Πώς τα super foods μας βοηθάνε να καθυστερήσουμε τις επεμβατικές θεραπείες στο πρόσωπο

Πώς τα super foods μας βοηθάνε να καθυστερήσουμε τις επεμβατικές θεραπείες στο πρόσωπο

Οι ρυτίδες είναι, ίσως, ο κορυφαίος εχθρός, με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους, καθώς ο χρόνος είναι αδιαμφισβήτητα αμείλικτος. Παρόλα αυτά, η γήρανση δε χρειάζεται να μας τρομάζει και να μας κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς με το πρόσωπο και το σώμα μας, αφού είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορούμε να ανατρέψουμε ολοκληρωτικά.

Ωστόσο, αν θέλετε να επιβραδύνετε ή ακόμα και να αντιμετωπίσετε τις πρώτες ρυτίδες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά, ώστε να δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Αλόη και super foods

Η αλόη έχει θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες για την υγεία και το δέρμα μας. Συγκεκριμένα, σε μια μελέτη του 2008 παρατηρήθηκε πως όσοι είχαν εντάξει την αλόη στη ρουτίνα τους κατάφεραν να σημειώσουν τα σημάδια γήρανσης κατά 90%. Ωστόσο, εκτός από την χρήση θαυματουργών συστατικών, οφείλουμε να προσέχουμε και τη διατροφή μας, καθώς ό,τι καταναλώνουμε έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην επιδερμίδα μας.

Ορισμένα superfoods που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το αβοκάντο, η κανέλα, το τζίντζερ, οι σπόροι chia, οι γλυκοπατάτες, τα καρύδια και η βρώμη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να αποχαιρετίσετε τις ρυτίδες μια για πάντα. Ένα ακόμη μυστικό που χρειάζεται να ακολουθήσετε είναι και η συστηματική κατανάλωση νερού, αφού με αυτόν τον τρόπο ενυδατώνεται όχι μόνο ο οργανισμός, αλλά και η επιδερμίδα σας, κάτι το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο και δεν πρέπει να παραλείπετε ποτέ.

Ευεργετικά έλαια


Η εφαρμογή μικρών ποσοτήτων αιθέριων ελαίων μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ρυτίδων. Για αυτό μπορείτε να προτιμήσετε να εντάξετε στη ρουτίνα σας το argan oil, το jojoba oil και τα αποστάγματα τριαντάφυλλου και σανταλόξυλλου. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στις παλάμες σας και αλείψτε σε όλο το πρόσωπο. Αν παρατηρήσετε έντονο ερεθισμό επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Μπορείτε να προτιμήσετε και καλλυντικές συνθέσεις που τα εμπεριέχουν ως κύρια ή δευτερεύοντα συστατικά τους, αφού και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αποκομίσετε τα πολλαπλά οφέλη που έχουν για το δέρμα σας.

Ηλιακή προστασία

Για να αντιμετωπίσετε, αλλά και να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων χρειάζεται να μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας σε καθημερινή βάση. Η προστασία από τις επικίνδυνες ηλιακές ακτίνες είναι το νούμερο 1 μυστικό αντιγήρανσης που δεν πρέπει να παραλείπετε σε καμία απολύτως περίπτωση. Εφαρμόστε την κρέμα σας με υψηλό δείκτη προστασίας και μην ξεχνάτε να την ανανεώνετε όσο συχνότερα γίνεται. Ταυτόχρονα, αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα μπορείτε να φορέσετε τα γυαλιά ηλίου σας, αλλά και το αγαπημένο σας ψάθινο καπέλο, με σκοπό να προστατεύσετε ολόκληρο το πρόσωπο σας, ιδιαίτερα κατά τις επικίνδυνες μεσημεριανές ώρες, που η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με σύνεση.

Εν τέλει, ο χρόνος δεν πρέπει να σας τρομοκρατεί. Αγαπήστε τον εαυτό σας, τα προτερήματα και τα ελαττώματα σας και φροντίστε την επιδερμίδα και το σώμα σας ακριβώς, όπως σας αξίζει. Ακολουθήστε τα παραπάνω μυστικά και παρατηρήστε αξιοθαύμαστες αλλαγές στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου σας μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Πηγές
https://www.webmd.com/beauty/wrinkles#1

https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-wrinkles#medical-treatment

boro.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr