Το καλύτερο ενυδατικό καλλυντικό της φύσης του ώριμου δέρματος (και κάθε επιδερμίδας). Τσάι Matcha: άλλος τόνος,άλλη υφή στο δέρμα!

Το καλύτερο ενυδατικό καλλυντικό της φύσης του ώριμου δέρματος (και κάθε επιδερμίδας). Τσάι Matcha: άλλος τόνος,άλλη υφή στο δέρμα!

Το τσάι μάτσα ξεκλειδώνει τους μηχανισμούς εκίνησης των κυττάρων του δέρματος.

Δίνει άλλη υφή άλλο τόνο, καθαρίζει αποτοξινώνει και το κυριότερο ενυδατώνει πλήρως, σαν φυσική ένεση ομορφιάς δίνοντας ζωή στο πνιγμένο και θαμπό δέρμα.

Πρόκειται για  ένα ισχυρό συστατικό  που προσφέρει μια σειρά από οφέλη, από τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μέχρι και την ικανότητά του να βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος.

Είναι εξαιρετικό για το δέρμα καθώς το ξεδιψάει και θα σας κάνει να ξεχάσετε τα τόνερ. 

Τι είναι το matcha;
Το Matcha, γνωστό και ως σκόνη πράσινου τσαγιού , χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ιαπωνία για τα οφέλη του για την υγεία και την ομορφιά. Τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει δημοτικότητα στον δυτικό κόσμο ως ισχυρό συστατικό για την περιποίηση της επιδερμίδας. Το Matcha είναι μια μορφή πράσινου τσαγιού που είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη σε αντιοξειδωτικά από το κανονικό πράσινο τσάι.

«Παρασκευάζεται από το ίδιο φυτό, αλλά στο matcha, ολόκληρο το φύλλο αλέθεται για να γίνει μια σκόνη που πρέπει να ανακατευτεί σε ζεστό νερό για να σχηματιστεί ένα αφρώδες ρόφημα. Σε σύγκριση με αυτό, το κανονικό πράσινο τσάι είναι βουτηγμένο σε ζεστό νερό», λέει ο Δρ Sonal Bansal , Σύμβουλος Δερματολογίας, Fortis Memorial Research Institute, Gurugram.

Τα οφέλη του matcha για το δέρμα

1. Υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών
Το Matcha περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προκαλούνται από τις ακτίνες UV, τη ρύπανση και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση, ρυτίδες και λεπτές γραμμές, αλλά τα αντιοξειδωτικά τις εξουδετερώνουν, αποτρέποντας τη βλάβη στο δέρμα. «Το κύριο συστατικό του matcha είναι μια ένωση που ονομάζεται tencha, η οποία έχει πολύ υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες», λέει ο Dr Bansal.

2. Αντιφλεγμονώδη οφέλη
Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του matcha μπορούν να βοηθήσουν κατά της ερυθρότητας, του ερεθισμού, και σίγουρα κατά του οιδήματος και του πρηξήματος. Μειώνει επίσης τις κηλίδες και αποτρέπει νέες.

«Οι δερματικές παθήσεις 9μόνο μερικές απο αυτές) που μπορούν να βοηθηθούν με  το matcha είναι η ακμή και η δερματίτιδα. Βοηθά επίσης στη μείωση της διαδικασίας γήρανσης επιταχύνοντας τη διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA. Με τον ίδιο μηχανισμό, μπορεί επίσης να αποτρέψει τους καρκίνους του δέρματος», λέει ο Δρ Bansal.

3. Πλούσιο σε κατεχίνες
Το Matcha είναι επίσης πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες είναι ενώσεις που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Αυτές οι κατεχίνες διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα νεανικό και σφριγηλό. Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται καθώς γερνάμε, γι’ αυτό το matcha μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το ώριμο δέρμα.

4. Καλό για ξηρό δέρμα
Ένα άλλο πλεονέκτημα του matcha είναι η ικανότητά του να βελτιώνει τον τόνο και την υφή του δέρματος. Τα μικρά σωματίδια στο matcha βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και προάγοντας τον κυτταρικό κύκλο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα πιο λείο, φωτεινότερο και πιο ομοιόμορφο δέρμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το matcha για το δέρμα;


1. Μάσκα προσώπου Matcha
Ένας εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα προσώπου matcha.

Μπορείτε να αναμίξετε τη πούδρα matcha με μερικές σταγόνες νερό ή το αγαπημένο σας λάδι προσώπου για να δημιουργήσετε μια πάστα. Αφού εφαρμόσετε τη μάσκα matcha στο πρόσωπό σας, αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με κρύο νερό.

2. Προσθέστε matcha στην ενυδατική σας κρέμα
Το Matcha μπορεί επίσης να προστεθεί στην καθημερινή σας ενυδατική κρέμα ή ορό. Απλώς ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα σκόνης matcha με το προϊόν της επιλογής σας πριν την απλώσετε στο δέρμα σας.

3. Πιείτε πράσινο τσάι matcha

Τέλος, μπορείτε να εντάξετε το matcha στη διατροφή σας πίνοντας το ως τσάι. Όχι μόνο  θα προσφέρει στο σώμα σας όλα του τα οφέλη, αλλά θα συμβάλει και στη συνολική υγεία του οργανισμού στη ζωτικότητα και στην καθημερινή αποτοξίνωση του δέρματος.

πληροφορίες. www.healthshots.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr