8 τρόποι να καταπολεμήσεις τη δυσάρεστη αναπνοή στο λεπτό.

8 τρόποι να καταπολεμήσεις τη δυσάρεστη αναπνοή στο λεπτό.

Πάρε τα μέτρα σου και απόφυγε την κακοσμία στο λεπτό.

Εάν θέλεις να εντυπωσιάσεις το συνομιλητή σου, μια έξυπνη ατάκα δυστυχώς δεν πιάνει. Το μυστικό, σύμφωνα με έρευνες, είναι το χαμόγελο. Μάλιστα, μια κίτρινη, ανομοιογενής οδοντοστοιχία, που συνοδεύεται και από δυσάρεστη αναπνοή, δηλώνει χαμηλό δείκτη ευφυΐας. Eμείς σου προτείνουμε 8 εύκολους τρόπους για να αποφύγεις τη δυσάρεστη αναπνοή στο λεπτό:

1. Να έχεις τον έλεγχο των δοντιών σου

Η πρώτη και ευκολότερη γραμμή άμυνας είναι η καλή στοματική υγιεινή. Τρύπες στα δόντια, τερηδόνα και η περιοδοντική νόσος μπορεί όλα να αποτελούν τα βαθύτερα αίτια της δυσοσμίας του στόματός σου, αναφέρει η Sally Cram, DDS, μία περιοδοντολόγος με βάση την Ουάσιγκτον και συνήγορος του καταναλωτή για την American Dental Association. Πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου οπωσδήποτε 2 φορές την ημέρα και να τα καθαρίζεις με οδοντικό νήμα, για να απομακρύνεις την πλάκα και τα βακτήρια που συσσωρεύονται στα δόντια σου. Και να σιγουρευτείς ότι επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου 2 φορές το χρόνο για ένα τσεκ απ και καθαρισμό.

2. Να καθαρίζεις τη γλώσσα σου
Στην τριχωτή επιφάνεια της γλώσσας σου συσσωρεύονται και αναπτύσσονται πολλά επιβλαβή βακτήρια, τα οποία μπορείς να απομακρύνεις μόνο αν καθαρίζεις τη γλώσσα σου με την οδοντόβουρτσα, την ώρα που βουρτσίζεις τα δόντια σου. Ξεκίνα από το βάθος και με μαλακές κινήσεις πέρασε την οδοντόβουρτσα πάνω από τη γλώσσα σου μερικές φορές, μία φορά την ημέρα.

 

3. Απόφυγε τη ζάχαρη
Η χρήση της τσίχλας μπορεί να κρύβει για λίγο το πρόβλημα της κακοσμίας του στόματος, αλλά αν προτιμάς αυτή που περιέχει ζάχαρη, τότε χειροτερεύεις την κατάσταση. Ανάμεσα στη ζάχαρη και στα βακτήρια που κατοικούν στο στόμα σου γίνεται μία ζύμωση και αυτό οδηγεί σε δυσάρεστες οσμές, σύμφωνα με την Cram. Την επόμενη φορά, λοιπόν, καλύτερα να επιλέξεις μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη και γενικά να έχεις στο νου σου ότι η αποφυγή της ζάχαρης σε όλη τη διατροφή σου μπορεί να απομακρύνει δυσάρεστες οσμές.

 

Πες όχι στο ψωμί
Μία δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι ο λόγος για την κακή αναπνοή σου, σύμφωνα με μία ανάλυση της Επιτροπή γιατρού για Υπεύθυνη Ιατρική. Το κλειδί σε αυτές τις δίαιτες είναι μία κατάσταση καύσης λίπους, γνωστή ως κέτωση, όταν το σώμα σου καίει το αποθηκευμένο λίπος για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο αντί για τους υδατάνθρακες που του λείπουν. Όταν το λίπος καίγεται, χημικές ουσίες που ονομάζονται κετόνες συσσωρεύονται στο σώμα και ελευθερώνονται με την αναπνοή. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα μεταβολικό πρόβλημα που ξεκινάει από το στομάχι σου και όχι από το στόμα σου, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα εκτός από το να αλλάξεις τη δίαιτά σου.

Βρέξε το στόμα σου
Το σάλιο σου περιέχει ζωτικής σημασίας προστατευτικά ένζυμα, τα οποία βοηθούν να σκοτώσεις τα κακά βακτήρια. Έτσι, ένα στεγνό στόμα μπορεί να ενισχύει την κακοσμία του στόματός σου. Όταν παραμένεις ενυδατωμένη, βοηθάς στην τόνωση των σιελογόνων αδένων, κρατώντας και το στόμα σου σωστά ενυδατωμένο. Αν, ωστόσο, καταφέρνεις να πιεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα και πάλι νιώθεις το στόμα σου στεγνό, δες τις ακόλουθες περιπτώσεις: – Ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή; Η ξηροστομία είναι συχνά συνέπεια συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως τα αντιισταμινικά για χρόνιες αλλεργίες, τα αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακα που ρυθμίζουν την πίεση. Ζήτησε από τον οδοντίατρό σου να σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα, όπως ένα στοματικό διάλυμα και οδοντόκρεμα ειδικά κατασκευασμένη για την ξηροστομία. – Νιώθεις ιδιαίτερα στεγνό το στόμα σου το πρωί; Μπορεί να αποτελεί ένα σημάδι ότι κοιμάσαι με το στόμα ανοιχτό όλη τη νύχτα λόγω προβλημάτων, όπως η άπνοια κατά τον ύπνο ή η ιγμορίτιδα. Συζήτησέ το με το γιατρό σου, ώστε να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το πρόβλημα που έχεις και να απολαμβάνεις τη δροσερή αναπνοή σου.

Κάνε ένα διάλειμμα για τσάι
Το να πίνεις τσάι, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να βοηθήσει στη δυσοσμία του στόματος. Συγκεκριμένα, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις στο Σικάγο, αποδεικνύει ότι οι πολυφαινόλες, χημικά συστατικά του μαύρου και του πράσινου τσαγιού, μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη των βακτηρίων που ευθύνονται για την κακή αναπνοή.

Βάλε τα καυτερά στη ζωή σου
Το κάρδαμο, ένα γλυκό εξωτικό μπαχαρικό που υπάρχει συνήθως στην ινδική κουζίνα, είναι γνωστό ότι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και χρησιμοποιούνταν εδώ και χρόνια ως φυσικό αποσμητικό για την ανάσα. Το φυτό κάρδαμο είναι πλούσιο σε μία χημική ένωση που ονομάζεται κινεόλη, ένα ισχυρό αντισηπτικό που σκοτώνει τα βακτηρίδια και ανακουφίζει από την κακή αναπνοή. Μπορείς να μασήσεις λίγες ρίζες κάρδαμου αντί για τσίχλα ή να δοκιμάσεις το μάραθο, άλλο ένα φυτικό φάρμακο κατά της κακής αναπνοής.

Κάνε ένα γενικό τσεκ απ
Αν φροντίζεις τη στοματική σου υγιεινή, έχεις δοκιμάσει όλα τα παραπάνω και η αναπνοή σου συνεχίζει να είναι αρκετά άσχημη, ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτείς το γιατρό σου για γενικές εξετάσεις. Η χρόνια κακοσμία του στόματος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας ποικιλίας άλλων ιατρικών προβλημάτων, όπως ο διαβήτης ή προβλήματα του ήπατος και των νεφρών.

www.shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr