15 πανίσχυρα βότανα για αδυνάτισμα, λεπτή μέση, μεταβολισμό. Συνταγές& δοσολογίες σύμφωνα με την ιατρική και τους βοτανολόγους))

15 πανίσχυρα βότανα για αδυνάτισμα, λεπτή μέση, μεταβολισμό. Συνταγές& δοσολογίες σύμφωνα με την ιατρική και τους βοτανολόγους))

15 ισχυρά βότανα για απώλεια βάρους και τα οφέλη τους
Μερικές φορές, τα μυστικά για την απώλεια βάρους μπορεί να βρίσκονται στα πιο απροσδόκητα μέρη.

 

Όταν το φαγητό είναι άγευστο, μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσετε μια δίαιτα. Ευτυχώς, τα βότανα και τα μπαχαρικά μπορούν να προσφέρουν γεύση ενώ παράλληλα βοηθούν στη μείωση της λαχτάρας για πρόχειρο φαγητό. Υπάρχουν πολλά βότανα για απώλεια βάρους που μπορείτε να επιλέξετε. Αυτά τα βότανα προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιδιαβητικές, μειωτικές ιδιότητες της χοληστερόλης και εξισορρόπησης των ορμονών και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Για να σας βοηθήσουμε να χάσετε βάρος βιολογικά, δοκιμάστε αυτά τα 15 υπέροχα βότανα. 

15 καλύτερα βότανα για απώλεια βάρους

1. Κανέλα για απώλεια βάρους
Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση του βάρους και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας . Βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και παίζει ζωτικό ρόλο στη μείωση της LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων i  . Με τα οφέλη του, γίνεται ιδανικό καρύκευμα για όσους πάσχουν από διαβήτη σύμφωνα με την επιστήμη και τις ειδικές έρυνες.

Πώς να καταναλώσετε κανέλα για απώλεια βάρους

Μπορείτε να πάρετε 1 ½ – 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη ή 1 φλοιό κανέλας μουλιασμένο σε νερό όλη τη νύχτα. Πίνετε νερό εμποτισμένο με κανέλα (το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί) κάθε μέρα για τέσσερις εβδομάδες για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνταγή για τσάι με κανέλα

Συστατικά

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι νερό

Πως να προετοιμαστείς

Βάλτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
Προσθέστε την κανέλα σε σκόνη και αφήστε το νερό να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα.
Στραγγίστε το τσάι με κανέλα πριν το πιείτε.

Οφέλη

Η κανέλα βοηθά στην καταστολή της όρεξης, μειώνει την κακή χοληστερόλη και επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό. Το ζεστό νερό βοηθά στην αποβολή όλων των τοξινών και υποστηρίζει την καλύτερη κίνηση του εντέρου. Αποτρέπει επίσης το φούσκωμα.

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγο μέλι για να βελτιώσετε τη γεύση του τσαγιού κανέλας και να παρακινήσετε τον εαυτό σας να το πίνετε πιο συχνά.

2. Fenugreek για απώλεια βάρους

Οι σπόροι της τριγωνέλλας έχουν αποδειχθεί ότι θεραπεύουν μεταβολικές δυσλειτουργίες. Το συμπλήρωμα εκχυλίσματος σπόρων τριγωνέλλας βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης λίπους στη διατροφή  . Οι σπόροι βοηθούν επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνουν την πέψη του λίπους και ενισχύουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη .

Πώς να καταναλώσετε το Fenugreek για την απώλεια βάρους

Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας την ημέρα με 1 φλιτζάνι νερό. Μπορείτε επίσης να αλέσετε τους σπόρους της τριγωνέλλας, να τους αποθηκεύσετε σε ένα καθαρό βάζο και να τους χρησιμοποιήσετε σε κάρυ, σούπα ντάλ ή smoothies.

Συνταγή για απώλεια βάρους με σπόρους Fenugreek

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας
1 φλιτζάνι νερό

Πως να προετοιμαστείς

Μουλιάστε 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας σε ένα φλιτζάνι νερό όλη τη νύχτα.
Καταναλώστε το νερό καθώς και τους σπόρους και τα δύο το πρωί με άδειο στομάχι.

Οφέλη

Ενισχύει το μεταβολισμό, αποτρέπει την παχυσαρκία που προκαλείται από το στρες και τις φλεγμονές, απομακρύνει τις τοξίνες από το παχύ έντερο και μειώνει τον κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη που συναντάται συνήθως σε γυναίκες με PCOS.

3. Σκόρδο για απώλεια βάρους


Το ενεργό συστατικό του σκόρδου, η αλισίνη, βοηθά στη θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων, μεταβολικών διαταραχών και υψηλού σακχάρου στο αίμα. Έχει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας) . Μια επιστημονική μελέτη επιβεβαιώνει ότι το σκόρδο ενισχύει το μεταβολισμό , βοηθά στη μείωση της εναπόθεσης λίπους και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού βάρους  .

Πώς να καταναλώνετε σκόρδο για απώλεια βάρους

Μπορείτε να έχετε μία σκελίδα σκόρδο κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε σκόρδο στις καθημερινές σας συνταγές για να προσθέσετε γεύση.

Συνταγή για απώλεια βάρους με σκόρδο

Συστατικά

1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι νερό
Χυμός από ½ λάιμ

Πως να προετοιμαστείς

Χρησιμοποιήστε ένα γουδί και γουδοχέρι για να πολτοποιήσετε τη σκελίδα σκόρδου.
Προσθέστε το σε ένα φλιτζάνι νερό.
Προσθέστε χυμό λάιμ, ανακατέψτε καλά και πιείτε με μια κίνηση.

Οφέλη

Ο χυμός λάιμ βοηθά να κόψει την πικάντικη μυρωδιά και τη γεύση του σκόρδου. Τα λάιμ είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C . Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να προάγει την απώλεια βάρους, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα από αυτή την άποψη. Το σκόρδο βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και βοηθά στην απώλεια βάρους, κρατώντας μακριά την πείνα σας.

4. Ιβίσκος για απώλεια βάρους
Το τσάι ιβίσκου, το χρωματιστό εκχύλισμα λουλουδιών ιβίσκου, βοηθά στην απώλεια βάρους. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα ιβίσκου βοηθά στη μείωση της κοιλιακής παχυσαρκίας, μειώνει τον κίνδυνο μη αλκοολούχου λιπώδους ήπατος, συσσώρευσης λίπους, λιπογένεσης και μειώνει την ορμόνη της πείνας, τη γκρελίνη και την αρτηριακή πίεση.

Πώς να πάρετε το τσάι ιβίσκου για απώλεια βάρους

Ένα φλιτζάνι τσάι ιβίσκου περιέχει περίπου 1,5 γραμμάριο κάλυκα ιβίσκου. Μπορείτε να πίνετε έως και 2 φλιτζάνια τσάι ιβίσκου την ημέρα.

Συνταγή για απώλεια βάρους με τσάι ιβίσκου

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη ιβίσκου
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Πως να προετοιμαστείς

Βάλτε τα αποξηραμένα άνθη ιβίσκου σε μια τσαγιέρα.
Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό και ρίχνουμε στην τσαγιέρα.
Αφήστε το να βράσει για 5-6 λεπτά.
Στραγγίστε ένα φλιτζάνι τσάι ιβίσκου.
Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά.

Οφέλη

Το τσάι ιβίσκου βοηθά στην πρόληψη του ερεθισμού στο στομάχι, έχει διουρητικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου . Το μέλι είναι χρήσιμο κατά των λοιμώξεων του λαιμού και έχει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, ενισχυτικές του ανοσοποιητικού και αντικαρκινικές ιδιότητες . Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί η υπερβολική κατανάλωση τσαγιού ιβίσκου που μπορεί να καταναλωθεί σε μια μέρα χωρίς επιπτώσεις στην αρτηριακή πίεση.

5. Πράσινο τσάι για απώλεια βάρους
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες. Μία από τις κατεχίνες, η επιγαλλοκατεχίνη, είναι ένας ενισχυτής του μεταβολισμού. Επίσης, το πράσινο τσάι περιέχει λίγη καφεΐνη που βοηθά στην τόνωση της καύσης λίπους και στην καλύτερη απόδοση των μυών. Το πράσινο τσάι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι καταστέλλει την όρεξη περιορίζει τη λαχτάρα και διεγείρει τις ορμόνες που βοηθούν στην καύση λίπους .

Πώς να πάρετε το πράσινο τσάι για απώλεια βάρους

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα πράσινου τσαγιού για να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι τσάι. Μπορείτε να πίνετε έως και 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. Μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι 20-30 λεπτά πριν από το γεύμα.

Συνταγή για απώλεια βάρους με πράσινο τσάι

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού
1 φλιτζάνι νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Πως να προετοιμαστείς

Φέρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
Προσθέστε την κανέλα σε σκόνη και σιγοβράστε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα πράσινου τσαγιού.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά.
Σούρωσε και ανακάτεψε καλά πριν το πιεις. 

Οφέλη

Το πράσινο τσάι και η κανέλα είναι ισχυροί παράγοντες απώλειας βάρους. Το πράσινο τσάι ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στο λιώσιμο του λίπους. Η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους ρυθμίζοντας τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας τη χοληστερόλη και καταστέλλοντας την όρεξη.

6. Μαύρο πιπέρι για απώλεια βάρους

Το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε πιπερίνη. Η πιπερίνη είναι αυτή που δίνει στο μαύρο πιπέρι τη χαρακτηριστική του γεύση και επίσης βοηθά στην αναστολή της δημιουργίας λιποκυττάρων  . Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση μαύρου πιπεριού βοηθά στη μείωση του βάρους. Το πιπέρι έχει επίσης αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, βελτιωτικές της λειτουργίας του εντέρου και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες .

Πώς να καταναλώσετε μαύρο πιπέρι για απώλεια βάρους

Μπορείτε είτε να μασάτε 5 κόκκους μαύρου πιπεριού την ημέρα είτε να τους προσθέσετε στους χυμούς σας ή στις συνταγές φαγητού σας.

Συνταγή για απώλεια βάρους μαύρο πιπέρι

Συστατικά

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό

Πως να προετοιμαστείς

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Ανακατέψτε καλά πριν πιείτε.

Οφέλη

Το μαύρο πιπέρι βοηθά στην απώλεια βάρους αποτρέποντας τη σύνθεση των λιποκυττάρων και το μέλι βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και διατηρεί ένα υγιές έντερο. Αυτό το ρόφημα με μαύρο πιπέρι και μέλι βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας.

7. Τζίντζερ για απώλεια βάρους


Το τζίντζερ βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, αυξάνει τη διάσπαση των λιποκυττάρων, αναστέλλει την απορρόφηση λίπους και βοηθά στον περιορισμό της υπερβολικής πείνας  . Το νερό με τζίντζερ βοηθά επίσης στη μείωση του σωματικού βάρους, της αναλογίας μέσης προς τους γοφούς, της γλυκόζης νηστείας και του δείκτη αντίστασης στην ινσουλίνη .

Πώς να καταναλώσετε τζίντζερ για απώλεια βάρους

Μπορείτε να μασήσετε ½ ίντσα ρίζα τζίντζερ ή να το προσθέσετε στο χυμό, τα smoothies ή τις συνταγές φαγητού σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε νερό τζίντζερ βράζοντας ένα φλιτζάνι νερό με ρίζα τζίντζερ 1 ίντσας. Πιείτε το αφού κρυώσει.

Συνταγή για απώλεια βάρους με τσάι τζίντζερ

Συστατικά

½ ίντσα τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 φλιτζάνι νερό

Πως να προετοιμαστείς

Πάρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
Χρησιμοποιήστε ένα γουδί με γουδοχέρι για να συνθλίψετε τη ρίζα τζίντζερ.
Προσθέστε τη θρυμματισμένη ρίζα τζίντζερ στο βραστό νερό.
Αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Σούρωσε και ανακάτεψε καλά πριν το πιεις.

Οφέλη

Το τζίντζερ βοηθά στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού και του ήπατος, απομακρύνει τις τοξίνες, αποτρέπει τις λοιμώξεις του λαιμού και βοηθά στην τήξη του λίπους . Το μέλι εξισορροπεί την έντονη γεύση του τζίντζερ, προσθέτει στη γλυκύτητα του ροφήματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

8. Κουρκουμάς για απώλεια βάρους

Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη που βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης και της φλεγμονής για να βοηθήσει στη μείωση του βάρους . Η πρόσληψη κουρκουμίνης σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο βρέθηκε ότι βοηθά στη μείωση του ΔΜΣ, του σωματικού βάρους, της περιφέρειας της μέσης και της αύξησης της αδιπονεκτίνης (ένα πεπτίδιο που διεγείρει την οξείδωση των λιπαρών οξέων, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και αυξάνει τη δαπάνη θερμίδων) .

Πώς να καταναλώσετε κουρκουμά για απώλεια βάρους

Μασήστε ½ ίντσα ρίζας κουρκουμά ή ½ με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά την ημέρα.

Συνταγή για απώλεια βάρους με κουρκουμά

Συστατικά

½ ίντσα ρίζα κουρκουμά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
½ χυμός λάιμ

Πως να προετοιμαστείς

Χρησιμοποιήστε ένα γουδί και γουδοχέρι για να συνθλίψετε τη ρίζα του κουρκουμά.
Προσθέστε το σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
Προσθέστε χυμό λάιμ.
Ανακατέψτε καλά πριν πιείτε.

Οφέλη

Μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και να βελτιώσει την υγεία του εντέρου. Προλαμβάνει επίσης μικροβιακές λοιμώξεις, βοηθά στην επούλωση των πληγών και βοηθά στη μείωση της έντασης του πόνου.

9. Κάρδαμο για απώλεια βάρους


Μελέτες λένε ότι το κάρδαμο έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και στη μείωση της ολικής χοληστερόλης σε υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες με προδιαβήτη  . Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση του βαθμού λιπώδους ήπατος σε άτομα με μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε πράσινο είτε μαύρο κάρδαμο. Ωστόσο, ανέκδοτα στοιχεία υποδηλώνουν την κατανάλωση μαύρου κάρδαμου για απώλεια βάρους.

Πώς να καταναλώσετε κάρδαμο για απώλεια βάρους

Μπορείτε να πάρετε ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαύρου κάρδαμου μία φορά την ημέρα.

Συνταγή για απώλεια βάρους με κάρδαμο

Συστατικά

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο κάρδαμο σε σκόνη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού

Πως να προετοιμαστείς

Φέρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
Προσθέστε το κάρδαμο σε σκόνη και αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε φύλλα πράσινου τσαγιού.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Στραγγίστε το τσάι και ανακατέψτε καλά πριν το πιείτε.

Οφέλη

Το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Το κάρδαμο αυξάνει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να βοηθήσει να λιώσει το επιπλέον σωματικό λίπος.

10. Πιπέρι καγιέν για απώλεια βάρους

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα από τα συστατικά της διάσημης master cleanse diet της Beyonce. Είναι πλούσιο σε καψαϊκίνη, η οποία διεγείρει το σώμα να κάψει λίπος. Η προσθήκη πιπεριού καγιέν στο φαγητό σας σε περιορισμένες ποσότητες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης αυξάνοντας τον κορεσμό. Αυξάνει επίσης τον μεταβολισμό του λίπους και τη θερμογένεση i , και αναστέλλει τον σχηματισμό λιποκυττάρων  .

Πώς να καταναλώσετε πιπέρι καγιέν για απώλεια βάρους

Πάρτε ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν με το χυμό ή το smoothie σας δύο φορές την ημέρα.

Συνταγή για απώλεια βάρους με πιπέρι καγιέν

Συστατικά

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 λάιμ
1 φλιτζάνι νερό

Πως να προετοιμαστείς

Στύψτε το χυμό ενός λάιμ σε ένα ποτήρι.
Προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν.
Ανακατέψτε καλά πριν πιείτε.
Οφέλη

Η πικάντικη του πιπεριού καγιέν εξισορροπείται τέλεια από την όξινη γεύση του λάιμ. Και τα δύο συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους ενισχύοντας τον μεταβολισμό και καίγοντας σωματικό λίπος.

11. Κύμινο για απώλεια βάρους
Το κύμινο ή jeera είναι ένα άλλο δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο. Οι σπόροι κύμινου βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές αντιυπερτασικές, αντιισταμινικές ιδιότητες , υπογλυκαιμικές, αντικαρκινικές και ενισχυτικές του ανοσοποιητικού  . Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η σκόνη κύμινου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ΔΜΣ, της περιφέρειας της μέσης, των τριγλυκεριδίων ορού, της κακής χοληστερόλης και του ποσοστού σωματικού λίπους .

Πώς να καταναλώσετε κύμινο για απώλεια βάρους

Πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου μουλιασμένους σε νερό ή προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σπόρων κύμινου σε χυμούς ή συνταγές τροφίμων.

Συνταγή για απώλεια βάρους με κύμινο

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι σε σκόνη
Πως να προετοιμαστείς

Μουλιάζουμε τους σπόρους του κύμινου σε νερό όλη τη νύχτα.
Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να γίνει ζεστό.
Στραγγίστε το νερό και προσθέστε το μέλι.
Ανακατέψτε καλά πριν πιείτε.
Οφέλη

Οι σπόροι κύμινου είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στη διατήρηση της υγείας του εντέρου. Βοηθά επίσης κάποιον να κοιμάται καλύτερα και μειώνει τον κίνδυνο αναπνευστικών διαταραχών, κοινού κρυολογήματος, αναιμίας και δερματικών διαταραχών. Το μέλι είναι αντιβακτηριδιακός παράγοντας και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.

12. Δεντρολίβανο για απώλεια βάρους

Το δεντρολίβανο έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες . Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και της χοληστερόλης αυξάνοντας τη γλυκόλυση του ήπατος (διάσπαση των μονάδων γλυκόζης που αποθηκεύονται στο ήπαρ) και την οξείδωση του λίπους .

Πώς να καταναλώσετε δεντρολίβανο για απώλεια βάρους

Μπορείτε να λαμβάνετε 400 mg δισκία δεντρολίβανου τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​ή αποξηραμένο δεντρολίβανο στα τρόφιμα.

Συνταγή για απώλεια βάρους με δεντρολίβανο

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο
1 φλιτζάνι νερό

Πως να προετοιμαστείς

Βάλτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δεντρολίβανο.
Αφήστε το να βράσει για 5-7 λεπτά.
Σούρωσε και πιες.

Οφέλη

Το δεντρολίβανο βοηθά στη μείωση του σακχάρου και της χοληστερόλης στο αίμα. Βοηθά επίσης στην αποβολή των τοξινών από το παχύ έντερο και αποτρέπει το φούσκωμα.

13. Aloe Vera για απώλεια βάρους
Η αλόη βέρα είναι γνωστή για τις καθαρτικές της ιδιότητες στην Αγιουρβέδα. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής και βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων του εντέρου και του διαβήτη τύπου 2 . Η αλόη βέρα βοηθά επίσης στη μείωση του σωματικού βάρους, της μάζας του σωματικού λίπους και της αντίστασης στην ινσουλίνη σε άτομα με προδιαβήτη .

Πώς να καταναλώσετε Aloe Vera για απώλεια βάρους

Μπορείτε να λαμβάνετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα αλόης βέρα κάθε μέρα. Ή μπορείτε να αφαιρέσετε το τζελ αλόης βέρα από το φύλλο και να το ανακατέψετε με το πρωινό σας χυμό ή smoothie.

Συνταγή για απώλεια βάρους με Aloe Vera

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού τζελ αλόης
1 φλιτζάνι νερό
Πως να προετοιμαστείς

Πολτοποιήστε το τζελ αλόης βέρα χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε καλά.

Οφέλη

Πίνοντας αυτό το νερό κάθε πρωί θα διατηρήσετε το δέρμα και τα μαλλιά σας υγιή. Θα διατηρήσει επίσης το πεπτικό σας σύστημα υγιές και μπορεί να προωθήσει την ταχύτερη απώλεια βάρους.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά θρυμματισμένα φύλλα μέντας και χυμό λεμονιού για να βελτιώσετε τη γεύση του νερού αλόης βέρα για αποτελεσματική απώλεια βάρους.

14. Πικραλίδα για απώλεια βάρους

Οι πικραλίδες είναι όμορφες, και είναι βρώσιμες! Μια επιστημονική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο The Review of Diabetic Studies επιβεβαιώνει ότι οι πικραλίδες έχουν αντιδιαβητικές, κατά της παχυσαρκίας, αντιφλεγμονώδεις, αντι-υπεργλυκαιμικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυξάνει επίσης την ευαισθησία στην ινσουλίνη και την έκκριση ινσουλίνης και βελτιώνει την πέψη. Τα φύλλα πικραλίδας μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης, τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης ορού  .

Πώς να καταναλώσετε πικραλίδα για απώλεια βάρους

Μπορείτε να πάρετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού πικραλίδα ή 1 δισκίο πικραλίδας με ένα γεμάτο ποτήρι νερό.

Συνταγή για απώλεια βάρους με πικραλίδα

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού πικραλίδα
1 φλιτζάνι νερό
Πως να προετοιμαστείς

Πάρτε ένα φλιτζάνι νερό να βράσει.
Προσθέστε την πικραλίδα και αφήστε τη να βράσει για 2-3 λεπτά.
Σουρώστε και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το πιείτε.

Οφέλη

Οι πικραλίδες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της απορρόφησης των μορίων λίπους. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην απομάκρυνση των επιβλαβών ριζών οξυγόνου και στην αποβολή των τοξινών.

15. Τζίνσενγκ για απώλεια βάρους

Το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται ως φάρμακο από τους Κινέζους εδώ και αιώνες. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του στρες, καταστέλλει την πείνα, μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης και τον μεταβολισμό των λιπιδίων, μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης, μειώνει τη χοληστερόλη LDL και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα . Το άγχος, το μη ρυθμισμένο σάκχαρο στο αίμα και η υψηλή χοληστερόλη συμβάλλουν στην κακή υγεία και στην αύξηση βάρους. Μια μελέτη σε Κορεάτισσες επιβεβαιώνει ότι το ginseng είναι ένα αποτελεσματικό φυτικό φάρμακο για την απώλεια βάρους .

Πώς να καταναλώσετε Ginseng για απώλεια βάρους
Πάρτε 5 γραμμάρια εκχυλίσματος ginseng δύο φορές την ημέρα. Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα στα 2 γραμμάρια μετά από 2 εβδομάδες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε 15-25 σταγόνες εκχύλισμα ginseng στο τσάι ή το νερό σας δύο φορές την ημέρα.

Συνταγή για αδυνάτισμα τσαγιού τζίνσενγκ

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα ginseng
500 mL νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Μια πρέζα κανέλα σε σκόνη
Πως να προετοιμαστείς

Βράζουμε νερό σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Προσθέστε το εκχύλισμα ginseng και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά.
Στραγγίστε το νερό και προσθέστε το χυμό λάιμ και τη σκόνη κανέλας.
Ανακατέψτε καλά πριν πιείτε.

Οφέλη

Το εκχύλισμα τζίνσενγκ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να ενισχύσετε τα επίπεδα ενέργειας και το μεταβολικό σας ρυθμό, να μειώσετε τη χοληστερόλη και να ρυθμίσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους μειώνοντας τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης. Το λάιμ είναι μια αποθήκη βιταμίνης C που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Αυτά είναι τα 15 αποτελεσματικά βότανα αδυνατίσματος και οι συνταγές τους. Αλλά προτού τα χρησιμοποιήσετε, ακολουθούν μερικές προφυλάξεις ασφαλείας που πρέπει να έχετε κατά νου.

Ασφάλεια βοτάνων για απώλεια βάρους
Τα βότανα είναι εξαιρετικά για απώλεια βάρους και για να προσθέσουν γεύση στο φαγητό. Ωστόσο, ΜΗΝ καταναλώνετε πάρα πολλά από τα βότανα που αναφέρονται παραπάνω. Επίσης, να είστε προσεκτικοί για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Προσέξτε ιδιαίτερα εάν βρίσκεστε ήδη υπό ιατρική θεραπεία για παχυσαρκία, διαβήτη, εντερική νόσο ή καρδιακή νόσο. Εάν μόλις γεννήσατε ή είστε έγκυος, αποφύγετε να εισάγετε οποιαδήποτε νέα τροφή στη διατροφή σας χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

www.stylecraze.com

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr