10 λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια

10 λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια

Πώς να φαίνεται το δέρμα στα καλύτερά του σε κάθε ηλικία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αλλά όλες οι γυναίκες θέλουν το δέρμα τους να φαίνεται λίγο πιο φρέσκο και λαμπερό. Οι make-up artists πολύ συχνά επισημαίνουν τα faux pas που κάνουν οι γυναίκες στο μακιγιάζ και εδώ είναι τα σημαντικότερα.

1. Ξεχνάτε τα φρύδια
Αν δεν έχετε γεννηθεί με πλούσια παχιά φρύδια αλά Lily Collins ή Cara Delevingne, καλό είναι να “γεμίζετε” τα κενά με ένα μολύβι. Οι περισσότεροι makeup artists συμφωνούν πως τα λεπτά, κακοσχηματισμένα φρύδια μπορούν πολύ εύκολα να προδώσουν την ηλικία μιας γυναίκας, ενώ τα πιο πλούσια αποτελούν ένδειξη νεότητας.

2. Δεν χρησιμοποιείτε primer
Εάν οι λεπτές γραμμές είναι ένα από τα μεγαλύτερα beauty προβλήματα που αντιμετωπίζετε, το primer θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Οι περισσότερες συνθέσεις περιέχουν υαλουρονικό οξύ και σιλικόνη που “γεμίζουν” τις ρυτίδες, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει λεία και νεανική, έτοιμη να δεχτεί το foundation.

3. Κάνετε πολύ έντονες γραμμές eyeliner
Μια παχιά γραμμή eyeliner μπορεί πολύ εύκολα να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη και πιο κουρασμένη απ’ ό,τι είστε. Επιλέξτε ένα μαλακό μολύβι και χρησιμοποιείστε το στην γραμμή των πάνω βλεφαρίδων για να τις κάνετε να δείχνουν πιο πλούσιες.

4. Ξεχνάτε το ρουζ
Ένα από τα key καλλυντικά που θα πρέπει να έχει το νεσεσέρ σας εάν θέλετε η επιδερμίδα σας να έχει νεανική όψη είναι ένα φυσικό ροζ ρουζ, που να χαρίζει χρώμα υγείας. Επιλέγοντας τη σωστή απόχρωση ρουζ, μπορείτε να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει πιο φρέσκια και ξεκούραστη. Εκτός από την απόχρωση, εξίσου σημαντική είναι και η υφή του ρουζ. Αποφύγετε τα compact ρουζ, που μπορεί να τονίσουν την ξηρότητα στην επιδερμίδα και τις λεπτές γραμμές και να επιλέξετε ένα κρεμώδες ή υγρό προϊόν.

5. Χρησιμοποιείτε πολλές πούδρες
Μπορεί η λιπαρότητα να χαρακτηρίζει τις νεανικές επιδερμίδες, ωστόσο οι ώριμες είναι πιο ξηρές, καθώς παράγουν λιγότερο σμήγμα. Οι πούδρες λοιπόν τείνουν να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει υπερβολικά θαμπή και ματ.

Επιλέξτε προϊόντα, όπως ρουζ και bronzers, σε υγρή ή κρεμώδη υφή που θα χαρίσουν μια ελαφριά λάμψη στην επιδερμίδα.

6. Απλώνετε πολύ κονσίλερ
Ο υπερβολικός ζήλος για την κάλυψη των μαύρων κύκλων μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μεγαλύτερη καθώς το κονσίλερ, σε μεγάλες ποσότητες, τείνει να “κάθεται” στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές και να τις τονίζει. Προετοιμάστε την επιδερμίδα με μια καλή ενυδατική κρέμα και ένα primer και ύστερα απλώστε μια μικρή ποσότητα κονσίλερ για να καλύψετε τις δυσχρωμίες.

7. Φοράτε το λάθος κραγιόν
Τα μεταλλικά ή ιριδίζοντα κραγιόν μπορεί να δείχνουν εντυπωσιακά στην πασαρέλα, ωστόσο συνήθως δεν κολακεύουν τα πιο ώριμα χείλη. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπερβολικά ματ φόρμουλες. Επιλέξτε ένα satin κραγιόν με ελαφριά λάμψη ή ένα διαφανές lip gloss που θα κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο πλούσια και ζουμερά.

8. Επιλέγετε λάθος χρώμα κραγιόν
Τα σκούρα χρώματα έχουν την τάση να κάνουν κάθε επιφάνεια να δείχνει μικρότερη. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλουμε να “κρύψουμε” σημεία του σώματός μας, όπως η κοιλιά ή οι γοφοί, ωστόσο δεν είναι το ίδιο ευεργετικό για τα χείλη μας. Για να κάνετε τα χείλη σας να δείχνουν πιο πλούσια και κατά συνέπεια νεανικά, αποφύγετε τα σκουρόχρωμα κραγιόν και επιλέξτε φωτεινά χρώματα, όπως λαμπερά κόκκινα, ροδακινί και ροζ.

9. Χρησιμοποιείτε υπερβολική λάμψη
Τα προϊόντα με glitter σπάνια κολακεύουν τις ώριμες επιδερμίδες, εκτός αν χρησιμοποιούνται με σύνεση. Οι σκιές τέτοιους είδους τείνουν επίσης να “σπάνε”, με αποτέλεσμα να διασκορπίζονται σε όλο το πρόσωπο, κάνοντας το μακιγιάζ να δείχνει πρόχειρο. Εάν θέλετε να δώσετε λάμψη στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο nude highlighter σε μικρή ποσότητα ψηλά στα μάγουλα και στην εσωτερική γωνία των ματιών.

10. Χρησιμοποιείτε πολύ foundation
Όσο πιο ώριμη είναι η επιδερμίδα, τόσο λιγότερο foundation χρειάζεται, καθώς τείνει να “κάθεται” στις λεπτές γραμμές του προσώπου και να υποθάλπει τη φωτεινότητα. Αποφύγετε τις mat, velvet και long-wearing φόρμουλες και επιλέξτε ένα υγρό foundation ελαφριάς κάλυψης ή ακόμη και μια BB ή CC cream.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr