Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Το φθηνό έλαιο που κάνει ακριβά θαύματα

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Το φθηνό έλαιο που κάνει ακριβά θαύματα

Πώς θα το χρησιμοποιήσεις
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια ενδεχομένως να είναι ένα από αυτά που θέλεις να βελτιώσεις. Το ίδιο μπορεί να σε ταλαιπωρούν και οι μαύροι κύκλοι. Όλα αυτά είναι καθημερινά και φυσιολογικά, αλλά αν είσαι από εκείνες που θέλουν να κάνουν κάτι, υπάρχουν διάφοροι τρόποι.

Αν συμβουλευτείς την δερματολόγο σου για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, σίγουρα θα έχει να σου προτείνει θεραπείες που μπορείς να κάνεις στο ιατρείο. Ωστόσο, αν θέλεις κάποια πρακτική καθημερινή και οικονομική, στο εμπόριο θα βρεις πάρα πολλές κρέμες και serums για τα μάτια.

ΤΟ ΈΛΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΌΣΧΕΤΑΙ ΘΑΎΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ
Εκτός από τις κρέμες που υπάρχουν και είναι για κάθε budget, φαίνεται ότι ένα φυσικό έλαιο βοηθάει πολύ με τους μαύρους κύκλους. Πρόκειται για το έλαιο γλυκού αμυγδάλου. Τα έλαια από τους ξηρούς καρπούς και τα βότανα, έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ στον τομέα της ομορφιάς. Ειδικά για όσες αναζητούν κάτι DIY και φυσικό, φαίνεται να είναι οι ιδανικές επιλογές.

Σύμφωνα με ειδικούς, το έλαιο γλυκού αμυγδάλου βοηθάει στη λάμψη της επιδερμίδας. Έχει χρησιμοποιηθεί για το έκζεμα και δερματικές παθήσεις και έχει πολλές ιδιότητες που μπορούν να δώσουν στην επιδερμίδα μας αυτό που λείπει. Ορισμένοι το χρησιμοποιούν κάτω από τα μάτια, ώστε να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους.

Φαίνεται ότι βοηθά στο να “κλειδώσει” η ενυδάτωση που παρέχουν και οι κρέμες. Επιπλέον, είναι αντιφλεγμονώδες. Αυτή η ιδιότητα, βοηθά να υποχωρήσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Επιπέον, περιέχει βιταμίνες Α και Ε. Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για την ανανέωση της επιδερμίδας, ενώ η βιταμίνη Ε, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτές οι βιταμίνες, χρησιμοποιούνται στα αντιγηραντικά προϊόντα ομορφιάς και όχι μόνο.

ΠΏΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙΣ
Είναι εύκολο να το βάλεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Αρχικά, μπορείς να αγοράσεις προϊόντα που περιέχουν το έλαιο γλυκού αμυγδάλου και σε συνδυασμό με τα άλλα συστατικά τους, μεγιστοποιούν τη δύναμή του. Εννοείται ότι και το καθαρό έλαιο είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσεις. Παίρνεις μερικές σταγόνες, το ζεσταίνεις με τα δάχτυλά σου και το εφαρμόζεις κάτω από τα μάτια. Όλα αυτά με πολύ απαλές κινήσεις και όχι κοντά στα μάτια.

 

Τσουκνίδα το πολυφάρμακο. Συνταγή για τριχόπτωση. Θεραπεύει μολύνσεις. Αντιρρευματικό, καθαρκτικό και αντιδιαρροικό κ.α.π.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr