Λούσιμο: 6 επαγγελματικά tips για λαμπερά μαλλιά

Λούσιμο: 6 επαγγελματικά tips για λαμπερά μαλλιά

Οι ειδικοί μοιράζονται τον αναλυτικό οδηγό για να υποδεχθούμε την άνοιξη με τα πιο λαμπερά μαλλιά.

Το λούσιμο των μαλλιών είναι κάτι πολύ συνηθισμένο αλλά όπως αποδεικνύεται τελικά όχι και τόσο απλό. Το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσουμε, η συχνότητα με την οποία θα λουστούμε, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα χτενίσουμε τα μαλλιά είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πόσο υγιή θα μοιάζουν, αλλά και στο πόσο ανθεκτικά θα είναι στις αλλαγές των εποχών.

Για να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε στα πιο βασικά ερωτήματα, οι ειδικοί έχουν ετοιμάσει μια λίστα με τα dos και don’ts στο λούσιμο, αποσαφηνίζοντας πού πρέπει αν δώσουμε περισσότερη έμφαση και κυρίως τι να αποφύγουμε. Βρείτε αναλυτικά τις συμβουλές τους παρακάτω:

Τα σαμπουάν επανόρθωσης
Ένα από τα πρώτα σημεία που οι experts επισημαίνουν είναι πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα επανόρθωσης αν τα μαλλιά μας δεν έχουν πραγματικό πρόβλημα. Αν για παράδειγμα τα μαλλιά είναι θαμπά και βαριά, τότε μόνο χρειάζεται να επενδύσετε σε σαμπουάν για έξτρα ενυδάτωση, και όχι όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Βούρτσισμα
Κάτι που συχνά αμελούμε είναι να βουρτσίζουμε τα μαλλιά και πριν το λούσιμο. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τα μήκη από το να σπάνε στο μπάνιο και κάνουμε το χτένισμα μετά πιο ομαλό.

Το conditioner ως θεραπεία
Ένα μυστικό που πολλοί δεν γνωρίζαμε είναι πως η μαλακτική μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως pre-shampoo. Αν τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα και χρειάζονται έξτρα προστασία, εφαρμόστε μαλακτική από τη μέση και μέχρι τις άκρες, ξεπλύνετε και στη συνέχεια ακολουθήστε με το σαμπουάν.

Πόση ώρα αφήνουμε το σαμπουάν
Οι ειδικοί συνιστούν να αφήνετε τουλάχιστον 2 λεπτά το σαμπουάν στα μαλλιά.

Όταν χρησιμοποιείτε μάσκα
Το να βουρτσίζετε τα μαλλιά αφού έχετε εφαρμόσει μάσκα είναι λάθος. Αφήστε το προϊόν να δράσει, έπειτα αφαιρέστε ότι, απέμεινε με τα δάχτυλά σας και ξεπλύνετε με νερό.

Όλα τα απαραίτητα βήματα

Αν και οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν το επιτρέπουν πάντα, οι ειδικοί προτείνουν μια φορά την εβδομάδα να λούζεστε ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα βήματα. Αυτά είναι το pre-shampoo με μαλακτική, το λούσιμο με σαμπουάν, η εφαρμογή μάσκας για 5 λεπτά και μετά, αν χρειάζεται, conditioner και τέλος το ξέπλυμα με χλιαρό νερό.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr