DIY Time! Το πιο εύκολο scrub προσώπου για ευαίσθητο δέρμα γίνεται με ντομάτα και ζάχαρη

DIY Time! Το πιο εύκολο scrub προσώπου για ευαίσθητο δέρμα γίνεται με ντομάτα και ζάχαρη

DIY Time! Το πιο εύκολο scrub προσώπου για ευαίσθητο δέρμα γίνεται με ντομάτα και ζάχαρη

Πώς θα φτιάξεις μόνη σου το τέλειο σπιτικό scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα; Μόνο με υλικά της κουζίνας σου.

Τα ευαίσθητα δέρματα λέγονται έτσι για τον πολύ απλό λόγο ότι αντιδρούν εύκολα σε πολλά συστατικά και συνθήκες. Εμφανίζουν, δηλαδή, κοκκινίλες, κνησμό και ξεσπάσματα σε στοιχεία που ίσως άλλες επιδερμίδες να μην εμφάνιζαν.

Για αυτό ακριβώς χρειάζονται και ειδική μεταχείριση. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, καταλαβαίνεις πολύ καλά τι σου περιγράφω και ειδικά όταν αναζητάς ένα scrub προσώπου το σκέφτεσαι πολλές φορές μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που θα βάλεις στο καλάθι σου. Θες κάτι απαλό και φιλικό προς το δέρμα, ένα προϊόν που δεν θα αγριέψει την επιδερμίδα σου, ούτε και θα την ερεθίσει, αλλά που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Για να μην ψάχνεις άλλο, λοιπόν, στο εμπόριο σού έχω τη λύση, η οποία βρίσκεται στην κουζίνα σου. Ποια είναι; Η ντομάτα και η ζάχαρη.

Το DIY face scrub για ευαίσθητα δέρματα με ντομάτα και ζάχαρη

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σπιτικό scrub προσώπου είναι τα εξής:

1 ντομάτα

Ζάχαρη

Κόψε στη μέση την ντομάτα και βύθισε το ένα κομμάτι σε κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια, πάρε το κομμάτι αυτό και κάνε μασάζ για 5 λεπτά με κυκλικές κινήσεις στην επιδερμίδα του προσώπου και στον λαιμό.

Στη συνέχεια, πάρε το άλλο κομμάτι ντομάτας (αυτό που είναι χωρίς ζάχαρη) και κάνε ξανά μασάζ στην επιδερμίδα σου, ώστε να ενυδατωθεί από τον χυμό που θα τρέχει. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και με το καθαριστικό προσώπου σου, βάλε toner και ενυδατική κρέμα και that’s it. Θα έχεις το πιο καθαρό, λαμπερό και υγιές δέρμα ever. Γιατί; Από τη μία η ζάχαρη θα έχει διώξει όλα τα νεκρά κύτταρα ως φυσικό απολεπιστικό, από την άλλη η ντομάτα θα έχει προσφέρει στο δέρμα αναζωογόνηση, αντιγήρανση και φρεσκάδα.

Τα οφέλη της ντομάτας στην επιδερμίδα
Η ντομάτα περιέχει βιταμίνη C, η οποία έχει λευκαντικές ιδιότητες και άρα απομακρύνει στίγματα και σημάδια, αφήνοντας το δέρμα φρέσκο και λαμπερό. Επιπλέον, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία έχει αντιγηραντική δράση και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ είναι και το τέλειο στυπτικό, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να ανακουφίζει το δέρμα από οτιδήποτε το ταλαιπωρεί.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr