Γυμναστική: Γιατί πρέπει να κάνετε καθημερινά;

Γυμναστική: Γιατί πρέπει να κάνετε καθημερινά;

Ας δούμε τους πολλούς διαφορετικούς λόγους για τους οποίους αξίζει να ξεκινήσετε τη γυμναστική σήμερα και να παραμείνετε πιστοί στην προπονητική σας ρουτίνα.

Εάν κάθε φορά υπόσχεστε να ξεκινήσετε γυμναστική από… Δευτέρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αφήσετε στην άκρη τυχόν δικαιολογίες και να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας σήμερα και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

30 λεπτά κάθε μέρα αρκούν για να είστε συνολικά υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Κι αν σας φαίνονται πολλά και πιστεύετε πως ο χρόνος αυτός δεν περισσεύει, σκεφτείτε μονάχα πως το σώμα σας αξίζει τα καλύτερα και πως η άσκηση είναι πολλά παραπάνω απ’ το να παραμένουμε απλά σε φόρμα.

Προσθέστε στο πρόγραμμά σας τη γυμναστική- Προσθέστε στη ζωή σας χρόνια
Τρέξιμο, πιλάτες, γιόγκα, περπάτημα, τζόκινγκ, γυμναστήριο, κολύμπι ή χορός; Ό,τι και να επιλέξετε τα οφέλη που θα καρπωθείτε είναι πολλαπλά:

#1 Ενίσχυση των μυών και της υγείας των οστών
Η σωματική άσκηση κάνει τα οστά μας και όλους τους μύες μας που συνδέονται με τις αρθρώσεις πιο δυνατούς βοηθώντας στην επίτευξη της σωστής στάσης του σώματος και στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης προβλημάτων στην πλάτη.

Όταν οι μύες κινούνται, απελευθερώνουν κύτταρα που ονομάζονται οστεοβλάστες, τα οποία είναι μικρά κύτταρα οικοδόμησης των οστών. Η μειωμένη παραγωγή οστεοβλαστών κάνει τα οστά πιο αδύναμα και οδηγεί μακροπρόθεσμα σε ποικίλα προβλήματα όπως η οστεοπόρωση. Το να παραμένουμε σωματικά δραστήριοι μπορεί να μας προστατεύσει από τέτοιες βλάβες.

#2 Απώλεια βάρους
Το κύριο κίνητρο πίσω από την άσκηση για πολλούς είναι η απόκτηση ενός υγιούς βάρους. Η διατήρησή του βέβαια απαιτεί εξίσου προσπάθεια και επιμονή.

Η καθημερινή άσκηση ενισχύει την πεπτική διαδικασία που βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, μας κάνει να αναπνέουμε πιο γρήγορα και να χρησιμοποιούμε περισσότερο οξυγόνο. Βοηθά στην καύση του αποθηκευμένου λίπους και εντέλει χάνουμε τα ανεπιθύμητα κιλά αλλά αφού τα χάσουμε, συνεχίζοντας τη γυμναστική, διατηρούμαστε στα κιλά που επιθυμούμε χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Εάν σας φαίνεται βαρετό να αθλείστε έστω και 10 λεπτά τη μέρα, κάντε μικρές καθημερινές αλλαγές. Επιλέξτε τα σκαλοπάτια αντί του ασανσέρ, πάτε μια βόλτα στη φύση, κάντε τις δουλειές του σπιτιού με γρήγορο ρυθμό. Όλα αυτά, αν και μπορεί να φαίνονται, δεν είναι καθόλου ασήμαντα. Αντιθέτως. «Μετρούν» για γυμναστική κι αν μπορούν να μας γίνουν ρουτίνα, τότε μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα οφέλη της τακτικής άσκησης.

#3 Η ευτυχία είναι αυτό που… ήδη έχει έρθει
Η γυμναστική απελευθερώνει ορμόνες που τονώνουν τη διάθεση και μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Αλλάζει τα χημικά επίπεδα στο σώμα, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες ( τις ορμόνες της ευτυχίας) και έτσι συμβάλλει στη μείωση του στρες. Εν ολίγοις, το να παραμένουμε σωματικά δραστήριοι είναι ένας τρόπος για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι.

#4 Πρόληψη ασθενειών
Η άθληση αυξάνει την καρδιαγγειακή δραστηριότητα και βοηθά στην οικοδόμηση της αντοχής. Η ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου αυξάνεται όπως είπαμε επίσης, γεγονός που μας δίνει περισσότερη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δραστηριότητες. Βοηθά κατ’ επέκταση στην πρόληψη και τη διαχείριση ασθενειών όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτης, υπερχοληστεραιμία, υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταβολικά σύνδρομα, αρθρίτιδα.

#5 Καλύτερος ύπνος
Η τακτική άσκηση μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα. Η εξάντληση ενέργειας που προκαλεί διεγείρει την ανάγκη του σώματος για αναζωογόνηση. Γενικά, η άσκηση μας βοηθά να παραμείνουμε ενεργητικοί όλη την ημέρα και να κοιμόμαστε ήσυχοι τη νύχτα.

+1 Καλύτερη σεξουαλική ζωή
Η γυμναστική βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή, αυξάνοντας τη σεξουαλική επιθυμία και λειτουργικότητα σύμφωνα με αρκετές μελέτες.

Εσείς; Ακόμη το σκέφτεστε;

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr