Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε γυμναστική ξυπόλητοι;

Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε γυμναστική ξυπόλητοι;

Το να κάνουμε γυμναστική και διατάσεις ξυπόλητοι είναι συνηθισμένη πρακτική σε στούντιο pilates και yoga. Ωστόσο, σε πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα, όπως τα γυμναστήρια και στα στούντιο ενδυνάμωσης με βάρη, η είσοδος χωρίς παπούτσια απέχει πολύ από τον κανόνα.

Στην πραγματικότητα, πολλά γυμναστήρια έχουν ενδυματολογικούς κώδικες που απαιτούν τα αθλητικά παπούτσια για λόγους ασφαλείας.

Ωστόσο, ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζει η γυμναστική χωρίς υποδήματα, γνωστή και ως ‘barefoot training” με τους fitness experts να μας το προτείνουν χάρη στα πολλά της οφέλη.

Γιατί να δοκιμάσετε την γυμναστική ξυπόλητοι

Η προπόνηση χωρίς παπούτσια θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της σταθερότητας στα πόδια και στο σώμα σας.

Όταν γυμνάζεστε ξυπόλητοι, έχετε τη δυνατότητα να απλώσετε τα δάχτυλά σας (σε αντίθεση με τα αθλητικά παπούτσια όπου συχνά συμπιέζονται), γεγονός που δημιουργεί μια μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το έδαφος που επιτρέπει μεγαλύτερη σταθερότητα, λένε οι ειδικοί.

Αυξημένη κινητικότητα
Η προπόνηση χωρίς υποδήματα μπορεί να συμβάλλει στην βελτιωμένη κινητικότητα του αστραγάλου συνδέοντας ιστούς από τα δάχτυλα των ποδιών, την πελματιαία περιτονία στον αστράγαλο.

Καθώς γυμνάζεστε ξυπόλητοι, δεσμεύετε όλους τους μυς με τέτοιο τρόπο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να ισχυροποιήσετε την απαραίτητα σύνδεση μεταξύ των ιστών και των συνδέσμων σας.

Πιο δυνατά πόδια
Όταν προπονείστε ξυπόλητοι, δεσμεύετε όλους τους μύες των ποδιών σας με τρόπο που δεν είναι πάντα εφικτός λόγω των χαρακτηριστικών που προσφέρουν τα αθλητικά σας.

Για παράδειγμα, τα περισσότερα παπούτσια τρεξίματος έχουν σχεδιαστεί για να σας “ωθούν” προς τα εμπρός κι όχι για να παρέχουν ισορροπία και οι μυς σας μπορεί να μην ενεργοποιούνται με τον σωστό τρόπο.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σφιχτούς μυς, αυξημένη πίεση στις αρθρώσεις και πιο αδύναμα πόδια.

Πώς θα ξεκινήσετε
Πριν βγάλετε τα κορδόνια σας όμως, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, μιας και είναι πιθανό να κουραστείτε πιο γρήγορα.

Αν είστε αρχάριος στο “barefoot training”, ξεκινήστε περπατώντας ξυπόλητοι για πέντε λεπτά την ημέρα, ακόμα και μέσα στο σπίτι για αρχή.

Έπειτα, ξεκινήστε σταδιακά κάνοντας πιο σύντομες προπονήσεις, ζεσταίνοντας τα πόδια πριν ξεκινήσετε και σκεπτόμενοι τη σωστή φόρμα και τη σωστή θέση του ποδιού σε όλη τη διάρκεια.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τον χώρο στον οποίο σκοπεύετε να προπονηθείτε πριν αφαιρέσετε τα αθλητικά σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος γύρω σας είναι καθαρός και ότι θα παραμείνει μετά την προπόνησή σας.

Το είδος της προπόνησης είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Όταν κάνετε ασκήσεις όπως το άλμα, μπορεί να είναι ασφαλέστερο να προπονείστε με παπούτσια για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις από τη δύναμη της προσγείωσης.

Ομοίως, εάν σκαρφαλώνετε ή περπατάτε σε αιχμηρές ανώμαλες επιφάνειες, είναι καλύτερο να αποφύγετε την προπόνηση ξυπόλητοι.

vita.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr