Ποτό κύμινο -κανέλα. Για Μεταβολισμό στα Ύψη Και Μείωση της Περίμετρου της Μέσης

Ποτό κύμινο -κανέλα. Για Μεταβολισμό στα Ύψη Και Μείωση της Περίμετρου της Μέσης

Ποτό κύμινο-κανέλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ

1 λίτρο νερό
3 κουταλιές της σούπας κύμινο
8 εκατοστά κανέλα (ξύλο)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι λεμόνι

Μέθοδος:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, πάρτε ένα λίτρο νερό.
Προσθέστε το κύμινο και την κανέλα και αφήστε το να βράσει για πέντε λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και στραγγίστε το νερό.

Σε ένα ποτήρι, προσθέστε το ζεστό νερό αποτοξίνωσης. Προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Πιείτε αυτό το ρόφημα καύσης λίπους με κύμινο-κανέλα  το πρωί.

Γιατί λειτουργεί αυτός ο συνδυασμός;
Η κανέλα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και ταυτόχρονα βοηθά στην απώλεια λίπους. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμά τον διαβήτη. Από την άλλη, το κύμινο κάνει καλό στην πέψη και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτά τα δύο μπαχαρικά είναι πραγματικά ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο.

Η κανέλα, που λαμβάνεται από το φλοιό του δέντρου Cinnamomum, είναι ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε διάφορες κουζίνες ως αρωματικός παράγοντας. Έχει αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές, αντιδιαβητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες έρευνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα Κεϋλάνης για απώλεια βάρους και για τη θεραπεία άλλων επιπλοκών του μεταβολικού συνδρόμου.

Η κανέλα προκαλεί μαύρισμα του λίπους
Το καφέ λίπος είναι γνωστό ως καλό λίπος. Περιέχει πολλά σταγονίδια λιπιδίων και μιτοχόνδρια που περιέχουν σίδηρο, τα οποία βοηθούν στη μετατροπή της τροφής σε χρησιμοποιήσιμη πηγή ενέργειας. Το καφέ λίπος βοηθά επίσης να κρατηθεί το σώμα ζεστό δημιουργώντας θερμότητα ακόμη και σε ψυχρά περιβάλλοντα.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το εκχύλισμα κανέλας βοήθησε στην αύξηση του καφέ λίπους στα υποδόριο (στοιβάδα λίπους κάτω από το δέρμα) λιπώδη κύτταρα . Αυτό είναι καλό για άτομα με λίπος στην κοιλιά. Το λίπος στην κοιλιά ή λίπος στην περιοχή της μέσης είναι λευκό λίπος. Η κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει να μετατραπεί το λίπος της κοιλιάς (λευκό λίπος) σε καφέ. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος και ως ενέργεια.

Η κανέλα μειώνει την περίμετρο της μέσης
Το λίπος στην κοιλιά είναι μια σοβαρή ανησυχία. Προκύπτει από την υπερβολική κατανάλωση θερμίδων, τον καθιστικό τρόπο ζωής και την υπερβολική πίεση. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της περιφέρειας της μέσης και του σωματικού βάρους.

Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους. Αλλά πόση κανέλα πρέπει να πάρετε για να χάσετε βάρος; 

Είναι ασφαλές να παίρνετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας. Ωστόσο, προσέξτε να μην υπερβάλλετε με την κανέλα.

Κύμινο και αδυνάτισμα.

Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απώλεια βάρους, καθώς είναι ένα αποτελεσματικό λιποδιαλυτικό φάρμακο. Μπορείτε να χάσετε λίπος από την κοιλιά σας καθώς και από ολόκληρο το σώμα σας μέσα σε μόλις 15-20 ημέρες τρώγοντας σπόρους κύμινου ή πίνοντας νερό με κύμινο καθημερινά. Μελέτη με 80 παχύσαρκες γυναίκες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: «ομάδα κύμινου» και «ομάδα ελέγχου διατροφής».

Η ομάδα του κύμινου κλήθηκε να καταναλώνει κύμινο σε καθημερινή βάση και η άλλη ομάδα κλήθηκε να ελέγξει τη διατροφή της. Στο τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο, είχαν χάσει σημαντικό βάρος σε σύγκριση με τις άλλες γυναίκες.

Το κύμινο μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη καύση θερμίδων αυξάνοντας την ταχύτητα του μεταβολισμού και βελτιώνοντας την πέψη. Όταν έχετε ένα υγιές πεπτικό σύστημα και ταχύτερο μεταβολισμό, θα χάσετε αυτόματα βάρος. 

timesofindia.indiatimes.com

www.healthshots.com

www.stylecraze.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr