ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ

ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ

Δοκίμασε ένα εξαιρετικό αφέψημα με φασκόμηλο και βασιλικό, που σε γαληνεύει ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει το μυαλό και βελτιώνει τη μνήμη σου.

Τα ροφήματα βοτάνων και μυρωδικών πέρα από το ότι είναι γευστικά, έχουν και ιδιότητες ωφέλιμες για τον οργανισμό μας. Οι έρευνες των τελευταίων ετών επιβεβαιώνουν τη λαϊκή γνώση, ενώ τα στοιχεία που διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι τα τσάγια που μας μεγάλωσαν κρύβουν θησαυρούς. Κάποια από αυτά μας βοηθούν να κοιμηθούμε καλύτερα, άλλα κάνουν καλό στην καρδιά μας, άλλα βελτιώνουν τη μνήμη μας.

Ανάμεσα στα βότανα που αγαπάμε ιδιαιτέρως στην Ελλάδα είναι το αρωματικό φασκόμηλο, το οποίο απολαμβάνουμε είτε μόνο είτε σε συνδυασμό με άλλα δώρα της ελληνικής φύσης. Αν θες να το δοκιμάσεις κι εσύ, σου προτείνουμε την παρακάτω συνταγή που θα τονώσει τη μνήμη σου.

Αφέψημα για τη μνήμη με φασκόμηλο & βασιλικό


Βάλε σε ένα μπρίκι ένα φλιτζάνι νερό, μισή κουταλιά της σούπας βασιλικό και ένα φακελάκι φασκόμηλο (θα τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ). Άφησε το μείγμα να βράσει για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια σούρωσέ το. Αν θες, μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία. Εμείς σου προτείνουμε να το απολαύσεις σκέτο, για να χαρείς τα αρώματα και τη γεύση του.

Τόνωσε τη μνήμη σου με φασκόμηλο σε 1’

Γιατί να το δοκιμάσεις
Κατ’ αρχάς, ο βασιλικός θεωρείται φυτό που τονώνει και αναζωογονεί τον οργανισμό και καθαρίζει το μυαλό. Το φασκόμηλο θεωρείται, επίσης, εξαιρετικό τονωτικό, ενώ βοηθά στην χαλάρωση μετά από κόπωση. Κατά συνέπεια, το τσάι που συνδυάζει τις δύο αυτές τροφές (βασιλικό και φασκόμηλο) φαίνεται να βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη μνήμη. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η κατάλληλη στιγμή να το απολαύσεις είναι όταν νιώθεις πολύ κουρασμένος και εξαντλημένος και δεν μπορείς να εστιάσεις σε όσα σου λένε ή σε όσα χρειάζεται να κάνεις.

Αν δεν θες να το πιεις ζεστό, τώρα που οι θερμοκρασίες δεν είναι τόσο χαμηλές, μπορείς να το δοκιμάσεις στην κρύα του έκδοση. Απλά ακολουθείς τα παραπάνω βήματα και αφού ετοιμάσεις το ρόφημα, προσθέτεις λίγα παγάκια.

www.ow.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr