Απίστευτα οφέλη του καφέ εσπρέσο στο δέρμα.

Απίστευτα οφέλη του καφέ εσπρέσο στο δέρμα.

Αποκτήστε λαμπερό δέρμα με εσπρέσο: Γνωρίστε τα οφέλη του καφέ και πώς να τον χρησιμοποιήσετε για την περιποίηση του δέρματος
Τα σφηνάκια εσπρέσο όχι μόνο σας αφυπνίζουν αλλά μπορούν επίσης να τονώσουν το δέρμα σας.

Ο εσπρέσο δεν είναι μόνο ένα αγαπημένο ρόφημα, αλλά έχει επίσης πολλά οφέλη όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Η εφαρμογή εσπρέσο εξωτερικά στο δέρμα σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία και εμφάνισή του. Ας δούμε πώς να χρησιμοποιείτε τον εσπρέσο για το δέρμα και τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε  στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Τα οφέλη του εσπρέσο για το δέρμα

1. Απολέπιση
Ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης του εσπρέσο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι οι απολεπιστικές του ιδιότητες . Οι αλεσμένοι κόκκοι εσπρέσο είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και στην αποφράξεις των πόρων. Μπορείτε να αναμίξετε αλεσμένους κόκκους εσπρέσο με ένα λάδι μεταφοράς, όπως λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και συνεχίστε με την κανονική σας ενυδατική κρέμα.

2. Προστατεύει από τη ροδόχρου ακμή
Η ροδόχρους ακμή είναι μια δερματική πάθηση που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα, έξαψη και σπυράκια, κυρίως στο πρόσωπο, ειδικά στα μάγουλα. Μπορεί να προκληθεί από το ηλιακό φως ή το συναισθηματικό στρες σε ορισμένα άτομα. «Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε την προστατευτική επίδραση της πρόσληψης εσπρέσο έναντι του κινδύνου της ροδόχρου ακμής. Σε αυτή τη μελέτη με περισσότερους από 82.000 συμμετέχοντες, η υψηλότερη πρόσληψη καφεΐνης συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο ροδόχρου ακμής.

Πιστεύεται ότι η καφεΐνη οδηγεί στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία προσφέρει προστασία από τη ροδόχρου ακμή, λέει η Δρ Mahima Aggarwal, Σύμβουλος Δερματολογίας, Νοσοκομείο Fortis, Shalimar Bagh.

3. Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ο εσπρέσο περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και στη μείωση της ερυθρότητας. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή για άτομα που υποφέρουν από φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως η ροδόχρου ακμή ή το έκζεμα . Ο παρασκευασμένος εσπρέσο μπορεί να παγώσει στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί ως τονωτικό ή ομίχλη προσώπου για να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Ο Δρ Aggarwal εξηγεί ότι ο εσπρέσο είναι επίσης μια σημαντική πηγή πολλαπλών αντιοξειδωτικών, τα οποία όχι μόνο παρέχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, αλλά έχουν επίσης αποδειχθεί ότι παρέχουν οφέλη από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα.

4.Φωτίζει το θαμπό δέρμα στον μέγιστο βαθμό με τον καλύτερο τρόπο!
Η περιεκτικότητα σε καφεΐνη στον εσπρέσο μπορεί να βοηθήσει στο να φωτίσει το θαμπό και κουρασμένο δέρμα. Η καφεΐνη είναι γνωστό ότι συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Απλώστε τον παγωμένο εσπρέσο κάτω από τα μάτια σας με ένα βαμβάκι για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Η ίδια μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής στο πρόσωπο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον εσπρέσο για το δέρμα;
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εσπρέσο στο δέρμα σας για να αποκομίσετε τα οφέλη του. Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να εντάξετε τον εσπρέσο στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας:

1. Espresso scrub προσώπου
Ανακατέψτε λεπτοαλεσμένους κόκκους εσπρέσο με ένα λάδι μεταφοράς της επιλογής σας, όπως λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, για να δημιουργήσετε ένα απολεπιστικό scrub. Κάντε απαλό μασάζ με το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που είναι επιρρεπείς σε μαύρα στίγματα ή ξεσπάσματα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και συνεχίστε με την κανονική σας ενυδατική κρέμα.

2. Εσπρέσο ομίχλη προσώπου
Φτιάξτε ένα δυνατό φλιτζάνι εσπρέσο και αφήστε τον να κρυώσει. Μεταφέρετε τον εσπρέσο σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε το mist ως τονωτικό ή ομίχλη προσώπου για να ανανεώσετε και να απαλύνετε το δέρμα σας όλη την ημέρα.

3. Εσπρέσο θεραπεία κάτω από τα μάτια
Βουτήξτε δύο κομμάτια βαμβακιού σε παγωμένο εσπρέσο και τοποθετήστε τα κάτω από τα μάτια σας για 5-10 λεπτά. Η καφεΐνη στον εσπρέσο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

4. Μάσκα προσώπου εσπρέσο
Ανακατέψτε λεπτοαλεσμένους κόκκους εσπρέσο με μέλι και γιαούρτι για να δημιουργήσετε μια θρεπτική μάσκα προσώπου. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 10-15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα μπορεί να σας βοηθήσει να φωτίσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας, αφήνοντάς το να φαίνεται λαμπερό και ανανεωμένο.

5. Εσπρέσο θεραπεία κυτταρίτιδας
Ανακατέψτε λεπτοαλεσμένους κόκκους εσπρέσο με ένα λάδι μεταφοράς της επιλογής σας, όπως λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο, για να δημιουργήσετε ένα λάδι μασάζ. Κάντε μασάζ με το λάδι σε περιοχές που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος και της κυκλοφορίας, μειώνοντας την εμφάνιση του δέρματος με λακκάκια.

 

Λάδι πράσινου τσαγιού. Δέρμα, κυτταρίτιδα μαλλιά!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr