Σκούρο δέρμα στο εσωτερικό των μηρών. Γιατί συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνεις.

Σκούρο δέρμα στο εσωτερικό των μηρών. Γιατί συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνεις.

Έχετε σκούρο εσωτερικό μηρό; Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι η λύση
Οι σκούροι εσωτερικοί μηροί θα μπορούσαν να είναι σημάδι ανθυγιεινής αύξησης βάρους, γι’ αυτό προσπαθήστε να χάσετε βάρος!

Αλλά  δεν είναι μόνοαυτή η αιτία.

Μάθετε  επίσης αν αυτός είναι ο μόνος λόγος για το σκούρο εσωτερικό των μηρών.

Μερικές γυναίκες μπορεί να έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, αλλά να έχουν και σκούρο εσωτερικό μηρό. Λοιπόν, μην εκπλήσεστε καθώς αυτά τα δύο στοιχεία φαίνονται αρχικά ασύνδετα μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η ανθυγιεινή αύξηση βάρους μπορεί να είναι ένας από τους λόγουςπου κρύβονται  πίσω από αυτό. Έτσι, αν θέλετε να απαλλαγείτε από το σκούρο εσωτερικό των μηρών, η απώλεια βάρους μπορεί για εσάς να είναι η λύση.

Δεν είναι όμως η μόνη αιτία.
Υπάρχουν και άλλες αιτίες για το σκούρο εσωτερικό των μηρών.

Γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να το μάθετε πριν σκεφτείτε τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτά. Για να μάθετε τα πάντα για τους σκοτεινούς εσωτερικούς μηρούς, το HealthShots συνδέθηκε με τον Dr Jaishree Sharad , έναν δημοφιλή κοσμητικό δερματολόγο, συγγραφέα, ομιλητή στο TEDx και ιδρυτή της Skinfiniti Aesthetic Skin and Laser Clinic στη Βομβάη.

Αιτίες σκούρου εσωτερικού μηρού

Υπάρχουν φορές που το δέρμα των μηρών σας τρίβεται μεταξύ τους. Έτσι, αποδεικνύεται ότι η πιο κοινή αιτία για το σκούρο εσωτερικό των μηρών είναι η τριβή.

Το τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση, λέει ο Δρ Sharad ( τρόποι για τη θεραπεία της υπερμελάγχρωσης ). Είναι πολύ συνηθισμένο αν είστε παχύσαρκοι ή αν έχετε συνηθίσει να φοράτε πολύ στενά ρούχα! Έτσι, είτε πρόκειται για στενά τζιν είτε για πολλές ώρες με σταυρωμένα πόδια, όλα μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη τριβή και σκουρόχρωμο δέρμα.

Άλλες αιτίες του σκοτεινού εσωτερικού μηρού
• PCOS
• Υποθυρεοειδισμός
• Διαβήτης
• Acanthosis nigricans που σκουραίνει και παχαίνει το δέρμα λόγω αντίστασης στην ινσουλίνη
• Μυκητιασικές λοιμώξεις
• Υπερβολική ξηροδερμία.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα προϊόν περιποίησης δέρματος για να απαλλαγείτε από το σκούρο εσωτερικό των μηρών;
Κατά την αγορά ενός προϊόντος περιποίησης δέρματος για τη μείωση της μελάγχρωσης των σκούρων εσωτερικών μηρών,

αναζητήστε συστατικά όπως

• Αρμπουτίνη
• Κοτζικό οξύ
• Γλυκόριζα

Ο ειδικός λέει ότι είναι παράγοντες λεύκανσης του δέρματος και συμβάλλουν στη μείωση της μελάγχρωσης.

Σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από το σκούρο εσωτερικό των μηρών
Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα σας δώσει αποτελέσματα σχετικά με σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από το σκούρο εσωτερικό των μηρών. Από χυμό λεμονιού μέχρι μαγειρική σόδα, ο κατάλογος είναι μακρύς όταν πρόκειται για τη θεραπεία των σκούρων εσωτερικών μηρών χωρίς να αγοράζετε κρέμες ή φάρμακα από φαρμακεία.

Αλλά ο Δρ Sharad λέει ότι δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε κάτι από την κουζίνα σε αυτόν τον τομέα, οπότε απλώς κρατήστε το ενυδατωμένο. Ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε μόνο κάτι από την κουζίνα σας, τότε λέει, μπορείτε να δοκιμάσετε φρέσκια αλόη βέρα με scrub καφέ . Αυτά τα δύο συστατικά είναι γνωστά για τα οφέλη τους για τη λεύκανση του δέρματος.

Συμβουλές για να αποτρέψετε το σκούρο εσωτερικό των μηρών
 Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τακτικά μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή για να διατηρείτε το δέρμα των εσωτερικών μηρών σας λείο και απαλό. Για να αποτρέψετε το σκούρο εσωτερικό των μηρών, επίσης:

• Αποφύγετε να φοράτε στενά ρούχα, ειδικά στενά τζιν
• Ελέγξτε τιςορμόνες σας και εάν υπάρχει κάποια ορμονική ανισορροπία, λάβετε θεραπεία.
• Εργαστείτε για την απώλεια βάρους.

Το να έχετε σκούρο εσωτερικό μηρό μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα υγείας, αλλά μπορεί να αισθάνεστε λίγο αμήχανα γι αυτό. Έτσι, με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από το σκούρο χρώμα στο  εσωτερικό των μηρών.

πληροφορίες. www.healthshots.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr