Μέλι Το Ελιξίριο: ο υγρός Χρυσός της Ομορφιάς για Όλα τα προβλήματα.

Μέλι Το Ελιξίριο: ο υγρός Χρυσός της Ομορφιάς για Όλα τα προβλήματα.

Κοινό μυστικό των χειρουργών, ότι το μέλι κλείνει τομές μετεγχειρητικά. Ένα λοιπόν ελιξίριο υγείας σαν το μέλι που είναι αρχαιότερο από τον άνθρωπο και κρατάει στα κύτταρα του  όλη την φύση και την ισορροπία της οικουμένης, τα προβλήματα της ομορφιάς μας αυτονόητα, τα έχει για παιχνιδάκι! Και αν αυτό το υλικό δεν είναι ελιξίριο της φύσης, τότε αλήθεια, ποιό άλλο μπορεί να είναι;

Απαλείφει ρυτίδες, τομές, κάνει φωτεινή και ελαστική την επιδερμίδα, το προσθέτουμε σε πίλινγκ, στις άκρες των μαλλιών μας (αντί για σιλικόνη) και οι ακριβές εταιρείες με τα χρυσά γράμματα και τα ακόμη πιο χρυσά αντίτιμα,  οικειοποιούνται την δράση του με την πρώτη ευκαιρία. Χωρίς το μέλι λοιπόν ούτε η Κλεοπάτρα δεν θα ήταν η ίδια στην ιστορία, καθώς το μέλι και το γάλα έτρεφαν την γυναικεία της αυτοπεποίθηση και αυτή με την σειρά της καθόρισε την ιστορία. 

Ζωή Κυροπούλου

Τα οφέλη του μελιού για όμορφο δέρμα

Αυτό το χρυσό ελιξίριο είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα που περιέχει αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Βοηθά στη μείωση της λιπαρότητας του δέρματος και τρέφει το ξηρό ενώ χαρίζει αυτομάτως φυσική λάμψη. Στην πραγματικότητα, το μέλι περιέχει σχεδόν όλα τα συστατικά που χρειάζεστε για να έχετε υπέροχο δέρμα.

Πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιβακτηριδιακ’α συστατικά , ότι και αν σκεφτείτε, το μέλι το περιέχει! 

Το μέλι περιέχει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.
Οι μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες του μελιού λειαίνουν το δέρμα και το αφήνουν λαμπερό.
Περιέχει ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση των ουλών και της υπερμελάγχρωσης.
Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακέςδράσεις του, μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων.
Μειώνει επίσης τη φλεγμονή και προάγει την επούλωση των κατεστραμμένων ιστών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μέλι για το δέρμα;

1. Μάσκα μελιού μελιού με κουρκουμά
Το μέλι και ο κουρκουμάς περιέχουν εξαιρετικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και να καταπραΰνουν το δέρμα. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εάν έχετε βακτηριακές λοιμώξεις. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια πρέζα κουρκουμά σε σκόνη και φτιάξτε μια πάστα. Εφαρμόστε και αφήστε το να στεγνώσει. Πλύνετε με κανονικό νερό για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Μέλι και ελαιόλαδο
Ενώ το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το ελαιόλαδο περιέχει ενυδατικές και απαλυντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καθαριότητα του δέρματος . Προσθέστε το μέλι και το ελαιόλαδο σε ίσες δόσεις σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά πριν το πλύνετε.

3. Μέλι, καφές και κουρκουμάς
Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας καφέ και μια πρέζα κουρκουμά. Ανακατέψτε τα υλικά και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να τρίψετε το πρόσωπο. Η χρήση αυτού ως φυσικού απολεπιστικού μπορεί να βοηθήσει στον ερεθισμό του δέρματος και να το κάνει λείο. Εαν το δέρμα σας στο ντεκολτέ είναι τσακισμένο κάντε την μάσκα αυτη και σε αυτό το σημείο. Θα το ισιώσει. Μην αφήσετε όμως την μάσκα παραπάνω απο 15 λεπτά.

4. Μέλι και αυγό
Ανακατέψτε ένα ασπράδι αυγού, μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Εφαρμόστε το μείγμα και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά. Είναι η τέλεια θεραπεία για άτομα με λιπαρό δέρμα. Φωτίζει το δέρμα και εξισορροπεί τη λιπαρότητα.

Μάσκα προσώπου με ντομάτα και μέλι για λαμπερό δέρμα
Συστατικά

Ντομάτα – 1
Ωμό μέλι – 1 κουταλιά της σούπας

Τρόπος παρασκευής/χρήσης
Κόψτε μια ντομάτα από το κέντρο και στύψτε το χυμό από το ένα μέρος.
Τώρα προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ωμό μέλι και ανακατέψτε καλά και τα δύο συστατικά.

Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα προσώπου σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο και λαιμό.
Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με κανονικό ή κρύο νερό.

Χρησιμοποιήστε αυτό τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα για σούπερ αποτελέσματα.
Αυτή η μάσκα προσώπου είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος εκτός από το ευαίσθητο δέρμα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, κάντε ένα τεστ επίθεμα πριν το χρησιμοποιήσετε. Θα βοηθήσει στη μείωση της μελάγχρωσης, των μαύρων κηλίδων και είναι καλό για το δέρμα με τάση ακμής.

Μάσκα προσώπου με μέλι και ζωντανό αμύγδαλο για μυθικό δέρμα και αποκατάσταση βλαβών

Συστατικά
αμύγδαλο – 3-4 τεμάχια
Ωμό μέλι – 1 κουταλιά της σούπας
Τρόπος παρασκευής/χρήσης
Μουλιάζουμε 3 με 4 αμύγδαλα όλη τη νύχτα.
Το πρωί, το ξεφλουδίζουμε και το τρίβουμε καλά για να γίνει μια πάστα σαν συνοχή.

Τώρα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ωμό μέλι και ανακατέψτε σωστά και τα δύο συστατικά.
Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα προσώπου σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά.
Ρίξτε λίγο νερό και σκουπίστε το χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα.
Και πάλι, ξεπλύνετε με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Κάντε αυτή την μάσκα  πριν πάτε για ύπνο και επιδιορθώστε το DNA της όψης σας. Τι παραπάνω να σου κάνουν τα ακριβά καλλυντικά;
Να σημειωθεί: Αυτή η μάσκα προσώπου ταιριάζει καλύτερα για ξηρό, τραχύ και κατεστραμμένο δέρμα. Είναι εμπλουτισμένο με πολλές βιταμίνες και μέταλλα που θα κάνουν το δέρμα σας υγιές και λαμπερό.

www.pexels.com

Πηγές πληροφορίες: www.healthshots.com

glowwithnishi.com

Έλαιο βερίκοκου ή βερικοκουκουτσέλαιο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr