Γυναικεία υπόθεση. Πως πρέπει να πλένονται οι γυναίκες σύμφωναμε τους ειδικούς. Συμβουλές υγιεινής  για κάθε γυναίκα.

Γυναικεία υπόθεση. Πως πρέπει να πλένονται οι γυναίκες σύμφωναμε τους ειδικούς. Συμβουλές υγιεινής για κάθε γυναίκα.

Συμβουλές γυναικείας υγιεινής που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα

Σύμφωνα με το HealthShots που συνδέεται με τον Dr Thejaswini J , Σύμβουλο – Μαιευτήρα & Γυναικολόγο, Motherhood Hospitals, Electronic City, Bengaluru.

Τι είναι η γυναικεία υγιεινή;
Έχουμε ακούσει επανειλημμένα ανθρώπους να τονίζουν τη σημασία του πλυσίματος των χεριών και του μπάνιου. Όσο για τη γυναικεία υγιεινή, είναι ένα σύνολο πρακτικών και φροντίδας ρουτίνας που ακολουθούν οι γυναίκες για να διατηρήσουν την υγεία των γεννητικών οργάνων και την αναπαραγωγική τους υγεία, λέει ο Δρ Thejaswini. Η περιοχή των γεννητικών οργάνων περιέχει βακτήρια, ιδρώτα και άλλα υπολείμματα που μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις εάν δεν καθαρίζονται τακτικά. Η διατήρηση καλών πρακτικών γυναικείας υγιεινής περιλαμβάνει

• Πλύσιμο του αιδοίου με νερό και ήπιο σαπούνι κάθε μέρα
• Χρησιμοποιώντας καθαρά και αναπνεύσιμα εσώρουχα και όχι χωρίς ραφές και συνθετικά εσώρουχα
• Συχνή αλλαγή σερβιετών ή ταμπόν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως
• Κούρεμα ηβικής τρίχας

Η χρήση προϊόντων προσωπικής υγιεινής όπως κολπικά μαντηλάκια, πούδρες και αποσμητικά μπορεί επίσης να βοηθήσει. Αλλά ο ειδικός λέει ότι είναι απαραίτητο να επιλέγετε προϊόντα που είναι απαλά, χωρίς άρωμα και ισορροπημένα με pH για να αποφευχθεί η διατάραξη της φυσικής βακτηριακής ισορροπίας του κόλπου.

Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να εστιάσετε στη γυναικεία υγιεινή
Ενώ θα πρέπει να παραμένετε καθαροί από τη γέννησή σας, οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουν να εστιάζουν στη γυναικεία υγιεινή από την εφηβεία. Αυτή είναι η στιγμή που το σώμα υφίσταται σημαντικές ορμονικές αλλαγές και τα κορίτσια αρχίζουν να εμφανίζουν εμμηνόρροια. Είναι σημαντικό να τους εκπαιδεύσουμε σχετικά με τη σημασία της διατήρησης καλών πρακτικών υγιεινής για την πρόληψη λοιμώξεων και την προώθηση της συνολικής υγείας. Θα πρέπει να διδαχθούν πώς να χρησιμοποιούν σερβιέτες, παρενέργειες της μη συχνής αλλαγής σερβιέτας και πώς να πλένουν την περιοχή των γεννητικών οργάνων με νερό και ήπιο σαπούνι. Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνονται να αλλάζουν τα εσώρουχά τους καθημερινά και να αποφεύγουν να φορούν στενά ρούχα.

Σημασία της γυναικείας υγιεινής
Η τήρηση των συμβουλών γυναικείας υγιεινής είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία και ευεξία των γυναικών. Οι κακές πρακτικές υγιεινής μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις όπως βακτηριακή κολπίτιδα, μολύνσεις ζύμης και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, πόνο και σε σοβαρές περιπτώσεις, να οδηγήσουν σε στειρότητα και άλλες επιπλοκές, λέει ο Δρ Thejaswini.

Η διατήρηση καλών πρακτικών υγιεινής μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Οι γυναίκες πρέπει επίσης να διατηρούν μια υγιεινή διατροφή, να ασκούνται τακτικά και να αποφεύγουν το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ για την προώθηση της αναπαραγωγικής υγείας.

Τάσεις κολπικής πλύσης και ατμίσματος
Μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα βρείτε πολλές γυναίκες που προωθούν το κολπικό πλύσιμο και το άτμισμα. Λοιπόν, δεν συνιστώνται από επαγγελματίες υγείας, καθώς μπορούν να διαταράξουν τη φυσική βακτηριακή ισορροπία του κόλπου και να αυξήσουν τον κίνδυνο λοιμώξεων, λέει ο ειδικός. Η κολπική πλύση περιλαμβάνει έκπλυση του κόλπου με νερό ή άλλα διαλύματα. Ακούγεται σαν ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε καθαροί εκεί κάτω, αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να αφαιρέσει τα υγιή βακτήρια και να ερεθίσει την επένδυση του κόλπου.

Όσο για τον κολπικό ατμό, περιλαμβάνει το να κάθεσαι πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό που είναι εμποτισμένο με βότανα, τα οποία μπορούν επίσης να προκαλέσουν εγκαύματα και μολύνσεις. Τώρα αυτό ακούγεται οδυνηρό! Θα πρέπει να αποφύγετε αυτές τις τάσεις και να επικεντρωθείτε στο να ακολουθείτε απλές συμβουλές γυναικείας υγιεινής, όπως το πλύσιμο με νερό και ήπιο σαπούνι και να φοράτε καθαρά και αναπνεύσιμα εσώρουχα. Εάν εμφανίσετε συμπτώματα όπως κολπικές εκκρίσεις, κνησμό ή οσμή, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για την κατάλληλη θεραπεία.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr