ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΑΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΕΣ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΑΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΕΣ

Αν θες οι πετσέτες σου να είναι απαλές και να μην γδέρνουν το πρόσωπό σου κάθε φορά που σκουπίζεσαι, δοκίμασε όσα σου προτείνουμε.

Μπορεί να μην είναι πλέον καινούργιες, αλλά δεν χρειάζεται να γδέρνουν το πρόσωπό σου κάθε φορά που σκουπίζεσαι. Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τις πετσέτες σου απαλές και σε καλή κατάσταση.

Αρχικά, λάβε υπόψη σου πως ό,τι δώσεις θα πάρεις. Άρα, όσο καλύτερη είναι η ποιότητα μιας πετσέτας, τόσο πιο απορροφητική, ανθεκτική και απαλή θα είναι. Εξίσου σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι οι πετσέτες δεν πλένονται όπως τα άλλα ρούχα. Για το πρώτο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για το δεύτερο συνέχισε το διάβασμα και δοκίμασε όσα σου προτείνουμε. Αν τα βήματα σου φαίνονται πολλά, τότε ξεκίνα με κάποια από αυτά.

Χρησιμοποίησε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού
Πολλοί πιστεύουν ότι βάζοντας παραπάνω απορρυπαντικό στις πλύσεις, τα ρούχα θα καθαρίσουν καλύτερα. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα με τις πετσέτες, να ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται στο μπουκάλι ή στο κουτί. Εάν χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού, θα είναι πιο δύσκολο να απομακρυνθεί κατά τη διάρκεια του κύκλου ξεβγάλματος. Έτσι, θα συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και οι πετσέτες θα γίνονται όλο και πιο σκληρές.

Σημασία, επίσης, έχει ο τύπος απορρυπαντικού που χρησιμοποιείς. Οι περισσότερες πετσέτες είναι κατασκευασμένες από φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι, και τα σκληρά απορρυπαντικά μπορούν να τις βλάψουν.

Πώς να κρατήσεις απαλές τις πετσέτες σου

Για απαλές πετσέτες ξέχνα το μαλακτικό
Μήπως για να κάνεις τις πετσέτες σου πιο «αφράτες» βάζεις αρκετό μαλακτικό στην πλύση; Αν και η χρήση του μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, στην πραγματικότητα φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Το μαλακτικό μπορεί να αφήσει υπολείμματα με την πάροδο του χρόνου, κάτι που εμποδίζει την απορροφητικότητα της πετσέτας σου. Καλύτερα να το παραλείψεις ή τουλάχιστον να μειώσεις σημαντικά την ποσότητα που χρησιμοποιείς.

Κάνε σωστή χρήση του πλυντηρίου
Ο γενικός κανόνας λέει να πλένεις τις πετσέτες ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ρούχα, ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά χρώματος ή ινών. Επίσης, είναι σημαντικό να μην υπερφορτώνεις το πλυντήριο, γιατί οι πετσέτες χρειάζονται χώρο για να «αναπνέουν», να ξεπλυθούν καλά και να «αφρατέψουν».

Διάλεξε την κατάλληλη θερμοκρασία
Για μαλακές, αφράτες πετσέτες, πρόσεξε τη θερμοκρασία πλύσης, ελέγχοντας τα σύμβολα στις ετικέτες των πετσετών. Μπορεί να τις πλένεις σε υψηλές θερμοκρασίες, για να ξεφορτωθείς τα μικρόβια, αλλά αυτό δεν είναι η καλύτερη πρακτική, καθώς οι θερμοκρασίες αυτές αφαιρούν από τις ίνες τη φυσική τους απαλότητα. Καλύτερα να τις πλένεις γύρω στους 30 με 40 βαθμούς.

Πώς να κρατήσεις απαλές τις πετσέτες σου

Τίναξέ τις καλά
Το τίναγμα είναι μια απλή κίνηση που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Πριν βάλεις τις πετσέτες στο πλυντήριο, τίναξέ τις καλά, για να ανοίξεις τις ίνες, επιτρέποντας έτσι στο απορρυπαντικό να εισχωρήσει καλύτερα. Το ίδιο κάνεις και πριν τις κρεμάσεις, για να χαλαρώσεις τις ίνες του υφάσματος.

Το στέγνωμα θέλει τον τρόπο του
Για να διατηρήσεις τις πετσέτες μαλακές, μην τις στεγνώνεις σε καλοριφέρ. Άπλωσέ τες στον αέρα και στον ήλιο και άσε τη φύση να κάνει τη δουλειά της.

Πώς να κρατήσεις απαλές τις πετσέτες σου

Πρόσεξε πώς θα τις διπλώσεις
Το τελευταίο βήμα για να διατηρήσεις τις πετσέτες σου απαλές είναι να τις αποθηκεύσεις σωστά. Αντί να τις διπλώνεις και να τις στοιβάζεις τη μία πάνω στην άλλη, δοκίμασε να τις κάνεις ρολό και να βάζεις τη μία δίπλα στην άλλη. Έτσι, δεν θα συμπιέζονται οι πετσέτες που βρίσκονται στο κάτω μέρος.

Εμπιστεύσου το ξύδι
Ρίξε ένα φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στη θήκη του πλυντηρίου ή βάλε το μαζί με τις πετσέτες στο δοχείο που τοποθετείς μέσα στον κάδο. Μην βάλεις απορρυπαντικό ή μαλακτικό και προχώρα την πλύση όπως θα έκανες κανονικά. Μην ανησυχείς, οι πετσέτες σου δεν θα μυρίζουν ξύδι. Αν έχουν συσσωρευτεί υπολείμματα, είναι πολύ πιθανό οι πετσέτες να μην μαλακώσουν μετά από ένα πλύσιμο. Απλά θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Αν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, μπορείς να κάνεις το εξής: κάνε μία πλύση μόνο με ξύδι και μετά κάνε μία ακόμα μόνο με μαγειρική σόδα.

www.ow.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Serum βιταμίνης C

www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr