύκολα λαμπερά μαλλιά με καθρέφτη
Αποτελεσματικές μέθοδοι για να εκπληρώσετε το όνειρό σας για λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Το να έχετε δυνατά και μεταξένια μαλλιά είναι απολ΄΄υτως στο χέρι σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι  μερικές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Περιορίσαμε τα σημαντικά βήματα που πρέπει να εκτελείτε τακτικά για εύκολη κατανόηση. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω  για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καλύτερες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Λαχταριστά πυκνά μαλλιά με  πρόσθετη λάμψη – αυτό είναι το όνειρο!  Εύκολοι τρόποι για να το αποκτήσετε.

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας: Το βούρτσισμα των μαλλιών σας τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την ημέρα βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος . Βοηθά επίσης τα θρεπτικά συστατικά να φτάσουν στους θύλακες της τρίχας. Αυτό κάνει τα μαλλιά σας πιο υγιή και λαμπερά.

Χρησιμοποιήστε μια θεραπεία λαδιού: Μια θεραπεία με λάδι λειτουργεί καλά για θαμπά, τραχιά  μαλλιά. Το λάδι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας ή αμυγδάλου δύο φορές την εβδομάδα. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε το να δράσει για 30-45 λεπτά και ξεπλύνετε ( 1 ).

Χρησιμοποιήστε μια μάσκα μαλλιών: Η εφαρμογή μιας μάσκας μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα για τα μαλλιά σας. Μια μαλακωτική, ενυδατική και θρεπτική μάσκα μαλλιών μπορεί να βελτιώσει τη λάμψη των μαλλιών σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συστατικά από την κουζίνα σας.

Αλλάξτε το σαμπουάν σας: Χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά σας; Διαφορετικές συνθέσεις σαμπουάν ταιριάζουν σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών . Η χρήση ενός σαμπουάν που ελέγχει τη λιπαρότητα σπάνω σε τραχιά και στεγνά μαλλιά μπορεί να τα κάνει να φριζάρουν και  να αλλοιωθούν αλλάζοντας σύσταση γεμίζοντας θαμπάδα . Δοκιμάστε να αλλάξετε το σαμπουάν σας και δείτε αν τα μαλλιά σας ανταποκρίνονται.

Χρησιμοποιήστε ζεστό και κρύο νερό: Η χρήση μόνο ζεστού νερού μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας στεγνά, ενώ η χρήση μόνο κρύου νερού μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας σκληρά. Αλλά η χρήση χλιαρού νερού για το λούσιμο των μαλλιών σας και κρύου νερού για το τελικό ξέβγαλμα μπορεί να μαλακώσει τα μαλλιά και να ενισχύσει τη λάμψη τους. Το χλιαρό νερό  ξεπλένει τη βρωμιά. Το κρύο νερό (νερό σε θερμοκρασία δωματίου) κλείνει τα λέπια της τρίχας, σφραγίζει την υγρασία των μαλλιών και αποτρέπει το φριζάρισμα.

Αποφύγετε το συχνό θερμικό styling: Η συχνή χρήση σε πιστολάκι, ίσιωμα ή σίδερο για μπούκλες μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας εξαιρετικά στεγνά και να αφαιρέσει τη φυσική λάμψη τους. Αποφύγετε το θερμικό styling πολύ συχνά. Αντ’ αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στυλ χωρίς θερμότητα, όπως κυλίνδρους για μπούκλες. Οι θεραπείες κερατίνης θα μπορούσαν επίσης να είναι μια καλή επιλογή .

StyleCraze Says
Χρησιμοποιείτε πάντα πιστολάκι σε απόσταση 15 cm από τα μαλλιά και με συνεχή κίνηση για να διατηρείτε τη λάμψη των μαλλιών και να ελαχιστοποιείτε τη ζημιά.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας τη νύχτα: Ο ύπνος με τα μαλλιά ελεύθερα το βράδυ προκαλεί τριβή με το μαξιλάρι και μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας θαμπά. Μπορείτε να κάνετε κότσο ή να πλέξετε τα μαλλιά σας ή να φορέσετε ένα σατέν σκουφάκι ενώ κοιμάστε το βράδυ.

Να είστε προσεκτικοί με τις βαφές μαλλιών: Το βάψιμο των μαλλιών είναι διασκεδαστικό και προσθέτει κάποια προσωπικότητα . Ωστόσο, επιβλαβή συστατικά, όπως η αμμωνία, θα μπορούσαν να κάνουν τα μαλλιά σας ξηρά και τραχιά. Ως εκ τούτου, επιλέξτε ένα καλό χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας προτείνει καλό σαμπουάν και μαλακτικό μετά το χρώμα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά.

Χρησιμοποιήστε A Hair Gloss: Ένα gloss μαλλιών μπορεί να σας δώσει άμεσα αποτελέσματα. Είναι ένα ενισχυτικό της λάμψης των μαλλιών που είναι επίσης ασφαλές για το χρώμα. Σφραγίζει την υγρασία, κλείνει τα πετσάκια της τρίχας και κάνει τα μαλλιά πιο απαλά, πιο λαμπερά και χωρίς φριζάρισμα. Ένα γκλος μαλλιών μπορεί επίσης να μειώσει τους χάλκινους τόνους στα λευκασμένα ή ξανθά μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε σπρέι μαλλιών με γυαλιστερό φινίρισμα: Πέρασαν οι μέρες των σπρέι μαλλιών που κάνουν τα μαλλιά σας σκληρά και αφαιρούν τη λάμψη. Ένα καλό σπρέι μαλλιών με γυαλιστερό φινίρισμα μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά σας στη θέση τους χωρίς να τα κάνει άγρια στο άγγιγμα ή θαμπά στην όψη.

Χρησιμοποιήστε έναν ορό: Ένας ορός μαλλιών όχι μόνο ενισχύει τη λάμψη των μαλλιών αλλά και κάνει τα μαλλιά σας μεταξένια λεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι αργκάν ή οποιοδήποτε άλλο ορό που υπάρχει στην αγορά. Απλώστε το ελαφρά στα μαλλιά σας και βουρτσίστε τα μαλλιά σας πριν βγείτε έξω .

Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό : Αν θέλετε να πάτε για κολύμπι σε πισίνα ή στην θάλασσα, εφαρμόστε ένα μαλακτικό για να μην απορροφήσουν τα μαλλιά σας το νερό της πισίνας ή της αλμύρας  και στεγνώσουν.

Καταναλώστε Ωμέγα-3: Μπορείτε να καταναλώσετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω λιπαρών ψαριών, ξηρών καρπών και σπόρων . Αυτά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι εξαιρετικά καλά για την υγεία των μαλλιών σας. Αναζωογονούν επίσης τα μαλλιά σας .

Τα μόρια του conditioner δίνουν ένα θετικό ηλεκτρικό φορτίο που βοηθά στη μείωση του στατικού ηλεκτρισμού και της τριβής μεταξύ των ινών των μαλλιών και ενισχύει την ανάκλαση του φωτός για λαμπερά μαλλιά .
Αυτοί είναι οι απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας λαμπερά. 

Μάσκες μαλλιών για λαμπερά μαλλιά

Η προετοιμασία μιας γρήγορης μάσκας μαλλιών και η παραμονή της για 20-30 λεπτά μπορεί να έχει μερικά μεγάλα πλεονεκτήματα. Εδώ είναι μερικές αποτελεσματικές μάσκες μαλλιών που μπορείτε να επιέξετε.

1. Μάσκα μαλλιών με ασπράδι αυγού
Ο, τι χρειάζεσαι

1 ή 2 αυγά, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας

Τρόπος Χρήσης

Σπάστε, ανοίξτε τα αυγά και χωρίστε τον κρόκο.
Χτυπήστε το ελαφρά.
Ανοίξτε τα μαλλιά σας και απλώστε το ασπράδι στα μαλλιά σας, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα απλικατέρ.
Φτιάξτε μια χαλαρή αλογοουρά ή έναν κότσο.
Καλύψτε με ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.
Πλύνετε με νερό και ένα ήπιο σαμπουάν.
Χρησιμοποιήστε ένα conditioner και στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα.

2. Μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας

Ο, τι χρειάζεσαι

2-5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας

Τρόπος Χρήσης

Διαχωρίστε τα μαλλιά σας.
Τρίψτε το λάδι καρύδας στην παλάμη σας για να ζεσταθεί λίγο.
Απλώστε το λάδι καρύδας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες.
Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για 2-5 λεπτά.
Αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Πλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν.
Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό και πλύνετε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα.

3. Μάσκα μαλλιών με γάλα αμυγδάλου
Ο, τι χρειάζεσαι

½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου που αγοράζεται από το κατάστημα (Μπορείτε επίσης να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι τρίβοντας μια χούφτα μουλιασμένα αμύγδαλα (ξεφλουδίστε τη φλούδα) και ζεστό νερό. Σουρώστε το υγρό και έχετε το γάλα αμυγδάλου σας).

Τρόπος Χρήσης

Κόψτε τα μαλλιά σας.
Απλώστε το γάλα αμυγδάλου από τις ρίζες μέχρι τις άκρες χρησιμοποιώντας ένα πινέλο απλικατέρ.
Δέστε τα μαλλιά σας σε έναν χαλαρό κότσο.
Καλύψτε με ένα σκουφάκι μπάνιου και αφήστε το να δράσει για 30-45 λεπτά.
Πλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν.
Χρησιμοποιήστε ένα conditioner και στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα.

4. Μάσκα μαλλιών με μαγιονέζα


Ένα μπολ μαγιονέζας για να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών για λαμπερά μαλλιά

Ο, τι χρειάζεσαι

2-5 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα

Τρόπος Χρήσης

Διαχωρίστε τα μαλλιά σας.
Απλώστε τη μαγιονέζα στα μαλλιά σας με μια βούρτσα απλικατέρ.
Κάντε έναν χαλαρό κότσο και φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά.
Πλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν.
Χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό μαλλιών και πλύνετε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Στεγνώστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα.
Σχετικά: Οφέλη της μαγιονέζας για τα μαλλιά

5. Μάσκα μαλλιών με Ghee
Ο, τι χρειάζεσαι

3-4 κουταλάκια του γλυκού γκι (διαυγασμένο βούτυρο)

Τρόπος Χρήσης

Διαχωρίστε τα μαλλιά σας.
Εφαρμόστε το ghee στα μαλλιά σας, από τις ρίζες μέχρι τις άκρες, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα απλικατέρ.
Φορέστε σκουφάκι μπάνιου και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά.
Λούστε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και σαμπουάν.
Χρησιμοποιήστε ένα κοντίσιονερ.

Πλύνετε το conditioner με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Στεγνώστε τα μαλλιά σας με πετσέτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις πέντε μάσκες μαλλιών μία φορά την εβδομάδα και να δείτε άμεση διαφορά στη λάμψη των μαλλιών σας. 

Επίσης…

Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας. Αφήστε το όλη τη νύχτα πριν το ξεπλύνετε.
Πηγαίνετε για ένα σπα μαλλιών μία φορά το μήνα.
Χρησιμοποιήστε ατμό για να βοηθήσετε το λάδι να διεισδύσει στα λέπια της τρίχας.
Πάντα να πλέκεις τα μαλλιά σου και να χρησιμοποιείς ένα σατέν σκουφάκι ενώ κοιμάσαι.
Τα μαλλιά χαμηλού πορώδους δεν μπορούν να απορροφήσουν βαριές κρέμες και βούτυρα μαλλιών. Αποτρέπουν την απορρόφηση υγρασίας. Χρησιμοποιείτε πάντα ελαφριά προϊόντα.

με πληροφορίες απο www.stylecraze.com

Έλαιο αργκάν 50ml

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr