Τέσσερις τρόποι να αξιοποιήσεις τις φλούδες κρεμμυδιού στη μαγειρική

Τέσσερις τρόποι να αξιοποιήσεις τις φλούδες κρεμμυδιού στη μαγειρική

Δημιουργικοί τρόποι για να συμπεριλάβεις και τις φλούδες κρεμμυδιού στη μαγειρική.

Τέσσερις τρόποι να αξιοποιήσεις τις φλούδες κρεμμυδιού στη μαγειρική

Οι φλούδες κρεμμυδιού θεωρούνται απόβλητα στην κουζίνα και πετιούνται μαζί με τα υπόλοιπα υπολείμματα λαχανικών. Ωστόσο, αυτά τα εξωτερικά στρώματα των κρεμμυδιών μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους για να προσθέσουν γεύση στα πιάτα ή ως φυσική βαφή για υφάσματα και πασχαλινά αυγά.

Τέσσερις τρόποι να αξιοποιήσεις τις φλούδες κρεμμυδιού στη μαγειρική
Αρωματικοί ζωμοί

Οι φλούδες κρεμμυδιού περιέχουν μεγάλη ποσότητα αρωματικών ενώσεων, καθιστώντας τις ιδανικές για να προσθέσουν βάθος και γεύση σε ζωμούς. Απλώς πρόσθεσε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μαζί με άλλα υπολείμματα λαχανικών, βότανα και μπαχαρικά και άφησε να σιγοβράσουν για αρκετές ώρες για να δημιουργήσει μια γευστική βάση για σούπες και μαγειρευτά.

Γεύση ελαίων και ξυδιών

Οι φλούδες κρεμμυδιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να εμποτίσουν έλαια και ξύδια με διακριτική γεύση κρεμμυδιού. Απλώς τοποθέτησε τις φλούδες σε ένα βάζο με λάδι ή ξύδι, σφράγισε σφιχτά και άφησέ τις να καθίσουν για μερικές ημέρες έως μια εβδομάδα. Στράγγιξε το μείγμα και χρησιμοποίησέ το σε ντρέσινγκ, μαρινάδες ή ως έλαιο φινιρίσματος για πιάτα.

Φτιάξε τσάι

Το τσάι από φλούδα κρεμμυδιού είναι ένα δημοφιλές ρόφημα σε διάφορα μέρη του κόσμου και πιστεύεται ότι έχει οφέλη για την υγεία, όπως η υποβοήθηση της πέψης και η μείωση της φλεγμονής. Για να φτιάξεις τσάι με φλούδα κρεμμυδιού, απλώς πρόσθεσε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και άφησέ τις να βράσουν για αρκετά λεπτά. Πρόσθεσε μέλι ή χυμό λεμονιού για γεύση.

Φυσική βαφή

Οι φλούδες κρεμμυδιού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φυσική βαφή για υφάσματα και πασχαλινά αυγά. Για να βάψεις το ύφασμα, σιγόβρασε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό για αρκετές ώρες για να δημιουργήσεις μια συμπυκνωμένη βαφή. Πρόσθεσε το ύφασμα στην κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για 30-60 λεπτά, ανάλογα με την ένταση χρώματος. Ξέπλυνε το ύφασμα με νερό και άφησέ το να στεγνώσει. Για τα πασχαλινά αυγά τύλιξε τα αυγά σε φλούδες κρεμμυδιού και δέσε με κορδόνι ή λαστιχάκι. Βράσε τα αυγά σε νερό για 10-15 λεπτά και άφησε να κρυώσουν για να δημιουργήσεις όμορφα βαμμένα αυγά με εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς χρωστικές.

Οι φλούδες κρεμμυδιού είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να δώσει γεύση στα πιάτα ή ως φυσική βαφή. Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις κρεμμύδια, σκέψου να κρατήσεις τις φλούδες για να δοκιμάσεις μία από αυτές τις δημιουργικές ιδέες.

www.shape.gr

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr