Βρώμη: 4 κανόνες που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Βρώμη: 4 κανόνες που θα σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Η βρώμη είναι το θρεπτικό συστατικό για να προσθέσεις στο πρωινό σου και να ξεκινήσεις γεμάτη ενέργεια την μέρα σου.

Shape 

Η βρώμη έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι προσθέτουν το εν λόγω δημητριακό στη διατροφή τους καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία του οργανισμού. Και αυτό γιατί είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως για παράδειγμα ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το ασβέστιο. Οι φυτικές (διαλυτές) ίνες που υπάρχουν σε αφθονία στη βρώμη, προστατεύουν το πεπτικό σύστημα και συμβάλλουν στην απώλεια περιττών κιλών, όπως επίσης και στη διατήρηση του υγιούς βάρους.

Μπορείς να δοκιμάσεις τη βρώμη και τα παράγωγα της τόσο σε γλυκές, όσο και σε αλμυρές συνταγές, για πρωινό ή για εναλλακτικό συστατικό στις παρασκευές σου. Παρόλο που η βρώμη επιλέγετε συχνά για πρωινό και παρά τη συμβολή της στην απώλεια βάρους, υπάρχουν ορισμένες διατροφικές συνήθειες που εμποδίζουν τη λειτουργία της και αντί να χάνεις, παίρνεις συνεχώς περιττές θερμίδες. Για να συνεχίσεις να απολαμβάνει ξέγνοιαστη τη βρώμη, κράτησε στο μυαλό σου τα παρακάτω.

Σταμάτα να προσθέτεις ζάχαρη στη βρώμη
Φτιάχνοντας ένα superbowl με βρώμη και προσθέτεις ζάχαρη, αυτομάτως καταστρέφεις τη θρεπτική αξία του γεύματος. Η ζάχαρη είναι ο no1 ύποπτος για την αύξηση του βάρους, οπότε μην αναρωτιέσαι τι πήγε στραβά. Αν παρόλα αυτά θέλεις να προσθέσεις έξτρα γλυκύτητα στο πλιγούρι βρώμης μπορείς απλώς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με ένα κουταλάκι του γλυκού σφένδαμο. Αν συνδυάζεις τη βρώμη με φρούτα, άφησε αυτά να βγάλουν την απαραίτητη γλυκιά επίγευση στο γεύμα.

Αντί για ζάχαρη πρόσθεσε φρούτα
Έκτος του ότι δίνουν μια πιο γλυκιά γεύση στη βρώμη, είναι ένας έξυπνος τρόπος να καταναλώσεις περισσότερα φρούτα μέσα στη μέρα. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, πρέπει να προσλαμβάνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Με μια χούφτα μούρα, μισό μήλο σε κομμάτια ή μια στρώση φέτες μπανάνας πάνω στη βρώμη, ενισχύεις την περιεκτικότητα του πρωινού σου σε φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεις θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη C και κάλιο.

Πρόσεξε τις μερίδες
Η βρώμη δεν είναι μόνο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε θερμίδες, οπότε παρόλο που είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, να θυμάσαι ότι δεν είναι τροφή με λίγες θερμίδες. Εάν προσέχεις το βάρος σου, η ενδεδειγμένη ποσότητα βρώμης που μπορείς να καταναλώνεις είναι περίπου μισό φλιτζάνι. Μπορεί οπτικά να σου φανεί λίγη ποσότητα, όμως όταν προσθέσεις κάποιο υγρό, αυτή πολλαπλασιάζει το μέγεθός της.

Πρόσθεσε πρωτεΐνη
Οι ειδικοί στην απώλεια βάρους συχνά επιμένουν πως η πρωτεΐνη βοηθάει στην άμεση απώλεια κιλών. Η βρώμη είναι μια εκπληκτική πηγή πρωτεΐνης από μόνη της (μια μερίδα μισού φλιτζανιού περιέχει 6 γραμμάρια, όσο περίπου και ένα αυγό), αλλά η προσθήκη, ακόμη περισσότερης θα βοηθήσει σε μεγαλύτερο βαθμό, αν φυσικά πρόκειται να την “κάψεις” μέσα στη μέρα. Λίγοι παραπάνω ξηροί καρποί μέσα στη βρώμη, είναι μια υγιεινή και χορταστική προσθήκη στο πρωινό σου.

Shape 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr