Οι ασκήσεις που καταπολεμούν τις φλεγμονές – 4 είδη γυμναστικής που θα σε ανακουφίσουν

Οι ασκήσεις που καταπολεμούν τις φλεγμονές – 4 είδη γυμναστικής που θα σε ανακουφίσουν

Στις φλεγμονές «σύμμαχός» σου θα γίνει η άθληση – 4 είδη γυμναστικής που θα σε ανακουφίσουν

Κι όμως η γυμναστική μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα όταν ταλαιπωρείσαι από χρόνιες φλεγμονές.

Όταν μια φλεγμονή είναι χρόνια σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει από μήνες έως και χρόνια και άρα – ορισμένες φορές – να επηρεάσει την υγεία με διάφορους τρόπους. Για να μη συμβεί αυτό, όμως, σίγουρα πρέπει να ακολουθείς τη φαρμακευτική αγωγή που σου έχει δώσει ο γιατρός σου, αλλά παράλληλα και να γυμνάζεσαι.

Ναι, η γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί «σύμμαχος» στις φλεγμονές του οργανισμού και να κάνει κι εσένα να αισθάνεσαι καλύτερα. Τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Υπάρχουν, βέβαια, 4 συγκεκριμένα είδη άθλησης – όχι όποια κι όποια γυμναστική- που φαίνεται να μειώνουν αισθητά τις φλεγμονές και παρακάτω μπορείς να τα ανακαλύψεις.

 

Οι ασκήσεις που καταπολεμούν τις φλεγμονές

Περπάτημα

Μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο στο σπίτι σου μπορεί πραγματικά να προσφέρει μεγάλο όφελος στην υγεία σου. Από το να ενισχύσει την ενέργειά σου, να βελτιώσει τη μνήμη σου μέχρι και να μειώσει το άγχος που μπορεί να έχεις. Και εννοείται να μειώσει μια πιθανή φλεγμονή από την οποία μπορεί να ταλαιπωρείσαι τελευταία.

Φαντάσου ότι ακόμα και 20 λεπτά περπάτημα σε μέτριο ρυθμό μειώνει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που παράγουν TNF, έναν βασικό ρυθμιστή των φλεγμονών.

Προπόνηση ενδυνάμωσης

Τα ελαφριά βάρη είναι το «κλειδί» για να προστατεύσεις το σώμα σου από τις φλεγμονές και τις συνέπειές της. Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε σε μελέτη του British Journal of Sports Medicine, οι δραστηριότητες μυικής ενδυνάμωσης συσχετίστηκαν με 10%-17% χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας απ’ όλες τις αιτίες, καρδιαγγειακές παθήσεις, θανατηφόρο καρκίνο, διαβήτη και καρκίνο του πνεύμονα. Προπονήσου, λοιπόν, 2 φορές την εβδομάδα περίπου και επωφελήσου.

Yoga

Η yoga μειώνει τη φλεγμονή όχι μόνο βελτιώνοντας την κυκλοφορία και σταθεροποιώντας την αναπνοή, αλλά και ηρεμώντας το μυαλό και το νευρικό σύστημα. Ειδικότερα, αυτό το είδος άσκησης μειώνει τη φλεγμονή σε χρόνιες παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το χρόνιο στρες, οι καρδιομεταβολικοί παράγοντες κινδύνου και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Τραμπολίνο

Το τραμπολίνο έγινε viral στη διάρκεια της καραντίνας και συνεχίζει την ανοδική πορεία του. Γιατί; Διότι εκτός από εκτόνωση προσφέρει και μείωση των φλεγμονών. Ουσιαστικά, απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή, ενώ συγχρόνως βελτιώνει την οστική πυκνότητα, την ισορροπία και την ένταση του πόνου.

www.queen.gr

 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr