Ξέχνα Σέρουμ και Καλλυντικά και Πιάσε το Ελαιόλαδο.

Ξέχνα Σέρουμ και Καλλυντικά και Πιάσε το Ελαιόλαδο.

Σούπερ βιταμίνες αντιγήρανης στο ελαιόλαδο σαν καλλυντικό

 

Μειώνει τα σημάδια γήρανσης γιατί το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτές οι ενώσεις μπορούν να καταπολεμήσουν το οξειδωτικό στρες , το οποίο σχετίζεται με τη γήρανση του δέρματος. Μπορούν επίσης να αυξήσουν το κολλαγόνο στο δέρμα. 

Καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο βρέθηκαν σε τάφους 5.000 ετών στην Αίγυπτο, όπου τα χρησιμοποιούσαν για τη διατήρηση μούμιων.

Στα δημόσια λουτρά στην Αρχαία Ελλάδα, οι λουόμενοι άλειφαν το δέρμα τους με ελαιόλαδο πριν χρησιμοποιήσουν μια λεπτή μεταλλική λεπίδα για να ξύσουν το μείγμα λαδιού, βρωμιάς και ιδρώτα. Οι Ρωμαίοι αργότερα υιοθέτησαν την πρακτική στα δικά τους λουτρά.

Το ελαιόλαδο θεωρούνταν ως συστατικό πολυτελείας, το οποίο ανήκε σε άτομα των ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε πολύτιμα συστατικά, το ελαιόλαδο αφήνει το δέρμα καθαρό και απαλό. Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν ως καθαριστικό, το οποίο συχνά αρωματιζόταν με διάφορα αιθέρια έλαια, για να καλύψει την έντονη οσμή του σώματος, αφήνοντάς του ένα απαλό ευχάριστο άρωμα στο δέρμα.

Οφέλη από το ελαιόλαδο στη φροντίδα του δέρματοςΟι Ολύμπιες θεές χρησιμοποιούσαν ένα είδος αλοιφής με βάση το ελαιόλαδο, το οποίο πιστεύεται ότι είχε θαυματουργές ιδιότητες και σώμα. Η αρχαία ολιστική τέχνη της Αγιουρβέδα προτείνει τη χρήση ελαιολάδου για να φέρει τη μέγιστη ενυδάτωση και ομορφιά στο δέρμα.

Το ελαιόλαδο αναζωογονεί και θεραπεύει το κατεστραμμένο δέρμα: έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι επαναφέρει και θεραπευει τις καταστροφές του δέρματος απο την υπεριώση ακτινοβολία.

Οι χρήσεις του πολλές και η ιστορία του υπέροχη.

Το παλμιτικό οξύ ανήκει στα κορεσμένα λιπαρά οξέα και έχει μαλακτικές ιδιότητες. Διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, ενισχύοντας τα κύτταρα φραγμού και αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας από αυτό. Επίσης, το στεατικό οξύ που περιέχεται στο ελαιόλαδο είναι ένα σημαντικό λιπαντικό.

Τα λιπαρά οξέα είναι πολύ σημαντικά τόσο για τη διατροφή όσο και για τα καλλυντικά. Έχουν την ικανότητα να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και να δρουν υγραντικά, αποτρέποντας την απώλεια νερού. Έχουν πολλά οφέλη καθώς διατηρούν την ενυδάτωση και την απαλότητα του δέρματος.

Επιπλέον, το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, ουσίες που προστατεύουν το δέρμα από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας, μειώνοντας την ευαισθησία στον ήλιο. Τελευταίες έρευνες εξετάζουν τη δυνατότητα του να καταπολεμά τυχόν καρκινικά κύτταρα στην επιφάνεια του όταν απλώνεται μετά την έκθεση στον ήλιο.

Είναι πολύτιμο για το ώριμο δέρμα αλλά και για τα μαλλιά της ώριμης γυναίκας δημιουργώντας θεαματικά αποτελέσματα. Καταπολεμά την αφυδάτωση, τη θαμπάδα, την αραίωση και την λεπτή εύθραυστη υφή του δέρματος, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να διατηρηθεί η γυαλάδα παρόλο που ο χρόνος περνάει.

Εκτός από την απλή επάλειψη τους με ελαιόλαδο, η ανάμειξη του με χυμό λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του υπερχρωματισμού, στις περιοχές δηλαδή που το δέρμα έχει σκουρύνει εξαιτίας ουλών.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στις ραγάδες του σώματος, αν και δεν υπάρχουν έρευνες που να πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του. Χρήσιμες συμβουλές Όπως κάθε συστατικό ομορφιάς, έτσι και το ελαιόλαδο, πρέπει να έχει λογική χρήση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από ανθρώπους με μεγάλη ευαισθησία στο δέρμα και πρέπει να αποφεύγεται σε παιδιά με ιστορικό εκζέματος.

Δέρμα: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το προσθέσετε στη ρουτίνα σας—απλώς να προσέχετε πώς το χρησιμοποιείτε, καθώς μπορεί να μην είναι το σωστό λάδι για όλους (ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στα συστατικά!).

Τι είναι το ελαιόλαδο;
Το ελαιόλαδο είναι ένα υγρό λίπος που λαμβάνεται από τις ελιές. Αν και το “εξαιρετικό παρθένο” φαίνεται να τυλίγεται σε αμέτρητα μπουκάλια στην αγορά, δεν παράγονται όλα τα λάδια το ίδιο. Όσο για το μαγείρεμα και τη φροντίδα του δέρματος, θα πρέπει να παραμείνετε προσκολλημένοι σε υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε το λάδι σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά premium για χρήση, καθώς πολλές εμπορικές επιλογές συνδυάζουν το λάδι με πρόσθετα λιπαντικά χαμηλότερης ποιότητας .

Ένας από τους λόγους που το ελαιόλαδο αγαπάει τόσο το δέρμα είναι λόγω της περιεκτικότητας του σε ωμέγα. Το ελαιόλαδο περιέχει ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός υγιούς φραγμού του δέρματος και να σφραγίσουν την υγρασία για απόλυτη ενυδάτωση.

1 .
Κάνει ένα φυσικό ντεμακιγιάζ
Η αφαίρεση του επίμονου μακιγιάζ -ξέρετε, οι συνήθεις ένοχοι όπως η μάσκαρα και τα αδιάβροχα προϊόντα- είναι ένας πόνος. Συχνά, οι άνθρωποι φτάνουν για μαντηλάκια ή βαμβακερά στρογγυλά βαμβακερά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Μπορείτε να τα παραλείψετε όλα αυτά και απλώς να πάτε κατευθείαν για αυτό το βασικό προϊόν κουζίνας. Όταν χρησιμοποιείται ως φυσικό ντεμακιγιάζ , το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση του λαδιού στα προϊόντα μακιγιάζ σας (το λάδι προσελκύει το λάδι και το νερό προσελκύει νερό, θυμηθείτε).

Για να χρησιμοποιήσετε λάδι ως ντεμακιγιάζ, συνιστούμε να κάνετε μασάζ με το λάδι της επιλογής σας με κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μην διστάσετε να επιμείνετε σε αυτό ως το βήμα καθαρισμού σας στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας (ειδικά αν το δέρμα σας είναι στεγνό) ή προχωρήστε με ένα καθαριστικό με βάση το νερό για διπλό καθαρισμό. Μιλώντας για διπλό καθαρισμό.

2 .
Χρησιμοποιήστε το ως καθαριστικό ή για διπλό καθαρισμό.
Οι λάτρεις της περιποίησης του δέρματος ορκίζονται σε μεθόδους λαδιού και διπλού καθαρισμού—για καθαρό, ελαστικό, απαλό δέρμα—που δεν θα αφαιρέσει τον φραγμό σας .

Αρχικά, γιατί πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας με λάδια.

«Ο καθαρισμός με λάδι μπορεί να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος και πάθηση», εξηγεί η αισθητικός Britta Plug . «Αν και μπορεί να φαίνεται αδιανόητο να πλένεις το πρόσωπό σου με λάδι, είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικό».

Δείτε πώς λειτουργεί: “Ένα καθαριστικό λαδιού διαλύει τα περιττά έλαια στο δέρμα σας—χωρίς κανένα από τα επιφανειοδραστικά, σκληρά συστατικά ή απαραίτητα συντηρητικά στα καθαριστικά που δημιουργούν αφρό. Αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπό σας καθαρίζει εξαιρετικά σε βάθος, χωρίς κανένα “ξεγύμνωμα”. ή διαταραχή του φυσικού μικροβιώματος του δέρματος », είπε ο Plug.

Όσο για τον διπλό καθαρισμό , είναι απλά η διαδικασία πλυσίματος του προσώπου σας πρώτα με ένα καθαριστικό λαδιού και μετά ένα καθαριστικό με βάση το νερό.

Η αισθητικός Hannah Brady, η οποία συνεργάζεται με την Credo , προσθέτει ότι «η αρχή με έναν καθαρισμό με λάδι σε ξηρό δέρμα θα βοηθήσει στην αφαίρεση των ρύπων της ημέρας και επίσης θα απαλύνει τα ξηραντικά αποτελέσματα ενός τζελ ή καθαριστικού αφρού».

Ουσιαστικά, το να ξεκινήσετε με ελαιόλαδο όχι μόνο θα σας βοηθήσει να κάνετε βαθύτερο καθαρισμό, αλλά μπορεί να μετριάσει τυχόν απογυμνωτικά αποτελέσματα ενός καθαριστικού με βάση το νερό που μπορεί να ακολουθήσετε.

Μπορείτε επίσης απλά να κολλήσετε μόνο με το λάδι καθαρισμού (αν έχετε ξηρό δέρμα), αλλά όσοι έχουν ακμή ή μεικτό δέρμα θα προτιμήσουν να το συνδυάσουν με ένα τυπικό καθαριστικό.

3 .
Σφραγίζει στην υγρασία.
Η λειτουργία του δερματικού φραγμού σας είναι υψίστης σημασίας: Όταν διακυβεύεται, θα αισθανθείτε ξηρότητα, ερεθισμό, ευαισθησίες και φλεγμονή. Χρειάζεστε ένα πολύ καλό εμπόδιο ώστε να γεννά δυναμική αντίσταση στην επιδερμίδα.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον φραγμό του δέρματός σας με διάφορους τρόπους – από την εξισορρόπηση του μικροβιώματος σας έως τον καταπραϋντικό ερεθισμό – αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να τον βοηθήσετε είναι να σφραγίσετε την υγρασία.

Το ελαιόλαδο έχει αποφρακτικές ιδιότητες , που σημαίνει ότι δρα ως σφραγιστικό, παγιδεύοντας το νερό και εμποδίζοντας τις εξωτερικές επιθέσεις. Όταν χρησιμοποιείται πάνω από βρεγμένο δέρμα ή πάνω από ένα προϊόν με βάση το νερό, «ενυδατώνει» το δέρμα βοηθώντας στη διατήρηση της ενυδάτωσης . (Το ελαιόλαδο δεν έχει εγγενείς ενυδατικές ιδιότητες, καθώς δεν περιέχει νερό, αλλά υποστηρίζει τη διαδικασία όταν συνδυάζεται με νερό και τελικά κάνει το δέρμα να λάμπει εξαιρετικά.)

4 .
Δρα ως αντιοξειδωτικό.
Το ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα υψηλό σε βιταμίνη Ε , ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που έχει εντυπωσιακές ικανότητες καταπολέμησης των ελεύθερων ριζών. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες 3 , που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και στη διαχείριση του οξειδωτικού στρες . Αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος, καθώς η φλεγμονή είναι μία από τις κύριες αιτίες διάσπασης του κολλαγόνου, μαύρων κηλίδων και πρόωρης γήρανσης.

5 .
Βοηθά στην επούλωση πληγών.
Σύμφωνα με ανέκδοτες αναφορές και ορισμένες έρευνες, η τοπική εφαρμογή του λαδιού μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών. Αυτό είναι επίσης πιθανό να συνδέεται με την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, καθώς το αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την εμφάνιση ουλών , συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οφείλονται σε ακμή ή χειρουργική επέμβαση. Το θρεπτικό συστατικό μπορεί επίσης να ωφελήσει τον σχηματισμό ουλής κατά τη διάρκεια της επούλωσης αλληλεπιδρώντας με τα λιπίδια στις κυτταρικές μεμβράνες.

6 .
Ένα απλό λάδι επιδερμίδας.
Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα και τα νύχια σας παραμένουν σε άριστη φόρμα είναι να εφαρμόζετε τακτικά λάδι στα χέρια Απλώς ταμπονάρετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και κάντε απαλό μασάζ.

7 .
Μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό λάδι για το τριχωτό της κεφαλής
Μην ξεχνάτε: Το τριχωτό της κεφαλής σας είναι δέρμα και πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως τέτοιο. Ένας τρόπος για να βοηθήσετε ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι να κάνετε απαλό μασάζ με λάδια σε τακτική βάση.

Ακολουθεί ένας γρήγορος τρόπος: «Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας (όχι τα νύχια) για να ασκήσετε μέτρια πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σας, με κυκλικές κινήσεις», λέει η πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγος Raechele Cochran Gathers, MD, η οποία ειδικεύεται στη φροντίδα μαλλιών και ιδρύθηκε MDHairMixtress . «Μπορούν να γίνονται καθημερινά ή εβδομαδιαία για περίπου πέντε λεπτά».

Μετά, πιθανότατα θα θελήσετε να το ξεπλύνετε, καθώς μπορεί να είναι βαρύ και να βαραίνει τις ρίζες σας ή να προκαλεί συσσώρευση —αλλά μην διστάσετε να το αφήσετε να καθίσει για λίγο, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε το δέρμα σας να μπορεί πραγματικά να πιει τα αντιοξειδωτικά και τις ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί εάν έχετε πιτυρίδα . Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι μπορεί να βοηθήσει στην πιτυρίδα ενυδατώνοντας λέπια, φολιδωτά μπαλώματα, αλλά οι περισσότεροι δερματολόγοι το διαψεύδουν. Σύμφωνα με την πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο δερματολόγο Whitney Bowe, MD , “Η πιτυρίδα προκαλείται από μια μαγιά στο τριχωτό της κεφαλής μας και εάν χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, ταΐζετε αυτή τη μαγιά, η οποία μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα”.

8 .
Ένα χρήσιμο λάδι μεταφοράς.
Τα έλαια μεταφοράς είναι τα έλαια που αναμειγνύετε με αιθέρια έλαια πριν εφαρμόσετε τα αυτοσχέδια καλλυντικά. Δεδομένου ότι τα αιθέρια έλαια είναι τόσο ισχυρά και πτητικά, που δεν μπορείτε να τα βάλετε απευθείας στο δέρμα σας (ούτε θα απορροφηθούν με τον σωστό τρόπο) λάδια βάσης και τα σωστά αιθέια έλαια δημιουργούν ένα τέλειο καλλυντικό.

Η ειδικός στα αιθέρια έλαια, συγγραφέας και δάσκαλος Amy Galper είπε στο παρελθόν στο mbg ότι μπορεί να είναι οποιοδήποτε είδος εκχυλίσματος πλούσιου σε λιπίδια που μπορεί να αποβληθεί από σπόρους, ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Με άλλα λόγια, το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό λάδι φορέα, ειδικά για το σώμα.

9 .
Κάνει μια εξαιρετική προσθήκη στα προϊόντα.
Εάν ρίξετε μια ματιά στην ετικέτα των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το ελαιόλαδο να αναφέρεται ως συστατικό. Οι εταιρείες ομορφιάς το συνθέτουν συχνά σε κρέμες, λοσιόν, προϊόντα σώματος και ούτω καθεξής για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Αυτό σας διευκολύνει επίσης στη χρήση, ειδικά αν δεν είστε από αυτούς που κάνουν DIY. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε προϊόντα που περιέχουν το συστατικό.

www.mindbodygreen.com

naturadiva.com

www.oliveoiltimes.com

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr