DIY. Οι καλύτερες σπιτικές κρέμες ομορφιάς ημέρας και νυκτός γίνονται στο σπίτι.

DIY. Οι καλύτερες σπιτικές κρέμες ομορφιάς ημέρας και νυκτός γίνονται στο σπίτι.

Ενώ ορισμένα φαρμακεία και προϊόντα δέρματος με συνταγή γιατρού είναι καλά και αποτελεσματικά, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν, δεδομένης της ακριβής τιμής τους.

Επιπλέον, πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος περιέχουν συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα. Μερικοί από εμάς προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικά, DIY προϊόντα περιποίησης για να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.

Στο σημερινό άρθρο, θα απαριθμήσουμε μερικές φυσικές συνταγές DIY ενυδατικής κρέμας για όλους τους τύπους δέρματος , οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε ποια σας ταιριάζει καλύτερα.

Ξηρό δέρμα
Ενυδατική κρέμα Shea
Εάν έχετε πολύ ξηρό δέρμα ή αναζητάτε επιπλέον υγρασία, αυτή η κρέμα ενυδάτωσης θα ταιριάζει απόλυτα στο πρόσωπο σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ¼ φλιτζάνι βούτυρο καριτέ, το οποίο είναι φυσικά μη φαγεσωρογόνο, που σημαίνει ότι δεν θα φράξει τους πόρους σας. Είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Α και Ε και λιπαρά οξέα που θα σας προσφέρουν βαθιά υγρασία. Σε αυτό, προσθέστε ένα ⅛ φλιτζάνι λάδι γλυκού αμυγδάλου, καθώς είναι γεμάτο με βιταμίνη Ε και είναι πολύ ελαφρύ. Αν θέλετε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με jojoba ή λάδι σταφυλιού.

Λιώστε το βούτυρο καριτέ χρησιμοποιώντας διπλό σκεύος το λεγόμενο μπεν μαρί ή απλά βράστε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε ένα μπολ από πάνω, όπου μπορείτε να λιώσετε το βούτυρο. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το γλυκό αμυγδαλέλαιο και το ανακατεύουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί για τουλάχιστον μία ώρα μετά. Μόλις σφίξει, αφαιρέστε το από το ψυγείο και προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αιθέρια έλαια που προτιμάτε και στη συνέχεια ανακατέψτε ή χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης υφή. Τοποθετήστε το σε ένα μικρό βάζο και χρησιμοποιήστε το ως κρέμα ημέρας ή νύχτας. Σημειώστε ότι λίγη ποσότητα αυτής της ενυδατικής κρέμας πάει πολύ, οπότε μπορείτε απλώς να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα και είστε έτοιμες.

Μικτές επιδερμίδες
Ενυδατικό λάδι Jojoba
Το λάδι Jojoba είναι το κύριο συστατικό αυτής της συνταγής καθώς το συγκεκριμένο λάδι μοιάζει πολύ με το σμήγμα του δέρματος. γι’ αυτό είναι καλό για όλους τους τύπους . Βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας, ξεγελώντας το δέρμα ώστε να παράγει λιγότερη λιπαρότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για το δέρμα με τάση ακμής.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνο του ή να το ανακατέψετε με λίγα αιθέρια έλαια, όπως λιβάνι και λεβάντα. Φροντίστε να το χρησιμοποιείτε δύο φορές την ημέρα μετά τον καθαρισμό.

Λιπαρή επιδερμίδα
Ενυδατική κρέμα με τζελ και λάδι αλόης
Αν ψάχνετε για μια ελαφριά ενυδατική κρέμα για το καλοκαίρι ή αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα , το τζελ αλόης βέρα είναι ο καλύτερος τρόπος. Ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να το κάνει λιπαρό και είναι επίσης πολύ καταπραϋντικό. Χάρη στις θεραπευτικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της ακμής και των ουλών ακμής. Επιπλέον, είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα σας να διατηρείται ωραίο και σφριγηλό.

Σε ένα γυάλινο δοχείο, προσθέστε ίσες ποσότητες τζελ αλόης βέρα και λάδι jojoba, που θα βοηθήσουν στην παραγωγή λιπαρότητας του δέρματος. Τέλος, προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη αλόη ή λάδι ανάλογα με το τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Ανακινήστε καλά κάθε φορά πριν από τη χρήση για καλύτερα αποτελέσματα.

Ενυδατική κρέμα νύχτας με τζελ αλόης και μέλι
Το τζελ αλόης βέρα είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά σε οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης δέρματος DIY , καθώς ενυδατώνει το δέρμα, καταπολεμά την ακμή, περιποιείται το ξηρό δέρμα, συσφίγγει τους πόρους και καταπραΰνει την επιδερμίδα με υφή. Επιπλέον, το μέλι είναι επίσης μια εξαιρετική φυσική ενυδατική κρέμα, καθώς θεραπεύει το δέρμα, αποτρέπει τα ξεσπάσματα και διώχνει την ξηρότητα.

Αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα και μια κουταλιά της σούπας μέλι και απλώστε μια μικρή ποσότητα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο προσώπου και αφήστε το να δράσει ως μάσκα για 30 λεπτά ή αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Aloe Vera Gel και Shea
Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης βέρα και ανακατέψτε τις με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ, το οποίο είναι εξαιρετικό ενυδατικό αφού θεραπεύει το ξηρό δέρμα. Ανακατεύουμε καλά και τα δύο υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης υφή. Αυτό εφαρμόζεται καλύτερα πριν τον ύπνο για λεία, λαμπερή επιδερμίδα.

Η ομορφιά της περιποίησης δέρματος DIY είναι ότι μπορείτε να την προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Τώρα, ήρθε η ώρα να επιλέξετε όποια ενυδατική κρέμα λειτουργεί καλύτερα για τον τύπο του δέρματός σας και, στη συνέχεια, εφαρμόστε μετά τον καθαρισμό  για απαλότητα και ενυδάτωση.

fustany.com

Τζελ αλόης 99% φυσική γέλη 100ml.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr